2018.11.21
Atos iroda – a well-being jegyében

Az Atos SE (Societas Europaea), a digitális szolgáltatások vezetõ szereplõje budapesti irodáját a cég egységes arculatának és a munkatársak igényeinek a figyelembevételével rendezte be az Europa Design bútoraival.

Az Atos SE (Societas Europaea) a digitális szolgáltatások vezetõ szereplõje 13 milliárd euró éves árbevétellel és közel 120 000 alkalmazottal van jelen a világ 73 országában. Tanácsadási, rendszerintegrációs, felhõ és menedzselt szolgáltatásokat, üzleti folyamat kiszervezést (BPO), Big Data és kiberbiztonsági megoldásokat, valamint a Worldline-on – Európa vezetõ fizetési és tranzakciós szolgáltatóján – keresztül tranzakciós szolgáltatásokat biztosít ügyfelei részére. Az Atos mély technológiai ismereteinek és iparág specifikus tapasztalatának köszönhetõen a csoport ügyfélkörében szinte minden üzleti szektor jelen van: pénzügy, egészségügy, gyártás, média, közmûvek, közszféra, kiskereskedelem, távközlés, szállítás, és katonai/rendészeti megoldások.
A cégközpont, az Atos SE képviselõi egészen a kezdeti lépésektõl, az irodaház kiválasztásától részt vettek az új budapesti iroda kialakításában. A világ többi Atos leányvállalatához hasonlóan Budapesten is csak A kategóriás irodaház jöhetett számításba, központi elhelyezkedéssel. Az új építésû Váci Greens irodaház D épületébe, 1500 négyzetméteres területre az Atos két üzletága költözött át, a közbeszerzési eljárásokban részt vevõ, megoldásokat szállító IT és a telefonközpontok fejlesztését végzõ UCC. „Azért választottuk új „otthonunknak” a Váci Greens „D” épületét, mert az ideálisan és maximális rugalmassággal kiszolgálja a rövid és hosszú távú bõvülési igényeinket egyaránt” – fogalmaz Hernádi József, az ATOS Magyarország ügyvezetõje. „Cégünk magas minõségû, hatékony és széles körû szolgáltatásokkal bíró irodaépületet keresett, amelyre a Váci Greens adott tökéletes megoldást” – nyilatkozta Hernádi József az új irodaház választásról.
(http://blog.iroda.hu/irodapiaci-blog/az-atos-is-a-vci-greens-d-be-kltzik/133974)

Atos iroda – a well-being jegyében

Az új irodatér megalkotása az Atos nemzetközi standardjait alapul véve de a budapesti iroda munkavállalóinak igényeihez igazítva a Colliers nemzetközi tanácsadó cég munkakörnyzet tanácsadói csapata és az Europa Design tervezõinek együttmûködésével zajlott. Az Atos elsõdleges arculati színei, a kék, a fehér jelzés értékûen megjelennek az iroda egészén, jelképezve a tisztaságot és átláthatóságot, amely a cégfilozófiát jellemzi, és amely tükrözõdik a letisztultan elegáns irodai megjelenésben. Ezzel is erõsítve az ott dolgozók márka iránti elkötelezõdését és az új munkatársak integrációját.

Mivel a korábbi szervezeti struktúra nem támogatta az agilis fejlesztõi tereket, az új iroda elrendezése sokkal nagyobb rugalmasságot enged meg, nagymértékben különbözik a korábbi kis csoportokat magukban foglaló zárt irodai egységektõl. Annak érdekében, hogy az új nyitott környezetet minél könnyebben elfogadják a munkatársak, már a tervezési folyamatban bevonták õket a projektbe, felmérték az igényeiket, együtt határozták meg a tervezési alapelveket és folyamat során számos alkalommal együtt definiálták a szükséges változásokat. Mivel már a korábbi irodában is szoros kapcsolat alakult ki a dolgozók és az irodában található növények között, így ezek a költözés után is kiemelt helyet kaptak az iroda zöld sarkaiban. A természetközeliség és a zöld növények az Atos által képviselt környezettudatos filozófiába is illeszkedik.

Atos iroda – a well-being jegyében

Az Europa Designra, mint az irodai koncepció kialakításban belsõ építészeti tanácsadóként résztvevõ és a berendezéseket szállító cégre a széles termékválaszték miatt esett a választás, hiszen teljes megoldással tudtak válaszolni az Atos igényeire az asztalrendszerektõl a kiegészítõkön át az egyedi megoldásokig. Több olyan résszel egészült ki az open space irodatér, amely otthonos érzetet kelt és növeli a munkatársak jó közérzetét a munkahelyen. Ide tartozik az egyedi tervezésû recepciós pult kiegészítve egy bárszékekkel körbevett magas asztallal, amely mellett a vendégek is várakozhatnak, kávézhatnak, és a közvetlenül mellette elhelyezkedõ várakozó résszel, ahol a True Design Arca fotelei kaptak helyet. A recepciós pult és a bárasztal íves formái harmonizálnak egymással, a színvilágban pedig megjelennek az arculat színek. Szintén a pihenés és a beszélgetések helyszíne a közlekedési útvonalon fotelekkel berendezett coworking tér. A telefonbeszélgetések lebonyolítására külön phone boxok lettek kialakítva, a megbeszélések zavartalanságáról pedig a másodlagos arculati színeket követõ, szürke-lila és szürke-zöld tárgyalók gondoskodnak. Az open space egy L alakú térben lett kialakítva, amelynek alakja kissé megtöri a tér nagyságát. A spanyol Actiu Vital Plus 4 és 6 fõs benchei között asztali panelek gondoskodnak a hangszigetelésrõl, de a cég további akusztikai, hangelnyelõ elemek elhelyezését is tervezi. Azoknak a munkatársaknak, akiknek orvosilag igazolt egészségügyi problémáik vannak, a dán Dencon elektronikusan állítható magasságú asztalait szerezték be. A budapesti Atos iroda egészének kialakítását az emberközpontú berendezés jellemzi, hogy a munkatársak jó közérzetét segítsék a kialakított terek és bútorok. Az irodakoncepció és –berendezés kialakításában az Atos munkatársai örömmel vették az Europa Design szakértelmét és rugalmas hozzáállását a projekt egészének a lebonyolítása során.

Atos iroda – a well-being jegyében

Az Europa Design által szállított bútorok:

Actiu Vital Plus munkaasztalok
Dencon Delta elektronikusan állítható munkaasztalok és tárgyalóasztalok
Actiu Efit görgõs tárgyalószék
Wilkhahn In görgõs szék
Wilkhahn Occo tárgyalószék
Wilkhahn Metric tárgyalószék
Tru Design Arca fotelek
Andreu Word Dual asztal
 

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/