wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

AZ IRODAI TÉR HATÁSA A DOLGOZÓKRA

AZ IRODAI TÉR HATÁSA A DOLGOZÓKRA Irodabútor,hibrid, agilis, fenntartható, energiatakarékos,irodatrend, ACTIU, home office,költségcsökkentés, téroptimalizálás, vállalati arculat, wellbeing,europadesign

Hibrid, agilis, fenntartható, energiatakarékos, és nem is az autóiparról, hanem a jelen irodatrendjeiről van szó. Természetesen ahogy a gépjárművek esetében, a munkahelyeknél is először a gondolkodásmód változik, a munkáltatók és a munkavállalók fejében kell, hogy létrejöjjön az igény az új megoldásokra.


Actiu

Actiu1
Az Actiu elnök-vezérigazgatója, Joaquín Berbegal szerint az iroda design kulcsszerepet játszik a munkaerő megtartásában és vonzásában

A pandémia, az energiaválság, a bizonytalan és változó gazdasági környezet az irodák világából is elsöpörte a stabilitást. A korábban jól megszokott munkahely, amely egy asztalból, székből, néhány tárolószekrényből és tárgyalóból állt, néhány év alatt elavulttá vált. Ma már nem is arról van szó, van-e valakinek személyre szabott állandó munkahelye, hanem hogy használ-e íróasztalt és ha igen, akkor kizárólag koncentrációt igénylő munkavégzésre, vagy több feladatra is alkalmas az asztal? A digitalizáció lehetővé tette a home office elterjedését. Ennek következtében a hosszabb ideig tartó, összpontosítást igénylő munkavégzés egy része otthonra helyeződött át, az irodáknak pedig megnőtt a közösséget összetartó szocializációs, kommunikációs, kollaborációs szerepköre. Erre szükség is van, hiszen nemzetközi kutatások alapján a tartós home office megnöveli a kiégést, és elszigeteli egymástól a munkatársakat. Ezek a tendenciák új kihívások elé állították az irodákat tervezőket, így egy munkahely kialakítása már nemcsak a műszaki szakemberek és facility managerek feladata, hanem aktív részvételt kíván a belső PR, HR, employer branding és marketing szakemberek részéről is. Mivel az irodakoncepció kialakítása egy igazi cross design feladattá vált, amely egyaránt figyelembe veszi a költségcsökkentést, a téroptimalizálást, az energiahatékonyságot, a fenntarthatóságot, a vállalati arculatot és a munkatársak jóllétét, mindenképpen érdemes olyan tanácsadó cégek segítségét kérni, amelyek a nemzetközi trendek ismeretében összefogják a folyamatot és növelik a hatékonyságot. De miért is olyan fontos, hogy az irodai környezet megfelelő hatást gyakoroljon a munkatársak közérzetére?

Actiu hibrid iroda

Actiu korszerú hibrid iroda

Európa egyik meghatározó irodabútor-gyártója, a spanyol Actiu elnök-vezérigazgatója, Joaquín Berbegal szerint az iroda design kulcsszerepet játszik a munkaerő megtartásában és vonzásában. Az irodai környezetnek támogatni kell a hibrid munkavégzést, a kommunikációt, az agilis munkafolyamatokat, inspirálni kell a munkatársakat, valamint tükröznie a vállalati arculatot és kultúrát. A munkahelyi környezetnek, a berendezésnek, a világításnak, az akusztikának pozitívan kell befolyásolni az ottdolgozók mentális és fizikai egészségét. A JLL „Human Experience” felmérése szerint a munkahelyükkel elégedett munkatársak 56%-a elkötelezett a cég iránt, míg a munkahelyükkel nem elégedett munkatársaknak mindössze 16%-a.


Actiu megtartó erő
Az irodai környezetnek támogatni kell a hibrid munkavégzést, a kommunikációt, az agilis munkafolyamatokat és inspirálni kell a munkatársakat

A pandémia ideje alatt jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik munkahelyet váltottak. Ennek oka sokszor a kiégésben, a munkahelyekhez fűződő kapcsolat lazulásában, a fáradtságban, bizonytalanságban, a jobban fizető, biztosabb állás keresésében gyökereztek. A fluktuáció megnövekedett aránya napjainkban is érződik, ezért is kiemelt fontosságú a vállalati kultúra, a kohézió erősítése. Ez olyan új fogalmakat is létrehozott, mint az employer branding, amely a munkatársaknak a cégek felé történő elkötelezettségével, a munkahelyi kultúrával, valamint a vállalati arculatnak a szerepével egyaránt foglalkozik. Ezek következményeként az irodai környezet kialakítása már nem csupán facility manageri feladat, hanem a HR és a marketing együttműködéseként egy befelé és kifelé is megnyilvánuló identitás megjelenítése. A vállalati arculatnak meghatározó szerepe van a munkatársak megtartásában, hiszen napjainkban többnyire a munkatársak döntése, hogy szeretnének-e az adott szervezetben dolgozni, melyik szervezeti filozófiával tudnak azonosulni. A munkatársakat megtartó és bevonzó vállalati kultúra megerősítésében óriási szerepe van a támogató munkahelyi környezetnek. A munkatársak kényelmét és jó közérzetét erősítő irodatér és a fenntarthatóság kéz a kézben jár, elképzelhetetlen egyik a másik nélkül. A fizikai, mentális egészség ugyanis feltételezi az egészséges tereket, ahol nincs károsanyag kisbocsátás, viszont tiszta a levegő, jó az akusztika, megfelelők a fényviszonyok, és közel van a természet, ami már a biofília világába vezet.

A spanyol Actiu felismerte, hogy az iroda belső megjelenése és belső elrendezése szerves része a vállalatok arculati startégiájának, a belső PR-nak, ami erősíti a munkatársak céggel szembeni lojalitását és bizalmát, növeli a kreativitást, a bizalmat, a wellbeinget és a hatékonyságot. A Gensler Intézet felmérése szerint a munkatársak 90 %-a azt válaszolta, hogy a munkakörnyezet minősége hatással van a munkához történő hozzáállásukra.


Actiu kommunikáció
A szociális kapcsolatok erősítik az önbizalmat és a pozitív hozzáállást, hozzájárulnak a szervezethez történő elköteleződéshez


Kommunikáció: beszéljünk egymással!

A kommunikáció és a kollaboráció ugyanolyan hasznos a cégnek és a dolgozóknak, hiszen a szociális kapcsolatok erősítik az önbizalmat és a pozitív hozzáállást, ugyanakkor hozzájárulnak a szervezethez történő elköteleződéshez. A vezetőség és az alkalmazottak közti kommunikáció minősége és gyakorisága növeli a szervezeten belüli bizalmat, a dolgozók lojalitását, és csökkenti a fluktuációt.


Actiu ötletekA valóban értékes infomáció csere 80 százaléka informális, ötletelős megbeszéléseken születik


Kreativitás: ötleteket adni mindig jó ötlet

Nem győzzük ismételni: a munkatársak közti valóban értékes infomáció csere 80 százaléka informális megbeszéléseken születik. Ezért van szükség olyan irodai terekre, amelyekben lehetőség van a csapatépítésre, a jó munkahelyi légkör megteremtésére, ahol a tehetséges munkatársak is szívesen töltik az idejüket.


Actiu munka-magánéletEgyensúly, dolgozni az élet egyik része, nem az élet értelme


Actiu rugalmasság

Rugalmas munkavégzés


Munka-magánélet egyensúlya: dolgozni az élet egyik része, nem az élet értelme

Ennek megteremtésében segít egyrészt a rugalmas munkaidő és a távmunka, másrészt az olyan barátságos irodaterek, ahol lehetőség van sportolni, vagy lehetőség van a kisgyerekek felügyeletére, állatok bevitelére.


Actiu privát térA hibrid iroda terei igény szerint alakíthatók elvonulásra, koncentrációra alkalmas egyéni munkahelyekké

Privát tér: mindenkinek szüksége van privát térre, hogy a legjobbat hozza ki magából

A hibrid iroda multifunkciós terei rugalmasan átrendezhetők, igény szerint kialakíthatók elvonulásra, koncentrációra alkalmas egyéni munkahelyek, akár akusztikus elemekkel vagy mobil elválasztópanelekkel elhatárolva az iroda többi részétől.


Actiu design
A jó közérzetet fokozzák a minőségi bútorok mellett a művészeti alkotások és a zöld növények

A korszerű hibrid irodát a következő szempontok szerint alakítják ki:
Kollaboráció: a megfelelő berendezés feladata, hogy összekapcsolja az embereket, szabad folyást engedjen az információknak és az ötleteknek.

Design: szorosan összekapcsolódik az irodai jólléttel, a jó közérzetet fokozzák a minőségi bútorok mellett a művészeti alkotások és a zöld növények az irodában.

Technológia: az irodai térben könnyű, felhasználóbarát alkalmazásokat kell lehetővé tenni. hogy ne okozzon nehézséget a digitális eszközük használata a munkatársaknak.

Ergonómia: az asztalok és székek hozzájárulnak az egészséges, kényelmes, ergonómiailag megfelelő munkahelyek kialakításához. A lényeg, hogy folyamatos mozgásban legyünk akkor is, ha az asztalunknál ülünk vagy állunk.


Az összpontosítást segítő, „fókusz” munkahelyeken az asztaloknak és székeknek meg kell felelni a legszigorúbb európai szabványoknak. Ezeknél, valamint a közösségi és csoportmunkára alkalmas tereknél a barátságos és inspiráló design mellett fontos, hogy a berendezésnek baktérium és vírustaszító felületük legyen, amelyek könnyen tisztíthatók, emellett újrahasznosítható anyagokból készülnek. A biofília design természetes anyagai és színei is segítik a koncentrációt.  A közösségi tereknek az irodai wellbeing keretében azt is sugározniuk kell, hogy ezen a munkahelyen öröm dolgozni és a munkáltató odafigyel a dolgozói igényeire. Az oktató, tréning helyiségekben a könnyen átalakítható terek mobil és moduláris bútorai mellett a zöld szín használata amellett, hogy a természetre és a frissességre asszociál, javítja a koncentrációt és az elvont gondolkodást, és segít a harmónia megteremtésében.

Az egészséges tér és az egészséges emberek közti kapcsolatot erősítik az Actiu hibrid irodai megoldásai.

 ACTIU FORGÓSZÉKEK  ACTIU IRODAI ASZTALOK  ACTIU AGILIS HOME OFFICE CSOMAG  ACTIU CALM HOME OFFICE CSOMAG  ACTIU EUROPA DESIGN TERMÉKEK 

CIKK AJÁNLÓ


A CSR HUNGARY HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJÁT ADTA ÁT...

A CSR Hungary Holnap városáért Díját adta át Feuertag Ottó
A CSR Hungary Holnap városáért Díjának Bíráló Bizottságának tagja...
2023-12-06

MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG

Mindszentyneum – Zalaegerszeg iroda,irodabútor,kávézó,wellbeing,konferenciaterem,múzeum
Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum szomszédságában kapott helyet a...
2023-12-04

MFKI GÁLA 2023 - EIFFEL MŰHELYHÁZ

MFKI Gála 2023 - Eiffel Műhelyház europadesign, MFKI, magyar-francia, kamara, gustaveeiffel,eiffel, eiffelmuhelyhaz, wellbeing
A Francia Kamara büszek tagjaként idén 12. alkalommal vettünk részt az...
2023-11-27

EHHEZ AJÁNLJUK



Alya SO1536 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1536

termék raktárlista

Arc Table ME5486 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Arc Table ME5486

termék raktárlista

Alya RS1529 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya RS1529

termék raktárlista

Alya BU1521 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BU1521

termék raktárlista

Catifa 53 Arper
termék információ
termék raktárlista

Catifa 53

termék raktárlista
# Arper Nincs

Alya Executive SO1473 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya Executive SO1473

termék raktárlista

Raktáron
Stay forgószék Actiu
termék információ
termék raktárlista

Stay forgószék

termék raktárlista
# Actiu (5db) 174,573-179,765 Ft.

Brisa SI0770 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Brisa SI0770

termék raktárlista

REFERENCIÁK

OKTOGON...

Oktogon Irodaház

BECAUSE AGENCY

Because Agency

JOHNSON &...

Johnson & Johnson

CITIBANK...

Citibank International Plc. Magyarország

PRIOR GAMES

Prior Games

VINKOTECH

Vinkotech

SLOVNAFT

Slovnaft

ACCOR HOTELS

Accor Hotels

ENERGYHUB

EnergyHUB

CEU ÜZLETI KAR...

CEU Üzleti Kar Kht.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...