2019.01.08
Fitten az irodában - Europa Design bútorokkal

Ön lefutotta már a bostoni maratont? Ha úgy érzi, erre nem lenne képes, megnyugtatjuk: a mindennapi irodai munkavégzés közben is elérhetõ olyan aktivitás, mintha akár többször is lefutnánk ezt a távot!

A munkáltatók számos módon segíthetik munkavállalóikat a rendszeres testmozgásban, és ezt nemcsak fitness bérlettel, vagy a munkahely közelében kialakított kerékpármegõrzõvel tehetik meg, hanem az irodai berendezésük tudatos kialakításával is. Az Europa Design saját irodáját is úgy rendezte be, hogy ügyfelei mûködés közben is kipróbálhassák a fizikai aktivitást segítõ munkaállomásokat. A WELL sztenderd 71-es és 73-as, az ergonómiával foglalkozó pontja az irodaszékeknél a rugalmas és dinamikus ülést, a székek ülésmagasságának és mélységének az állíthatóságát írja elõ, amely követelményeknek az Europa Design által forgalmazott irodai görgõs székek megfelelnek.

Fitten az irodában

Sõt, a vezetõ gyártók ennél sokkal nagyobb komfortot nyújtanak. Az amerikai Herman Miller és a német Wilkhahn székeiben bárki megtapasztalhatja a dinamikus ülés élményét. A Wilkhahn mintegy 40 éve elõször vezette be Európában a szinkronmechanikát, ma pedig már olyan székeket fejleszt, amelyek nemcsak elõre-hátra, hanem oldalirányban is követik a benne ülõ emberek mozgását. A világ második legnagyobb irodabútorgyártója, a Herman Miller székeiben az innovatív rugalmas anyagok a test minden rezdülését, mozgását követik, miközben megfelelõ támaszt is nyújtanak. A trendek a minél könnyebb használhatóság és állíthatóság irányába mutatnak. A mozgást motiváló iroda azonban messze túlmutat az ülésergonómián. Talán sokakban fel sem merül, hogy megszokott, statikus asztalaink is dinamikussá tehetõk.

Az irodabútorgyártók közül a dán Dencon és az amerikai Herman Miller elektronikusan állítható magasságú asztalai mellett váltakozó, ülõ és álló munkavégzés is lehetséges. Az ergonómiai ajánlások szerint óránként legalább tíz percet álló pozícióban is kell dolgozni. A Dencon cég kutatásai szerin, ha egy éven keresztül a nyolc órás munkanap alatt óránként tíz percet álló helyzetben dolgozunk, az egyenértékû azzal, minta kétszer lefutnánk a bostoni maratont. A WELL ergonómiára irányuló pontja azt írja elõ, hogy a munkahelyek legalább 30 %-a legyen vagy elektronikusan magasságállítható, vagy legyen egymás mellett ülõ és álló magasságú asztal, amely mellett felváltva lehet dolgozni. A WELL minõsítést a LEED minõsítést is végzõ amerikai szervezet fejlesztette ki, nem véletlen, hogy a Herman Millernek a saját termékei is már minõsítve vannak.

Fitten az irodában

Az innovatív görgõs székek mellett asztalaik nagy része elektronikusan állítható magasságú. Ezzel elsõsorban azoknak a munkatársaknak segít, akiknek tevékenysége asztalukhoz kötött, és az állíthatóság hiányában egész nap ülõmunkát végeznének. Robert Propst már 1968-ban kifejlesztett egy álló magasságú asztalt a Herman Millernek azzal az indoklással, hogy „az emberek fizikai gépezete nem egy dolognak a sokáig tartó, hanem több dolog elvégzésére jött létre.”

A Herman Miller motorosan állítható magasságú asztalai, mint például az Atlas Office Landscape, a Locale, a Layout Studio és a Ratio, a klasszikus egyéni elmélyült munkavégzés mellett segítik a kollaboratív csapatmunkát is. Néhány gyártó a fix asztalok mellett már a görgõs tárgyalóasztalokat is ellátja a magasságállítható megoldásokkal: a spanyol Actiu Talent asztala manuálisan állítható, a lehajtható asztallap pedig whiteboardnak is használható, ugyanúgy mint a Wilkhahn akkumulátorral mûködõdõ, elektronikusan állítható Timetable asztala.

A munkavállalók jó közérzetét és egészségét a megfelelõ irodai környezettel támogató WELL minõsítési rendszeren belül két kategória, a Kényelem és a Fitness is foglalkozik a fizikai aktivitással a mindennapi munkavégzés során. Mivel idõnk 90%-át zárt térben, ebbõl 8-10 órát a munkahelyünkön töltünk, ez hatással van közérzetünkre, jóllétünkre is. A legnagyobb veszélyt egészségünkre a fizikai inaktivitás jelenti. A munkatársak 71%-a érzi egészségesebbnek magát azokon a munkahelyeken, ahol lehetõvé teszik a mozgást, ami 12%-os teljesítménynövekedést eredményez.

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/