HU EN

Herman Miller: Aeron Classic

Gyártás éve: 1994 több termék ebből az évből

Fontos információ a gyártósorról!

Az új Aeron Remastered esetében nem tervezik tárgyalószék bevezetését, az Aeron Classic szánkótalpas verziója pedig csak 2017 év végéig rendelhető!
Kérjen kedvezményes ajánlatot a kifutó termékről!

Aeron – Úttörő. Forradalmasította az irodaszékek világát


Az ülést forradalmasító irodai székkel a Herman Miller mondhatnánk halhatatlant alkotott, egy olyan széket, amely mindenki számára elhozza a ülés szabadságát.

Ikon. Híres design termék

Aligha akad irodaszék, melyet születése pillanatától kultikus darabként tartanak számon. A Herman Miller 1994-ben bevezetett, mindmáig gyártott Aeron széke talán az egyetlen olyan modell, melynek forradalmi ergonómiai megoldásai mindmáig kiállják az idő próbáját, így a New York-i MoMa, a Modern Művészetek Múzeuma irányadó állandó design gyűjteményén túl az Aeront számos referenciaértékű irodában találjuk meg, országhatároktól függetlenül.
A dotcom korszak szimbólumaként is emlegetett irodaszék tervezői, Don Chadwick és Bill Stumpf valóban forradalmi megoldást hoztak az egyre inkább túlsúlyba kerülő számítógépes munkavégzéssel összefüggésben felmerülő problémákra.
Az irodai szék új fogalmát megteremtő Aeron forma, funkció és alapanyagok addig szokatlan szintézisét hozva az egészséges ülés, a székben való szabad mozgás lehetőségét teremtette meg.

PostureFit az egészséges hátért.

PostureFit deréktámasz forradalmi áttörést hozott az ülőbútorok területén. A szék fejlesztése során szabadalmaztatott ún. PostureFit rendszer a medence és a gerinc találkozásánál, az alsó hátszakaszon támasztja meg a gerincoszlopot, állandó egyensúlyban tartva azt, így kiküszöbölve az ülőmunka során fellépő hátfájást.
A deréktámasz által gerincoszlop a kívánt területen – a gerincoszlop és a medencecsont találkozásánál – kerül megtámasztásra.

Billenő mozgás – dőlésmechanika

Az Aeron az ún. KinematŸ Tilt, azaz kinematikus billenő mechanikának köszönhetően szinkronban mozog a testtel, követi minden mozdulatunkat, miközben a testünk egyensúlyban marad. A mechanika elősegíti a boka, a térdek és a csípő forgását, így könnyedén, természetesen mozoghatunk a székben. Ha épp ellazulva hátradőlünk, az ilyenkor megszokott 30 fokos dőlésszögen belül a felső hátszakaszra eső terhelést átveszi az alsó, a magas és széles háttámlának köszönhetően.

Pellicle szövet

Légáteresztő Pellicle szövet, mely alkalmazkodik a test formájához, elosztva a testsúlyt a háttámla és az ülőfelület között, segítve a keringést. Az Aeron búcsút mondott az addig jól megszokott habnak és szivacsnak. A széket borító szabadalmaztatott mesh háló, a PellicleŸ egyfajta teherhordó, támasztó rendszerként is működik. Természetes idomul a test körvonalaihoz, egyenletesen elosztva a testsúlyt a háttámla és az ülőfelület között, így minimalizálva az egyes pontokra eső nyomást. A rugalmas szerkezeti megoldásnak köszönhetően a PellicleŸ visszanyeri eredeti alakját, így az Aeron hosszú évekig megőrzi tökéletes megjelenését.
Míg a hagyományos kárpitos székeken ülve az emberi test átlag hőmérséklete 30 perc alatt néhány tized fokkal megemelkedett, ezt a problémát az új légáteresztő anyag teljességgel kiküszöbölte. Túl a funkción, a PellicleŸ áttetsző, letisztult megjelenésével új esztétikát hozott az irodai székek terén.

Egy szék számtalan lehetőséggel

Azt, hogy az Aeron irodaszék minden egyes személy számára alkalmas legyen a beállítási lehetőségek sokasága biztosítja, amelyek a széken ülve is könnyen hozzáférhetőek és állíthatóak. A szék beállítására szolgáló karokon elhelyezett rajzok, ikonok egyértelműen kifejezik azok funkcióit.
Az Aeron szék ülés magasságának állítását a gázrugó teszi lehetővé. Az “A” méretű szék 363-495 mm, a “B” és a “C” méretű szék 385-545 mm között állítható.
Rugózás keménység – A rugózás keménységének állítási lehetősége súly és testalkathoz mérten egyedi beállítási lehetőséget biztosít
Az előredőlés szabályzó a szék ülőfelületét 5 fokban dönti előre.
Fixálható háttámla – A dőlésgátló mechanika a háttámlát 4 pozícióban rögzíti.
A szék karfái egymástól függetlenül állíthatók függőleges és oladalirányban egyaránt.
Az Aeron szék három méretben létezik, a megfelelő méretet a testsúly és testmagasság alapján tudjuk kiválasztani.

Tárgyaló szék

Az Aeron tárgyalószék alkalmas, mind az irodák várószékeinek, mind a konferenciatermek tárgyalószékeinek egységes kialakítására
A szék három méretben kerül forgalomba, így 99%-ban kompatibilis az emberi testtel, legyen szó testesebb vagy soványabb, magasabb vagy alacsonyabb személyről. A mindenki számára ideális, egészséges ülést az ülés során is könnyedén állítható szerkezeti megoldások teszik lehetővé. Az ülésmagasság gázrugóval szabályozható. A rugózás keménysége szintén egyedileg állítható, súlyhoz és testalkathoz mérten. A szék ülőfelülete 5 fokban előredönthető, míg a háttámla 4 pozícióban állítható. A szék karfái egymástól függetlenül függőleges és oldalirányban is állíthatók, míg a deréktámasz függőlegesen állítható.

Összhangban a természettel

Az Aeron tervezői az esztétikán és a tökéletes funkción túl a fenntartható fejlődés szempontjairól sem felejtkeztek el, hiszen a szék 94%-ban újrahasznosítható anyagokból épül fel.

Kiállja az idő próbáját

A gyár 12 év garanciát vállal, napi 24 órás használat mellett.
A szék különleges szövetborítására 5 év, míg a gázrugóra és a karfákra 3 év garanciát vállal a gyártó.
Az Év Irodája 2014 II. hely: Whitepages Az Év Irodája 2014 III. hely: Ustream

Lépjen velünk kapcsolatba!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását
T +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›