2018.12.19
Közösségi tér sörcsappal: POSSIBLE

Az https://www.irodakereso.info cikke.

A Pyxis Nautica Építésziroda egy igazi közösségi teret tervezett a POSSIBLE digitális ügynökségnek, ahol a céges megbeszélések és prezentációk ugyanúgy helyet kapnak, mint a sörözés, a kávézás vagy épp a stresszoldás az Arcade retro külsejû játékgéppel.

A Pyxis Nautica tervezõcsapatát 2017 õszén kérte fel a POSSIBLE, hogy tervezzék át, tegyék jobbá és élhetõbbé irodájukat. Az átalakítás elsõ üteme egy multifunkciós közösségi tér kialakítása volt. A mintegy 20 éve fennálló, magyar alapítású cég elsõsorban digitalis platformok, web,mobil, UI/UX technológiák fejlesztésével foglalkozik. A vezetõség mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy kreatív, problémamegoldó, mûvész, fejlesztõ és innovátor munkavállalóik, akik világvezetõ márkáknak dolgoznak Budapestrõl, jól érezzék magukat a munkahelyükön. A POSSIBLE irodáinak az eredetileg 1914 és 1918 között épült, eredetileg katonai egyenruhagyárnak tervezett Dorottya Udvar ad otthont, melyet 2002-ben alakítottak át irodaházzá. Az épületet nagy belmagasságú, egybefüggõ terek jellemzik, melynek középtengelyében kapott helyet a POSSIBLE budapesti központja. Korábban a vezetõi irodák helyezkedtek el a nagyméretû üvegablakok mellett, ahonnan szép kilátás nyílik az irodaház belsõ udvarára. A cég vezetése elképesztõ gesztussal feláldozta irodáit annak érdekében, hogy az átalakítás elõtti sötét és zsúfolt étkezõt kinyitva a homlokzat felé, szellõs és világos közösségi tér jöjjön létre. A koncepció egyedi jellegét, és a cég szabad gondolkodásmódját az is jelzi, hogy a multifunkciós tér origóját a sörcsap alkotja, amely köré szervezõdnek a különbözõ funkcióknak megfelelõ térrészek. Természetesen a munkatársak mértékkel söröznek, ebédhez megisznak egy-egy pohárral vagy munka után a barátokkal. Monori László, a Pyxis Nautica egyik tervezõje hangsúlyozta, hogy az egyes térrészeket elsõsorban a berendezéssel, másrészt a burkolatokkal és álmennyezeti megoldásokkal különböztették meg, valamint eltérõ világítást használtak. A bõségesen beáramló természetes fény mellett általános világításként a Tubo lámpát alkalmazták, amely 360 fokban világít mindenfelé, és emellé helyezték el a helyi fényforrásokat, egyes részeken kávéházi hangulatot teremtve, máshol apróbb fényekkel megvilágítva az intimebb részeket.


Közösségi tér sörcsappal: POSSIBLE

Három zónát neon feliratokkal is elláttak, így a „Sörözõ-Borozó”, a „Presszó” és az „Arcade” kijelöli az egyes helyszíneket. A Presszó kis asztalainál lehet kávézni, ebédelni vagy kisebb megbeszéléseket folytatni, a prezentációkat pedig a monitorral ellátott magas asztalnál lehet megtartani az Arper kényelmes Aava bárszékein. A lazító sarok igazán otthonos hatást kelt a hatalmas ablakok párkánya mellett elhelyezett szófákkal, vagy a True Design pihenésre hívogató forgó és hintázó Arca foteleivel. A multifunkciós térben 2-12 fõs megbeszélések, és akár 80-100 fõs rendezvények is megtarthatók, így minden munkatárs számára van elég hely a céges eseményeken. Tótszabó Tamás építész azt emelte ki, hogy a tervezési folyamat kezdetén õk visszafogottabb koncepciót mutattak be, viszont a POSSIBLE munkatársai tevékenységük miatt egy sokkal vibrálóbb, intenzívebb képi világhoz szoktak hozzá. A végeredmény a kettõ kompromisszumából született meg, hiszen hosszú távon a harmonikus és nyugodt felületek szükségesek ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát az irodában, viszont a vibráló világ is megjelenhet a képernyõkön, amelyekre ki tudnak tenni digitális tartalmakat. A tér egyes elemei, így a kávézó rész, az Arcade játékgép retro külseje újraértelmezik a 90-es éveket, felidézve a mai 40-es korosztály fiatalkori emlékeit. Az egész tér azonban elegáns, friss és vidám arculatot tükröz, ahol a munkatársak jól érzik magukat és munkaidõ után is szívesen meghívják családtagjaikat, barátaikat.

Az Arper Aava székeit, a True Design Arca foteleit és az Actiu Tabula asztalokat az Europa Design szállította.
Fotó: Jaksa Bálint

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/