2019.04.01
100 éves a Bauhaus - Ybl Miklós születésnapja ezen a héten

DUPLA ÜNNEP A HÉTEN!

100 éves a Bauhaus és a héten ünnepeljük Ybl Miklós születésnapját is!

Újragondolt Bauhaus stílusjegyek az Europa Design székházánAz Europa Design saját bemutatótermének esetében az igazi kollaborációt segítõ, inspiráló és produktív környezet kialakításához az építész tervezõ - Mauricio Floresnek adott volt a 20. század elején épült, modern és Bauhaus stílusjegyek keveredésébõl álló lakóház.
 
Az építészeti koncepció középpontjában egy olyan irodaház létrehozása volt, amely szoros kölcsönhatásban áll a természettel, és amely térkialakításával segíti a munkatársak hatékony együttmûködését.

Mauricio Flores, építész:

„A századelõn épült ház eredeti tömegét, a modern és Bauhaus stílusjegyek jellegzetességét igyekeztem megtartani, hangsúlyozni, hogy ez a régi mag, és elkülöníteni a 60-as, 70-es években rátapasztott építészeti toldalékoktól. Nem autentikus felújítás volt a cél, hanem úgy átalakítani az épületet, hogy egységes jelleget kapjon, kicsit leporolva, de tiszteletben tartva az eredeti kor építészeti gondolatát.

A Bauhaus stílusjegyekre utalnak az épület homlokzatán megjelenõ vízszintes osztások, a sarokablakok, a nagy üvegfelületek. A tetõt le kellett cserélni, de az új tetõ kiülési arányai, a tetõ dõlésszöge, formavilága is a század eleji modern házak megoldásait idézi. A fekete-fehér homlokzat markáns színvilága az egyértelmû, markáns hatásokat kedvelõ tervezõi gondolkodásmódomat tükrözi. Emellett a fekete tetõ összefogja és kissé lenyomja a házat, lezárja az épület kubusát. A fehér színt a 20. század elején is gyakran használták, a fekete vízszintes csíkok pedig jobban kihozzák az arányokat, megnyújtják az épületet.

A korábban ráépített, most konyhává átalakított kétszintes rész függõlegesen szellõs, átlátható megoldást kapott a nagy üvegfelületekkel. Az emeleti teraszokkal a belsõ tér összekapcsolódik a kerttel, így a munkatársak itt is élvezhetik a természet közelségét. Az emeleti bejárathoz vezetõ lépcsõ oldalán helyet kapott pergola acél kerete karakteres kontúrt rajzol ki, markánsan kijelöli a teret.” 

BAUHAUS:100, EUROPA DESIGN 25 + YBL MIKLÓS SZÜLETÉSNAP

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/