wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

AZ ANATÓMIAI KERÉKPÁR NYEREG – HERMAN MILLER ERGONÓMIA

AZ ANATÓMIAI KERÉKPÁR NYEREG – HERMAN MILLER ERGONÓMIA Irodabútor,Herman Miller,Cosm,Aeron,Giro,Giro d'Italia

Aki már kerékpározott valaha – és aki ült már kényelmetlen munkaszéken szintúgy – az tudja, hogy az ülési komfort milyen mértékben képes meghatározni a munkakedvünket, sportolási vágyunkat és minden más ebben a pozícióban töltött aktivitásunkat.

A Giro d'Italia kerékpárosainak gyakran saját anatómiai tulajdonságainak megfelelő nyerget készítenek, de külön specialistát tartanak a csapatok a pedálhoz rögzített cipő pontos szögének beállításához is. Az a néhány fok eltérés a lábfejünk és bokánk viszonylatában egy 2-3.000 km-es versenyen és a több 10.000 km-es edzéseken egyaránt komoly ortopédiai panaszokat okozhat. A térd, a csípő ízületeinek terhelését a lehető legközelebb kell reprodukálni a természetes állapotokhoz.

A nyereg és ilyenformán az irodai szék is hasonló kihívások elé állítja a tervezőket. Biztosítsunk kényelmes mozgást és lehetőleg a legnagyobb felületen osszuk el a nyomást. Erre a kihívásra a Herman Miller 1994-ben mutatta be a világon elsőként az elasztikus háló membránon való ülés irodaszékes változatát az Aeron modelljén.


Herman Miller Aeron


A székből azóta 7 millió db-t adtak el és a fejlődés nem áll meg. A legújabb modelljük a Cosm pedig egy úgynevezett egypalástos ülő és támlafelülettel öleli körbe a benne ülőt.


Herman Miller Cosm


„Nagyon vékony az a határ, aközött amikor a test kényelmesen érzi magát, és amikor nem. Ha a cipőd kényelmetlen, akkor annak tudatában vagy. Hogyan juttathatunk el valakit oda, hogy kényelmesen érezze magát? El kell érni, hogy ne legyenek tudatában adott helyzetének, és ez a feladat nem egyszerű.” – Bill StumpfHerman Miller Cosm


Alapvetően két oka van annak, hogy az ülés során kényelmetlenül érezzük magunkat. Az egyik a nyomás egyenlőtlen eloszlása. A másik a hőmérséklet szabályozhatatlansága.
Amikor leülünk, a farizmaink oldalra csúsznak, így a farcsont (vagy ülőcsont) a zsírpárnákon és a bőrön fekszik. Az ember testsúlyának 50-70%-a a felsőtesten lesz. Ennek súlya az ülőcsőntokra nehezedik, elvágva a véráramlást. Függetlenül attól, hogy mennyire szivacsos a párna, a két csontra nehezedik az egész súly.

Egy nyomástérkép segítségével azonosíthatja a különböző helyen fellépő nyomóerőt. Egy hagyományos szivacsos szék nyomástesztje után azt az eredményt kaptuk, hogy a nyomás alapvetően két területre koncentrálódik: az ülőcsontok környékére és a hát deréktájékára, különösen akkor, ha a szivacs teljesen besüpped és összenyomódik. A lényeg tehát az, hogy a rugalmas hálón ülve az ülőgumók által kifejtett pontszerű nyomás egy nagy felületen szétterül és nem okoz diszkomfortot.

 

Ugyanezt a vizsgálatot elvégeztük a Herman Miller Aeron székén is, az eredmény teljesen más lett.
Ezen az ábrán az ülőcsontok elhelyezkedése jól kivehető, de ami még ennél is fontosabb, hogy a nyomás a lábakon egyenletesen oszlik el, így ez meggátolja a diszkomfort érzés kialakulását. Az ábrán jól látható emellett, hogy a nyomás a háton sokkal nagyobb területen oszlik el. A különbséget nagymértékben a két szék eltérő anyaga okozza. Az egyszerű háló hamar megereszkedik, végül el is veszti formáját. Ha az anyag nem rugalmas, akkor folyamatosan tágul és nyúlik, míg végül a székünk egy függőágyhoz lesz hasonlatos. A diszkomfortérzet másik oka, hogy a hőmérsékletet nem lehet szabályozni. A kényelmes szék egyensúlyt teremt az egyén és a környezet hőmérséklete között.


 HERMAN MILLER AERON 


 HERMAN MILLER COSM 


 HERMAN MILLER COSM TERMÉBEMUTATÓ VIDEÓ 
CIKK AJÁNLÓ


NYUGODT ÉS BARÁTSÁGOS TEREK KIALAKÍTÁSA AZ...

Nyugodt és barátságos terek kialakítása az Alea bútoraival europadesign, office, home, homeoffice,,jungle, Q18, Bamboo
Az elmúlt években a munkahelyek kialakításának trendje végre a...
2022-07-14

WILKHAHN YONDA – KÉNYELMES SZÉKCSALÁD A...

Wilkhahn YONDA – kényelmes székcsalád a hétköznapokon túl europadesign,wilkhahn, yonda, Neunzig°design, chair, fsc,office, homeoffice,innovacio,fenntarthato
A Wilkhahn vállalati kultúrájába az innováció mélyen beágyazódott,...
2022-05-30

ARPER ASTON CLUB – TÉR A GONDOLKODÁSHOZ ÉS AZ...

Arper Aston Club – tér a gondolkodáshoz és az álmodozáshoz europadesign, arper, astonclub, ergonomia, kenyelem, design
Az Arper olyan design darabokat hoz létre, amelyeknek középpontjában az...
2022-09-20

EHHEZ AJÁNLJUKOE1 Wall Rail And Board Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE1 Wall Rail And Board

termék raktárlista

Palm Arper
termék információ
termék raktárlista

Palm

termék raktárlista
# Arper Nincs

DV812-ENNA DVO
termék információ
termék raktárlista

DV812-ENNA

termék raktárlista
# DVO Nincs

OE1 Project Table Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE1 Project Table

termék raktárlista

Arko IVM
termék információ
termék raktárlista

Arko

termék raktárlista
# IVM Nincs

Hanna Lounge Akaba
termék információ
termék raktárlista

Hanna Lounge

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Invicta Point Sitland
termék információ
termék raktárlista

Invicta Point

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Kabi Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi

termék raktárlista
# Akaba Nincs

REFERENCIÁK

PREMIER SERVICES

Premier Services

ERSTE INGATLAN...

Erste Ingatlan Kft.

FÜRSTENBERG...

Fürstenberg Porcelán  - Németország

RICOH

Ricoh

INGATLAN.COM

ingatlan.com

AMWAY

Amway

2O

2o

AIG

AIG

CUSHMAN AND...

Cushman and Wakefield

IMMOBILIA BÉCSI...

Immobilia Bécsi Project Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...