AZ ÉV IRODÁJA 2016

AZ EUROPA DESIGN ÁLTAL BERENDEZETT IRODÁK

AZ EUROPA DESIGN ÁLTAL BERENDEZETT IRODÁK

AccorHotels

Az AccorHotels, a világ vezető utazási és életmód csoportja több mint 4 100 szállodával rendelkezik. A cég a közelmúltban új vállalati értékeket nevezett meg, melyekhez új management stílust rendelt. Mindez kiváló alapot biztosított az új iroda megálmodásához, amely a szállodák támogató központjaként működik. A nyitott terek, a feltöltődés és személyes kapcsolattartást biztosító helyiségek így összhangban állnak a kollégák igényeivel, a cég értékeivel, és a felnövekvő Y és Z generáció elvárásaival is.

SZAVAZÁS ÉS ADATLAP

CEU Campus Redevelopment

Verseny 2016 Az Év Legzöldebb Projektje CEU Campus Redevelopment CEU Campus Redevelopment Cím: 1051, Budapest Nádor u. 13-15. Átadás éve: 2016 Ingatlan mérete: 14200 m² Rövid bemutatkozás A Projekt a Középeurópai Egyetem (CEU) belvárosi épületeinek teljes körű átalakítását tervezi, három fázisban, 2020-ig. A jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházás Budapest történelmi belvárosának eddig legnagyobb méretű funkcióváltást is felvállaló fejlesztése, összességében 40.000 m2-en. A projekt példaértékű városi rehabilitációs kezdeményezés, amely építészeti megfogalmazásával úttörő irányzatot képvisel a városi szövet megtartása mellett a környezettudatos építészeti megoldások alkalmazására. A fejlesztés a földszinten befogadja a köztér funkciót és a tetőtéren egy magas biodiverzitási értéket képviselő zöldfelületet valósít meg.

SZAVAZÁS ÉS ADATLAP

DNV GL Business Assurance Magyarország Kft.

Az aktuálissá vált felújítás mellett Megbízó szükségesnek tartotta a térszervezés újraértelmezését, a jobb munkahatásfok elérése érdekében. Már a brainstormingok szakaszában biztosan tudtam, hogy nem szabad a hagyományos módon felosztani a szobákat. Így születtek a szabálytalan, transzparens és egyszerre lezárt terek. Így kapott létjogosultságot a sok növény. A környezettudatosság fontos szempont, így került kiválasztásra a szőnyeggyártó, kizárólag ledes fényforrások kerültek beépítésre, és optimalizáltuk a már meglévő légtechnika működését. És mindenhová jut napfény.

SZAVAZÁS ÉS ADATLAP

Impact Hub Budapest

Az Impact Hub egy nemzetközi hálózat, amelynek a világ közel 80 nagyvárosában található irodái katalizátorok, ernyőszervezetek azoknak, akiket foglalkoztatnak a társadalmi, környezeti problémákra adható megoldások – üzleti, vagy egyéni szinten. Olyan kezdeményezésekkel és vállalkozásokkal foglalkozunk, amik a profit mellett egyéb maradandó értékeket is teremtenek, és elősegítik a társadalom fejlődését.

SZAVAZÁS ÉS ADATLAP

Impact Hub Budapest - az Év Coworking Irodája 2016Az Impact Hub nemzetközi hálózata a társadalmi, környezeti problémákra érzékeny vállalkozásoknak ad teret. Budapesti coworking irodájukban az innovatív és környezetbarát megoldások mellett az emberek igényeit tartották szem előtt. A barátságos, hatékony és ergonómikus munkakörnyezet nagy részét az Europa Design rendezte be.

Az Impact Hub budapesti irodájában igazán barátságos hangulat fogadja a belépőt, recepciós hölgy helyett a mosolygós hostok minden információt tudnak az itt dolgozó coworking munkatársakról és segítenek a kapcsolatteremtésben. A konyha-étkező hatalmas tere igazi közösségi központ, amely már sokat elárul az Impact Hubhoz kapcsolódó cégeknek a társadalmi fejlődést előmozdító tevékenységéről. Stahl Norbert, az egyik alapító tag kiemelte, hogy bár az Impact Hub ernyőszervezete a világ 86 országában van jelen, az irodák megjelenését nem szigorú arculati kézikönyv, hanem a közös szellemiség határozza meg. „Budapesten fontosnak tartottuk a helyi értékek kiemelését, ezért esett a választásunk a Ferenciek terén található volt Királyi Bérpalotára, amelynek klasszikus, történelmi épületében megőriztük a századfordulós, tiszteletet keltő nagypolgári tereket, ajtókat, díszítőelemeket. Ugyanakkor a 600 négyzetméteres irodánkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a modern irodai elvárásoknak, így lett igazán inspiráló, munkára ösztönző, de mégis befogadó és otthonos a helyszín. Hatalmas ablakaink és erkélyeink a Ferenciek terére és a Párizsi Udvarra, Klotild Palotára néznek, természetes nappali fénnyel árasztva el a belső tereket. Az irodák kialakításában a fő szempontot a költséghatékonyság, az innovatív megoldások és az itt dolgozó munkatársak igényei jelentették. Igy a lámpák egy része egyedi tervezésű, néhány függőlámpát pedig én készítettem újrafelhasználva a háztartásban fellelhető anyagokat. Az ötletes és költségtakarékos megoldások mellett kiemelt figyelmet kapott a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése, és a munkatársak kényelme, ezért a világ legkényelmesebb és leginnovatívabb irodaszékei közül a Herman Miller Mirra és Sayl modelljeire esett a választásunk. Be kell vallanom, nem hittem abban, hogy létezik olyan szék, amelyben nem fáradunk el 8-10 órás ülést követően sem, azt gondoltam, hogy egyszerűen ki kell bírni, ha megfájdul a hátunk és a kényelmetlen ülés elvonja a munkáról a figyelmünket. De amikor az Europa Design részéről Feuertag Ottó bemutatta a Herman Miller székeket, többé ki sem akartam szállni belőlük. A Herman Miller irodabútor-gyártó cég olyan zseniálisan gondoskodik a szabad mozgásról, ugyanakkor a gerincoszlop megfelelő alátámasztásáról, hogy azóta sokkal jobban érezzük magunkat, jobban tudunk koncentrálni munkavégzés közben. A coworking irodarészben összesen 60-70 ember tud leülni, itt a berendezés egyik része az Europa Designtól származik, a munkatársak a spanyol Actiu cég Plek asztalánál dolgoznak.”

Az Impact Hub budapesti irodájának bérelhető tárgyaló- és prezentációs tereiben, a rendezvényeken hetente 2-300 ember fordul meg. A társadalmi és környezeti problémák megoldása iránt elhivatott bérlőik között olyan cégek szerepelnek, mint a Corporate Values szervezetfejlesztő, a Klímapolitika környezetvédelmi, vagy a Messzelátó Egyesület, amely arra hívja fel a figyelmet, hogyan tudunk a mindennapokban is környezettudatosak lenni. Erre az Impact Hub irodájában több példa is van, például a charity boxok adománypontjai, ahová akár a használt farmerek is bedobhatók, amelyekből egy iparművész egyedi farmer táskákat készít. Az Impact Hub nemzetközi szervezetét 11 évvel ezelőtt alapították Londonban, jelenleg Bécsben működik a központja. Értékteremtő, nyitott, befogadó, hasonló értékek mentén gondolkodó közösséget építenek, mert hitvallásuk, hogy csak együtt tudunk maradandó és pozitív társadalmi és környezeti változásokat elérni. A nemzetközi hálózat előnyös azoknak a munkatársaknak, akik felváltva több országban dolgoznak, hiszen 80 világvárosban várja őket a Budapestihez hasonló befogadó szakmai közösség.

Az Impact Hub Budapest irodája méltón nyerte el az Iroda.hu Év Coworking Irodája 2016 címet.

Bútorok:

Herman Miller Sayl irodaszék
Actiu Plek asztalKapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!