2018.04.25
Otthon a természetben - kültéri bútorok 2018-as trendjei

A kültéri bútorok gyártóinak új kollekciói követik azt az új építészeti trendet, amely felértékeli a kertek és teraszok szerepét az otthonokban, de akár az irodákban is. Ennek megfelelõen olyan bútorcsaládokkal jelennek meg, amelyek anyagválasztékukban egyaránt alkalmasak kültéri és beltéri használatra, nyáron megnövelve a lakások alapterületét és otthonosságot sugározva kültéren is.

Április közepén ott voltunk Miánóban az iSaloni nemzetközi vásáron, és csokorba szedtük a legfontosabb kültéri bútorgyártok újdonságait!

Oázis a teraszokon, a Vondom kültéri szófái

A kültéri bútorok vezetõ design bútorgyártója, a Vondom idén a stand látványos elemei, a vibráló színek mellett a világ két vezetõ designerének munkáival nyûgözte le a látogatókat.


Otthon a természetben
Vondom – Suave kollekció, tervezõ: Marcel Wanders

Marcel Wanders és Ramon Esteve Suave és Tablet szófa kollekcióinak közös jellemzõje, hogy különleges anyaghasználatukkal a beltéri ülõbútorok kényelmét és melegségét kiviszik a kültérre, összekapcsolva a kinti és benti világot.
Marcel Wanders így nyilatkozott: „A kinti terek igazi oázissá alakulnak át, hogy az emberek együtt élvezzék az életet.” A Suave szó az angol „soft” megfelelõje, és azt jelképezi, hogy ezek a bútorok szakítanak a kültéri bútorok hideg mûanyag felületének a használatával.

Beleülve a szófákba, érezve a felületek melegségét és lágyságát, olyan érzésünk van, mintha pamutból, lenbõl vagy gyapjúból lennének, szinte hihetetlen, hogy a felületük polipropilén, amely fémvázzal megerõsített poliuretán szivacsot burkol be. A teljesen új technológia eredménye, hogy a bútorok otthonos megjelenésük ellenére nagyon tartósak, nagy igénybevételnek is ellenállnak, felületük pedig vízálló. A Suave a gyártó és a híres designer 5 éves együttmûködésének az eredményeként született meg, Marcel Wanders tervezõi munkáját 20 szakember segítette. A szófák és puffok öt méretben, a virágtartók három méretben készülnek, és egyaránt jól használhatók a teraszon vagy a nappaliban.

Vondom
Vondom – Tablet kollekció, tervezõ: Ramon Esteve

A Tablet szófa kollekció modul elemeinekköszönhetõen a hely méretének megfelelõen alakítható, és könnyen átrendezhetõ, alkalmazkodva az igényekhez, funkcióhoz vagy a tér méreteihez. Mivel a speciális innovatív anyaghasználatnak köszönhetõen kint és bent is használható, elemei könnyen átvihetõk a nappaliból a teraszra vagy fordítva. Igy egy bútprcsaláddal akár két tér is berendezhetõ. A polipropilán felülenekt és a fémvázas poliuretán szivacs nak köszönhetõen a Tablet is jól ellenáll mind az idõ múlásának mind az idõjárásnak. A Tablet név arra utal, hogy a moduláris szófa az IT eszközhöz hasonlóan maximálisan alkalmazkodik felhasználóinak az igényeihez. Ramon Esteve hangsúlyozta, hogy a Tablet formavilágának köszönhetõen minden stílusú környezetbe jó illeszkedik, egyaránt jól mutat egy klasszikus környezetben, akár egy kastély parkban, vagy egy modern IT cég irodáiban.

Vondom termékek →

Serralunga – neves designerek kültéri kollekciói

A Serralunga standján Zaha Hadid ikonikus vázája, a Flow fogadta a látogatókat, emlékezve a neves designerre és építészre, aki már két éve, hogy távozott tõlünk a csillagok közé. A stand a sok zöld növénnyel és homokkal a természetbe hívogatott, bemutatva többek között a Canisse fotelt, a Bay széket, a Hour asztalt, Ettore Sottsass Faituttola asztalát, és a Gree pills függõ növénytartóját. A Bay széknél újdonságként jelent meg az idõjárásálló acél láb, amelynek rozsdabarna színe meleg hatást kölcsönöz a bútornak. Két izgalmas kiegészítõt is bemutattak: a Versaille növénytartó klasszikus alakjával a francia kastélyok kertjeit idézi, a Moana Rana világító békája pedig az állatkollekciót gazdagítja.

Moana

Serralunga termékek →

Kristalia - határok nélkül

A Kristalia is követi az új trendet, amely építészetileg és berendezésben is megszünteti a határt kint és bent között.

A Brioni pihenõszékekbõl, puffokból és napágyakból álló kollekciója olyan mint egy kis sziget az Adrián. LucidiPevere teljes egészében poliuretánból tervezte meg a kollekciót, a váz és a szivacs is poliuretánból készül. Az eredetileg kültérre készült bútornak nemrégen elkészült a beltéri változata is. A bútorok mellett kültéri szõnyeget is készít a Kristalia, ráadásul kézzel szövik a Mustache egyedi darabjait Indiában, támogatva az ottani munkavégzést. A Design responsability jegyében a dolgozókat nem zsákmányolják ki, a szõnyegeket optimális munkakörülmények között szövik. Mivel polipropilén szálakból készülnek a szõnyegek, ellenállóak az idõjárásnak, a színek nem fakulnak ki az UV sugaraktól, és olyan helyeken is haználhatók ahol magas a páratartalom, akár beltéri medencéknél vagy szaunákban.Kristalia termékek →

Extremis – a párizsi bisztrók hangulata


Extremis – Párizsi Bisztró
Extremis – Párizsi Bisztró


Az Extremis a párizsi bisztrók hangulatát varázsolta az iSaloni standjára. Ugyanis Bistroo nevû három lábú bútorán ugyanúgy lehet üldögélni, nézni a járókelõket, a várost, és közben iszogatni egy jó kávét vagy egy pohár bort mintha a francia fõváros egyik hangulatos vendéglátóhelyén lennénk. Bár az ötletes bútorkompozíció mindössze három lábon áll, mégis kényelmesen elüldögélhet rajta két ember egy kis asztal mellett.
A Sol + Luna, Australis + Borealis napozóágyból néhány ülõ- és háttámlával könnyen átalakul kanapévá, amikor a napsütést felváltja a csillagos éjszaka, de valaki élvezni szeretné a nyári friss levegõt.

Extremis termékek →


KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/