2018.08.22
Az Offecct új akusztikus panelje megérkezett: Soundwave Ennis

Az Ennis akusztikus panel Frank Lloyd Wright lenyûgözõ betonblokkjait ábrázolja, amelyet 1920-as évek Los Angeles-i Ennis House építésében használtak.

Az Ennis minta már alkalmazásra került a Soundwave®-nál. Az Offecct védjegyû akusztikus panelek, amelyek újrahasznosítható poliészterbõl készülnek, gyönyörû geometriai mintázatuk mellett a környezeti zajhatások javítására is szolgálnak. 

Építészként Frank Lloyd Wright mindig arra törekedett, hogy a technológiával együtt javítsa a környezetet, ahol életvitel szerûen élünk, legyen az az irodai környezet, természetes fények beengedésével például a Larking épületben (1904), vagy a mûvészet megteremtése a látogatók számára, melyre példa a Solomon R. Guggenheim Múzeum (1959). A zajhatás vizsgálata kétségtelenül Wright munkájának egy külön aspektusa.

A zavaró és nemkívánatos hangok rossz hatással vannak szervezetünkre. Ez az oka annak, hogy az Offecct akusztikus paneleket állít elõ, amelyek javítják a zaj káros hatásait munka- és magán környezetben. Amikor Frank Lloyd Wright egy négyzet alakú betonblokkok rendszerét használta a textilblokk házhoz (1923-24) Kaliforniában,építészeti alkotóelemét meglepõ mûvészi minõséggel állította elõ, ami szintén fontos cél, mikor az építészekkel közösen építenek akusztikus paneleket.


AZ OFFECT ÚJ AKUSZTIKUS PANELJE MEGÉRKEZETT: SOUNDWAVE ENNIS

Frank Lloyd Wright (bio)


Frank Lloyd Wright (1867-1959) széles körben elismert amerikai építész, az elsõ amerikai építészeti stílus (Prairie) megteremtõje. Wright úgy vélte, mindenkinek joga van gyönyörû környezetben élni a gazdasági vagy társadalmi státusztól függetlenül, munkájában a nyílt alaprajzot úttörõnek találta, új építési technikákat támogatott, és hagyományokat teremtett a természetes és a helyi anyagok használatára épülve. Wright úgy vélte, az épületek belsejének kialakítása ugyanolyan fontossággal bír, mint maga a külseje, a grafikai tervezéstõl a bútortervezésig. Így kezdték el a multidiszciplináris építészettörténet tradícióját, amely ma általános gyakorlat. Az építészek generációi számára az épületei - mint például a Falling Water (1935) és a Solomon R. Guggenheim Museum (1956) – világszerte zarándoklat tárgyai, Wright-ot a huszadik század egyik legnagyobb építészévé emelte.

Az Offect 

A Offecct feltárja a fenntarthatóság határait: Offecct Lab és Andrea Ruggiero bemutatja a Soundsticks-t Milánóban.
Az Offecct és Ruggiero Andrea projektje A Soundsticks azt vizsgálja, milyen messzire mehetsz kreatív újításokkal az Offecct Lifecircle filozófiája után. A hangelnyelõ paneleket a Offecct Lab-ban fejlesztették ki, és a cég termelésébõl származó fennmaradt anyagokból készültek.

A Soundsticks mindazt képviseli, amire az Offecct Lifecircle filozófiája épül: a föld erõforrásainak lehetõ legkevesebb felhasználásával és a körkörös újrahasznosítással készült termékek gondozása.
- A designt és funkciót meg tudjuk tervezni, de az anyagot csak a természetbõl lehet kölcsönözni, ezért mindannyiunknak gondolnunk kell földünk fenntarthatóságára. A Soundsticks segítségével felderítjük a határokat az újrahasznosításhoz és a nulla hulladék fennmaradásához - mondja Anders Englund, az Offecct tervezõje.
A Soundsticks az Offecct gyártásából származó fennmaradt textilmaradványok felhasználásával készült. Ez azt jelenti, hogy a színek összhangban vannak a tartomány többi részével, de azt is, hogy a Soundsticks színei véletlenszerûen változhatnak.
- Azt akarjuk vizsgálni, hogyan lehet a termelést a lehetõ leghatékonyabban fenntarthatóbbá tenni, és hogy a piac elfogadja-e a színeltérést, tudva, hogy a terméket a fenntarthatóság jegyében gyártják. Személy szerint azt gondolom, hogy az imperfekcióban erõs vonzerõ van, mondja Anders Englund.

Andrea Ruggiero (bio)


Ruggiero Andrea, ipari tervezõ. A terméktervezés mellett aktívan részt vesz a bútorok, a csomagolás és a környezet kialakításában és fejlesztésében. Multidiszciplináris gyakorlata az átfogó tervezési megoldások megvalósítására koncentrál. Munkáját számos díjjal jutalmazták: Belsõépítészeti Év legjobb díja, az IDEA díj, a D & AD díjat és számos Good Design díjat - köztük a Tempo-t, amelyet 2008-ban terveztek a Offecctnek.

 


KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/