2019.08.30
Herman Miller tanácsok optimális irodaberendezéshez 1. rész

Cikksorozatunkban a világ második legnagyobb irodabútor-gyártó cége, a Herman Miller 25 éves szakmai tapasztalatát foglaljuk össze, referenciákon keresztül bemutatva a megoldási javaslatokat a hatékonyságot növelõ irodai kialakításokra.


1., Hogyan növeljük a munkahelyi hatékonyságot? 

Ha az irodai környezet kialakítása a munkavégzés jellegérõl és az emberi erõforrásokról végzett kutatásokon alapul, az jelentõs szerepet játszik a szervezet növekedésében.
 
Hogyan járul hozzá a munkahelyi környezet a munkavállalók hatékonyságához?
 
Leesman Index a munkahelyek eredményességéért
A kutatásban egy független, globális benchmarking szolgáltatóval mûködtünk együtt, amely több ezer szervezet munkahelyi hatékonyságának adatait gyûjti össze és elemzi. 
 
Munkavállalók megkérdezése
Minden munkahelyi átalakítás elõtt és után megkérdeztük az ott dolgozókat, hogy mennyiben szolgálja a munkahelyük a tevékenységüket és mennyiben felel meg a várakozásaiknak.
Az átalakítás után a megkérdezettek 25% állította, hogy az áttervezett munkahely növelte a munka hatékonyságát.
A válaszadók 28% szerint pedig nõtt a munkahely közösségformáló ereje.

Az eredmények szerint azok a munkatársak, akik az elõzetes kutatásoknak megfelelõen kialakított munkahelyeken dolgoznak sokkal kreatívabbak, könnyebben kommunikálnak, valamint munkavégzésük hatékonysága is megnõtt. Azoknak a szervezeteknek, amelyek felhasználják a kutatási adatokat a munkahelyek kialakításnál, eredményesebbek az ingatlanhasznosításban, és minden tevékenységben hatékonyabbak a munkaerõ megtartástól az innovációig. A munkahelyek kihasználtságának mérése és a munkatársak jó közérzete növeli a hatékonyságot és a változó piaci körülményekhez történõ alkalmazkodást. 


2., Adj teret az ötleteknek!

Hogyan járul hozzá a munkahelyek megtervezése az innovációhoz?

Ha a fellendülõben lévõ innovációs piacon mûködik a szervezete, akkor le kell bontania az emberek és az ötletek közötti akadályokat. Sok szervezetnél a rosszul felszerelt konferenciatermek, a magas válaszfalakkal határolt munkaállomások és a kommunikációt, a munkafolyamatokat gátló alaprajzok okozzák az információk nem megfelelõ áramlását. Az interakciót ösztönzõ munkahelyek megkönnyítik az emberek számára az ötletek megosztását.
 


 

3., Hogyan válj a hatékonyság szakértõjévé?

Legyen szó akár egy emeletnyi irodáról, akár egy kiterjedt ingatlan portfólióról, a hatékonyság nem a tér nagyságától függ, hanem attól, hogyan segíti a tér a zökkenõmentes munkavégzést. Azt gondolnánk, hogy ingatlanfejlesztési szempontból nem lehetséges, hogy a hatékony munkahely az emberek számára is megfelelõ legyen. Nekünk meggyõzõdésünk, hogy mindkettõ lehetséges, fõleg ha a dedikált munkahelyekre jutó négyzetméter arányát hasonlítjuk össze azoknak a tereknek a nagyságával, ahol az emberek kapcsolatokat teremthetnek. 
A világ legjobb Fortune 100 vállalat munkavállalói között végzett felmérés szerint, az irodaátalakítás elõtt a megkérdezettek 8% mondta, hogy szabadon választhat magának munkahelyet, míg az átalakítás után 94% nyilatkozta ugyanezt.
 

 
 

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/