2018.09.27
Home office, avagy otthon is hatékonyan?


A költségtakarékosság és a munkaszervezés hatékonyságának növelése érdekében egyre több cég foglalkoztatja távmunkában munkavállalói egy részét, teljes vagy rész munkaidõben. A széles sávú internet, a mobil IT eszközök széles palettája és a munkahelyen kívülrõl is elérhetõ hálózatok támogatják a nem irodában történõ munkavégzés lehetõségét. Ezzel együtt nem csökken a cégek központi irodáinak szerepe az összetartó, kohéziós erõt jelentõ és a csapat, kollaborációs munkavégzést támogató szerepe miatt. A cégek egyre tudatosabban alakítják ki irodáik belsõ berendezését, figyelembe véve az ergonómiai szempontokat és a munkatársak jó közérzetét, azonban a távmunkában töltött munkaórák számának növekedésével éppoly hangsúlyossá vált az otthoni munkahely optimális kialakítása. A bútorgyártó cégek felkészültek a változásra és számos olyan megoldást kínálnak, amelyek illeszkednek lakásunk berendezéséhez, de ergonómiailag is tökéletesek. A notebookok és laposképernyõk elterjedésével már nincs szükségünk nagy munkafelületekre, ezért egy kisebb méretû asztal elegendõ és nem is foglal sok helyet a lakásban.

A dán Dencon trapéz formájú, akár elektronikusan is állítható magasságú asztalainál ülve és állva is lehet dolgozni, ugyanúgy mint a Herman Miller Atlas állítható magasságú asztalainál, amelyek mellett biztosított a napközben többszöri helyzetváltoztatás. Az asztalokhoz elhelyezett görgõs munkaszékek mellett egészséges és kényelmes ülõpozícióban lehet dolgozni. A világ második legnagyobb irodabútorgyártó cége, a Herman Miller több évtizedes fejlesztéseinek az eredménye az Aeron szék, amely speciális, rugalmas és szellõzõ anyagának köszönhetõen tökéletesen idomul a benne ülõ testéhez, megfelelõ megtámasztást ad a deréknek és a csípõnek, miközben szabad mozgást enged a benne ülõ személynek. Az Aeron székbõl 7 millió darabot adtak el eddig a világon. A Herman Miller csúcsmodellje, az Embody pedig olyan háttámla kialakítást kapott, amely szinte csigolyánként beállítható a gerincoszlophoz, olyan kényelmet teremtve hogy a benne helyet foglaló el is felejtkezik róla, hogy székben ül. Az emberi gerinc inspirálta Embody szék a természetes, szabad mozgás lehetõségét hozza az irodába. Háttámlája, ülõfelülete és karfája egyaránt úgy került kialakításra, hogy testsúlyunk egyenletesen oszlik el a szék minden egyes pontján, medencénk állandó alátámasztást kap, a háttámla pedig szinte együtt mozog a gerincünkkel, így ülés közben egyfajta egyensúlyi állapotot érünk el – azt a pontot, amikor a medence és a fej mozgása tökéletesen összehangolt, így mindig az ideális szögbõl látjuk monitorunkat. Ez a bármifajta mozgástól független, állandó egyensúly elõsegíti a szabad véráramlást, a szív lelassulását – testünk és szellemünk felszabadulását. A háttámla beállítása a gerinc görbületétõl függetlenül mindenki számára a természetes, kiegyensúlyozott testtartást tesz lehetõvé.A Herman Miller nemrégen megvásárolta az idõtlen formavilágú kortárs design bútorokkal felbukkanó naugtone bútorgyártót a piacon. A bájos külsejû asztalok és ülõbútorok kitûnõen kiegészítik a világ második legnagyobb gyártójának termékvonalát, egy kis otthonosságot csempészve a fõleg irodai és közületi vonaláról világhírû portfólióba. A 2005-ben a szakma legjobbjai által Yorkshirben alapított naugthone filozófiája belesimul a természetközeli gondolkodást elõtérbe állító Herman Miller vonalba. Az ökológikus szemléletmód része a magas minõségi színvonalat képviselõ anyagok használata és a környezetbarát gyártás. A bútorok – a gyártó nevébõl is következõ – a naughtone jelentése nem nonszensze – egyáltalán nem elhanyagolgató megjelenése barátságos, humánus jelleget kölcsönöz még a hivatali tereknek is, miközben az organikus, klasszikus vonalak természetes eleganciát sugároznak. A jól variálható naughtone család egységes és egyedi képet alkot, miközben a letisztult bútorok bármilyen stílusú környezetben jól mutatnak, és kellemes érzés bennük helyet foglalva pihenni, beszélgetni vagy dolgozni.
Az organikus formavilágú naughtone ülõbútorok legújabb tagja az elegáns Fiji fotel, amely hívogató formavilágával még a szállodai elõterekben, vagy irodai relaxációs terekben is otthonos hangulatot teremt. A széles kárpitválasztéknak köszönhetõen a Fiji minden térben egyedi megjelenést kaphat.

A kárpitos bútorok igen kényelmes darabja az Always kis fotel, amely öt és az Always pihenõ fotel, amely 4 különféle lábszerkezettel választható. A többi fotelhez és szófához hasonlóan a modern gyártástechnológiának köszönhetõ, hogy a szép és kecses forma kitûnõ üléskomforttal és tartóssággal is párosul.

A Hush család magas fotelje bár a múlt füles foteljeibõl merítette az inspirációt, de kitûnõ válasz a mai kor igényeire, amikor a munka zajos világában egy csendes sarokra vágyunk, hogy egy kis idõre megpihenjünk vagy átgondoljuk feladatainkat. A Hush kis testvére az alacsonyabb Hush low és természetesen mindkét fotelnek van szófa változata is.
A steppelt háttámlájú Cloud quilt fotel és szófa olyan puhán ölel körbe akár egy paplan. A Cloud plan változat sima háttámlája már kevésbé a relaxációt mint a koncentrációt és a kollaborációt serkenti a közösségi terekben. Mindkét változat létezi magas és alacsony háttámlával, sõt a Cloud booths körbeölelõ magas támlájával teljes szeparációt nyújt még a nagy és forgalmas terekben is.

A Busby családi fotelben vagy a steppelt ülõfelületû Portion fotelben és szófában akár a kandalló mellett is ücsöröghetünk. A Portion ülõlapján a kis gombok színei a rajta elhelyezett párnákkal is megegyezhetnek, teljes harmóniát teremtve otthonunkban.A naughtone kollekció játékos darabjai a méhsejtre emlékeztetõ Pollen ülõkék és asztalkák, amelyek kecses lábaikon sokféle konfigurációba rendezhetõk a vállalati, oktató vagy közösségi terekben. A pinch már akár otthoni környezetben is használható mint ülõke vagy lábtartó a fotelek és szófák mellett.

A naughtone asztalok mértéktartó, letisztult mégis kissé játékos formájuk mellett változatos színvilágukkal hívják fel magukra a figyelmet. A Trace lehet alacsony, magas, dohányzó, étkezõ, kerek, téglalap, izgalmas szánkótalpas lábakon és az üveg, MDF és linóleum mellett mindig tölgy vagy dió funér asztallappal is. A Fold sokszínû acél lábas, a Dalby fa lábas asztalainak közös nevezõje, hogy kortárs megfogalmazásban nagyszüleink korát idézik legyenek kávézóban, étteremben vagy otthon az étkezõben.


Az asztalok mellé izgalmas székeket és bárszékeket fejleszt a naughtone, így a Bounce szánkótalpas szék különlegességét az egy darabból álló acél váz rugalmassága adja, amely lehetõvé teszi az ülõlap és háttámla egymástól független mozgását. A finom acél huzalok játékából születik meg a Reg szék és bárszék, amely különféle színeiben beltéren és kültéren is használható. A fa lábú Dalby mellett jól mutatnak a szintén tölgy vagy dió lábú Viv székek és bárszékek, a Fold mellett pedig a VIV szánkótalpas acél vázas változata.

A naughtone kollekciója mellett a spanyol Andreau World, az olasz La Cividina és Giulio Marelli fotel- és kanapéválasztékából is kialakíthatók kényelmes ülõsarkok az otthoni terekben.

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/