2019.03.26
Atenor iroda: elegáns és különleges

A belga Atenor saját budapesti irodájának belsõ kialakítása is azt a magas minõséget, különleges, elõremutató, modern, de ugyanakkor letisztult stílust képviseli, amely az általuk fejlesztett irodaházakat is jellemzi. Az irodakoncepció részleteirõl Püschl Nikolettet, az Atenor fejlesztési és bérbeadási vezetõjét, valamint Krizsán Barbara belsõépítészt kérdeztük.

- Ingatlanfejlesztõ cégként milyen szempontok voltak a legfontosabbak saját irodájuknak a berendezésénél?

Az Atenor Magyarországon is igyekszik megkülönböztetni magát a többi ingatlanfejlesztõ cégtõl projektjeinek minõségében, volumenében, az irodaházak elõremutató zöld, mûszaki tartalmában, felszereltségében. Ennek a megkülönböztetésnek a hangsúlyozása volt a cél saját irodánk belsõépítészeti tervezésénél is. Igyekeztünk eltérni a megszokott aktuális trendektõl, a konzervatív fejlesztõi stílustól. Ezért a szürkés, egyhangúbb árnyalatok helyett színes, vidám irodakialakítás mellett döntöttünk, amely ugyanakkor letisztult, elegáns és különleges megjelenést képvisel a berendezésben, magas minõségi színvonalat a bútorok, a burkolatok, az anyagok használatában. Az egész irodakoncepció a mi mentalitásunkat és rugalmasságunkat tükrözi, a bejáratnál található showroomban lesznek mobil, változtatható elemek, amelyek lehetõvé teszik a tér több funkcióra történõ használatát.

ATENOR IRODA: ELEGÁNS ÉS KÜLÖNLEGES

- Mennyire szólt bele a belga anyacég az iroda kialakításába?

Az Atenor egy dinamikusan fejlõdõ cég, de mégsem számítunk multinacionális vállalatnak, jelenleg 70-en vagyunk európai szinten, ebbõl Magyarországon 11 fõ dolgozik. Mivel létszám tekintetében kisebb szereplõnek számítunk, ezért nálunk még sokkal demokratikusabb és családiasabb körülmények vannak, ami lehetõvé tette, hogy azt valósítsuk meg, ami igazán jellemzõ ránk, a magyar irodára, kollégákra. A belgák látták a terveket és szerettük volna, ha nekik is tetszik az iroda, de teljesen szabad kezet adtak a megvalósításhoz.

- Megjelenésében, berendezésében nagyon hangsúlyos lett az ügyfélfogadó és showroom rész, ez a leendõ bérlõk felé is kinyilatkoztatása az Atenor filozófiának.

Az volt a célunk, hogy az a tér, amely az irodába belépve fogadja az embert, markáns, különleges, tágas hely legyen, ami több funkciót is betölt. Egyrészt ott található a recepciónk és a fogadóterünk egy kisasztallal, fotelekkel, ahol tudnak várakozni a vendégeink, van egy Coffe Corner ahol az irodavezetõ kollégák rögtön tudják fõzni a kávét, teát a vendégeinknek. Emellett a tér betölti az általunk meghatározott showroom funkciót, amelyben nem az irodaházainkban használt burkolati és egyéb mintákat mutatjuk be, hanem ahol a projektjeink jelennek meg, egy óriás kivetítõn folyamatosan futnak a videók a meglévõ fejlesztéseinkrõl, és kiállításra kerülnek a makettjeink. Egy olyan teret akartunk létrehozni, ahol a látvány lenyûgözi az oda belépõket.

- Mi különbözteti meg leginkább az Atenor fejlesztésû épületeket a piacon lévõ irodaházaktól?

Tíz évvel ezelõtt, amikor az Atenor Magyarországra jött, és elindult a Váci Greens irodaház együttesének a fejlesztése, akkor más fejlesztõknél még nem volt elterjedt a projektjeinkre jellemzõ zöld, ergonómikus, környezettudatos hozzáállás és gondolkodás. Ez ma már alapvetõvé vált, az elmúlt 10 évre jellemzõ volt a zöld irodaházak térnyerése. Mi már egy évtizeddel ezelõtt felismertük, hogy ezt az irányt kell követni és érdemes ebbe pénzt fektetni, és kommunikálni a bérlõk felé, hogy ez jelenti a jövõt. A Váci Greens volt az elsõ irodaház, amely elnyerte a Breeam Excellent minõsítést, ma már magától értetõdõ, hogy a most épülõ irodaházak zöld minõsítést kapnak és különbözõ környezettudatos minõségi specifikációval épülnek fel. A másik erõsségünk a flexibilitásunk, mindig hangsúlyozzuk a meglévõ bérlõknek és bérlõjelölteknek, hogy mi gyorsak vagyunk, kialakítás tekintetében semmire nem mondunk nemet, nincsenek kötöttségek, úgy tervezzük meg a házainkat mûszakilag, formailag, méretben, hogy azok bámely igényre szabhatóak legyenek. Legújabb elkészült épületünk, a közepes méretû, 15 ezer négyzetméter alapterületû Váci Greens D, ahol a mi irodánk is van, egy évvel ezelõtt került átadásra, a kivitelezés 10 hónapig tartott. Nekünk minden fejlesztésünk spekulatív, a bérlõkkel való szoros együttmûködésnek, a részünkrõl tapasztalható rugalmas hozzáállásnak és a kitûnõ ár-érték aránynak köszönhetõ, hogy a legtöbb házunk átadáskor vagy teljes mértékben vagy többségében már kiadásra kerül. Nálunk nem alapfeltétele a kivitelezés megkezdésének az aláírt szerzõdés. Jelenleg három irodaházat fejlesztünk párhuzamosan: a Váci Greens E és F épületet, amelyek alapterületben további 50 ezer négyzetmétert jelentenek a már eddig átadott 80 ezer négyzetméteres négy irodaházhoz képest, valamint az Aréna Business Campus elsõ épületét. Mindegyik spekulatív fejlesztés, de már vannak aláírt szerzõdéseink ezekre az új projektekre is.

ATENOR IRODA: ELEGÁNS ÉS KÜLÖNLEGES

- Milyen bérlõi kört céloznak meg a fejlesztésekkel?

Egy meghatározott bérlõi réteg keres bennünket és érdeklõdik a projektjeink iránt. Többségében nagy nemzetközi multinacionális cégek, amelyek nagyobb méretû 2-3000, 5-6000 nm, de akár 15.000 vagy 40.000 nm alapterületû irodákat keresnek. Ez összefüggésben van azzal, hogy mi nem különálló épületeket, hanem irodaparkokat fejlesztünk, amelyeken belül jól tudnak a bérlõk bõvülni, legyen az elõre jelzett vagy a költözést követõ spontán igény a további terület bérlésére. Emellett természetesen kisebb alapterületû bérlõk, külföldi cégek is megtalálhatók nálunk, illetve a földszinti helyiségeket a magyar szolgáltató cégek bérlik éttermet, kávézót, orvosi rendelõt, szépségszalont vagy banki szolgáltatásokat kialakítva.

Krizsán Barbara belsõépítész- ReBarbara Design Stúdió -, a Váci Greens irodaházakat tervezõ Vikár és Lukács Építész Iroda fit-out terveibõl kiindulva, a megrendelõ elképzelései szerint tervezte meg az Atenor irodákat. „Nem egy szokványos irodai belsõ tér kialakítása volt a kérés, hanem kilépve a komfortzónából, az általánosan alkalmazottól és megszokottól teljesen eltérõ koncepciót kellett megvalósítani. Egy modern, dinamikus, fiatalos, ugyanakkor elegáns tér megtervezése volt a feladat, amely már az elsõ pillanatban lenyûgözi az oda belépõket. Ez leginkább a recepció és várótérrel egybefüggõ showroom részben érvényesül, ahol a rejtett ledes világítással ellátott íves falak és a feszített fóliás Barrisol álmennyezet tovább fokozzák a nagyléptékû tér reprezentatív jellegét. Nem szeretem a zajos felületeket, ezért a bemutatóterembe és a konyhába öntött gumi padló, az irodaterekbe modul padlószõnyeg került. Az iroda egyik leglátványosabb eleme a break-out zónaként is használt konyha-étkezõ, ahol a Wilkhahn Occo fehér asztalai és székei szinte lebegnek a piros padlón és a piros konyhabútor elõtt. Az iroda egészére jellemzõek az élénk színek, a sötét és világos kontrasztok, amelyek megjelennek a padlószõnyegen, a falakon és a bútorkárpitokon, székeken és asztali paneleken. A padlószõnyeg színes részei egyes helyeken funkciókat is kijelölnek, melyek például kijelölik a munkaállomások pozícióját. A kiemelt ügyfélterekbe, a tárgyalókba, a vezetõi irodákba a többi bútorral harmóniát alkotó német Wilkhahn magas minõséget képviselõ, modern, mégis idõtlen székeit és asztalait választottuk. A jól sikerült összképhez, a projekt sikerességéhez nagyban hozzájárul t a megrendelõvel való jó együttmûködés, a folyamatos és elõremutató kommunikáció.”

Vezetõi irodák, kiemelt tárgyalók és konyha-étkezõ: Wilkhahn Graph tárgyalóasztal, Occo tárgyalószék és étkezõszék, Actiu Block szekrények – Europa Design

A cikk az Europa Design támogatásával készült.

Tekintse meg az összes képet a REFERENCIÁINK oldalon!

ATENOR IRODA: ELEGÁNS ÉS KÜLÖNLEGES

 

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/