wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

WILKHAHN YONDA – KÉNYELMES SZÉKCSALÁD A HÉTKÖZNAPOKON TÚL

WILKHAHN YONDA – KÉNYELMES SZÉKCSALÁD A HÉTKÖZNAPOKON TÚL Irodabútor,europadesign,wilkhahn, yonda, Neunzig°design, chair, fsc,office, homeoffice,innovacio,fenntarthato

A Wilkhahn vállalati kultúrájába az innováció mélyen beágyazódott, amely magában foglalja az új tervezési megoldások innovatív anyagokon keresztül történő biztosítását is. Az 1950-es és 1960-as években az üvegszállal megerősített műanyag volt az, amely új tervezési lehetőségeket és esztétikát használt és a Wilkhahn üvegszál erősítésű műanyag kagylószékei – amelyeket Georg Leowald építész és bútortervező készített – bestsellerek voltak. Wilkhahn Leowald széke a 60-as évek tervezési ikonjává vált, az építészek és a tervezők közössége kedvelte.

A Wilkhahn ezt a hagyományt folytatja a Yondával; a kényelmes székcsalád modern designnal készül, kiváló kényelmet kínál az egyedülálló, innovatív 3D felfüggesztésnek köszönhetően és fenntartható anyagokból áll. E tulajdonságok teszik a Yondát olyan székké, amely minden tekintetben kivételes, egyszerűen túlmutat a hétköznapokon. A Neunzig°design stúdió újraértelmezte a tágas kagylószerkezetű széket, hogy egy olyan innovatív termékcsaládot alkosson, amely megfelel a mai és az eljövendő világ igényeinek. A vonzó, fenntartható és többcélú kagylószékcsalád gyakorlatilag bárhol ideális; jó választás otthon az étkezőkben vagy társalgókban és home officeban, ám ugyanolyan lenyűgözően néz ki a munkahelyen a tárgyalókban, konferencia- és szemináriumi termekben, a várótermekben és a kávézókban, menzákon is. 


A Yonda félig ovális alakú, kúpos lábai az ülés alatt egymás felé kanyarodva úgy néznek ki, akár a speciális formájú faágak


A név mindent elmond. A Yonda a „túlról” ered, mert ez a bútor valóban megteszi ezt a plusz mérföldet. A Yonda éppolyan kényelmes, mint fenntartható, mert a szék kialakításánál a hangsúlyt nem csak a tartósság biztosítására helyezték; felületkezelése és az anyagai a körkörös gazdaság koncepcióját tükrözi vagy felújíthatók. Az időtlen esztétikából fakadóan a széknek rendeltetése tartós.


A Wilkhahn Yonda négylábú kerete robusztus csöves acélból

Az elöl lefelé görbülő, szoborszerű megjelenésű karfáknak köszönhetően a biokompozitból készült üléshéj a mérete ellenére könnyűnek és dinamikusnak tűnik. A karfák finom íve, az üléshéj 10°-ban hátrafelé dőlése és a héj kontúrjának finomsága lehetővé teszi, hogy a szék elhelyezhető az asztal széléhez zárva. Még a kárpit nélküli változat is kifejezetten kényelmes, filcbetéttel, ülőpárnával vagy belső párnázattal még inkább. Igény esetén az üléspárnázás egy jellegzetes Y alakú mélyedést is tartalmaz, amely utal a termékcsalád nevének első betűjére.


A Wilkhahn Yonda széles spektrumú változatai


A Yonda ülőfelületéhez hat szín és négy kárpitozási lehetőség áll rendelkezésre, ezen felül négyféle vázváltozat teszi a széket sokoldalú bútordarabbá.

Keretváltozatok:

1. négylábú keret tömör fából
2. négylábú keret robusztus csöves acélból
3. négycsillagos alap, öntött alumíniumból (opcionális 3D-s, flexibilis lehetőséggel)
4. ötcsillagos alapú, öntött alumíniumból készült (beleértve a precizitással állítható magasságot, opcionális 3D-s, flexibilis lehetőséget)Az extra dinamikus kényelem érdekében a Yonda két variánsa opcionális 3D-s, flexibilis lehetőséget is kínál


A fenntarthatóság évtizedek óta szerves része a Wilkhahn vállalati kultúrájának. Éppen ezért kiemelt prioritást élvez a Yonda fejlesztése során a tartósság, a sokoldalúság, a hatékony anyaghasználat és a javítási képességek, sőt mi több, a tervező csapat organikus és megújuló, illetve ember által készített, de újrahasznosítható anyagokat használt.


 

A fenntarthatóság évtizedek óta szerves része a Wilkhahn vállalati kultúrájának


Az ülőhéj Németországban készül, anyaga mintegy 70%-a fogyasztás utáni újrahasznosított polipropilénből és 30%-ban helyből származó hulladékfából áll. A kettő kombinációja egy szilárd, tartós, ám elasztikus anyag születését eredményezte, amely egy innovatív biokompozit. Kiváló minőségű, esztétikus felületén a fa részecskéit mutató finom pöttyök, foltok láthatók az anyagról és a fenntartható eredetről árulkodva. A hosszú használati idő után ismét granulátummá alakíthatók, hogy minőségi veszteség nélkül készíthessenek új termékeket. A tömör tölgy lábak FSC-kompatibilis, olajozott tölgyfából készülnek, az acélcsöves keretek oldószerek nélkül porszórt bevonatúak vagy fényes krómozással, környezetbarát chromiumIII eljárással és ultrapolírással, öntött alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek. A Yonda keretei könnyen javíthatóak vagy cserélhetők és az anyagok egy zárt körű újrahasznosítási folyamat részei.

Választható filcpárnája tiszta gyapjúból készült, a rétegelt lemez és ragasztás nélküli poliuretán formázott, öntött hab (PUR) tapadásmentes ülőkárpitja, valamint a cserélhető, vékony kárpit elem is biokompozit granulátumból készült. A kivételesen fenntartható szövethuzatokat választhatunk, a gyapjúszövet (Re-Wool) és újrahasznosított anyagokon alapuló szövet (Oceanic) közül. A Re-Wool nem csak megújítható, de 45%-a a gyártó gyártósoráról megmaradt gyapjúhulladékból készül. A kiemelkedően ellenálló Oceanic teljes egészében újrahasznosított poliészterből készül, 50%-ban SEAQUAL ® fonalakból, amelyeket óceánjainkban úszó műanyag törmelékből állítanak elő. Ha a termék már elért a hasznos élettartamának a végére, a Yonda keretei könnyen javíthatóak vagy cserélhetők és az anyagok egy zárt körű újrahasznosítási folyamat részeivé válnak. Ennek eredményeként a Yonda teljesíti a Wilkhahan design és környezetvédelmi úttörő álláspontját.


A Neunzig°design tervezői – Barbara Funck és Rainer Weckenmann


Úttörő designak köszönhetően a Wilkhahn Yonda elnyerte a Red Dot Design díjat és az iF Design díjat

 WILKHAHN YONDA 


CIKK AJÁNLÓ


ARPER ASTON CLUB – TÉR A GONDOLKODÁSHOZ ÉS AZ...

Arper Aston Club – tér a gondolkodáshoz és az álmodozáshoz europadesign, arper, astonclub, ergonomia, kenyelem, design
Az Arper olyan design darabokat hoz létre, amelyeknek középpontjában az...
2022-09-20

ÚJULT ERŐVEL: HOME OFFICE – HERMAN MILLER OE1...

Újult erővel: Home Office – Herman Miller OE1 Workspace Collection hermanmiller, OE1, professional, homeoffice, desk, ergonomia
A pandémia miatti kényszer Home Office nagy mértékben megnövelte az...
2022-03-31

SALONE DEL MOBILE.MILANO / DESIGN WEEK BESZÁMOLÓ...

Salone del Mobile.Milano / Design Week beszámoló workshop 2022 rendezvény,salone,milanó,beszámoló,design week
Az Europa Design tisztelettel meghívja június 30-án a Salone Del Mobile...
2022-06-10

EHHEZ AJÁNLJUKDna True Design
termék információ
termék raktárlista

Dna

termék raktárlista

Twist Actiu
termék információ
termék raktárlista

Twist

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Efit forgószék Actiu
termék információ
termék raktárlista

Efit forgószék

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Millepiedi True Design
termék információ
termék raktárlista

Millepiedi

termék raktárlista

Urban Plus Actiu
termék információ
termék raktárlista

Urban Plus

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Zinta Arper
termék információ
termék raktárlista

Zinta

termék raktárlista
# Arper Nincs

E-quo True Design
termék információ
termék raktárlista

E-quo

termék raktárlista

Plek  Actiu
termék információ
termék raktárlista

Plek

termék raktárlista
# Actiu Nincs

REFERENCIÁK

DTZ TABÁN...

DTZ Tabán Irodaház

BOMBARDIER...

Bombardier Transportation Hungary Kft.

DREHER

Dreher

AMCHAM

Amcham

TRIVIUM PACKING

Trivium Packing

MILLENIUM TOWER

Millenium Tower

EUROPA DESIGN -...

Europa Design - Well Point

DREAMCINEMA

Dreamcinema

SSC BUDAPEST

SSC Budapest

BOIRON

Boiron

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...