wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

ÁTADOTT DÍJAK

VILÁGSIKER: KIEMELKEDŐ MAGYAR ÉPÜLETEK A FIABCI 2024 WORLD PRIX D'EXCELLENCE AWARDS NYERTESEI

VILÁGSIKER: KIEMELKEDŐ MAGYAR ÉPÜLETEK A FIABCI 2024 WORLD PRIX D'EXCELLENCE AWARDS NYERTESEI Irodabútor,2024WorldPrixdExcellenceAwards, világsiker, gold, silver, fiabci, MOLCampus, NéprajziMuzeum, MagyarZeneHaza, fiabcihungary, award, nivodij, winner, ingatlanfejlesztoinivodij, ingatlanoscar, prixdexcellence, ingatlan, dij, dijatadas, europadesign

Büszkén mutatjuk be a FIABCI Hungary kiemelt támogató partnereként a FIABCI 2024 World Prix d'Excellence Awards nyerteseit!


Tegnap este Szingapúrban a Világkongresszuson a magyar nemzeti pályázaton nyertes nevezők négy díjban is részesültek, a világ legjobb épületei közé emelkedve a Prix D' Excellence nemzetközi díjátadón.


2024 World Prix d'Excellence Awards Gold Winners:

Irodaház kategória: MOL Campus – Magyarország (videó: 5:35-6:28)

Közcélú infrastruktúra/szolgáltatások Kategória: Néprajzi Múzeum – Magyarország (videó: 6:31-7:18)

Fenntartható fejlődés kategória: MOL Campus – Magyarország (videó: 12:19-13:18)


MOL CampusMOL Campus


Néprajzi MúzeumNéprajzi Múzeum


2024 World Prix d'Excellence Awards Silver Winners:

Közcélú infrastruktúra/szolgáltatások kategória: Magyar Zene Háza – Magyarország (videó: 5:03-5:52)


Magyar Zene HázaMagyar Zene Háza


A Városliget Zrt. közleménye szerint az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztői díj, a FIABCI World Prix d’Excellence átadó gáláján aranyéremmel jutalmazták a Ferencz Marcel által tervezett múzeumot. A japán sztárépítész, Fudzsimoto Szú által megálmodott zenei beavatóintézmény, a Magyar Zene Háza is díjat nyert a FIABCI nemzetközi díjátadóján.
ÍGY IMMÁR A VÁROSLIGETBEN TALÁLHATÓ A VILÁG KÉT LEGJOBB KÖZÉPÜLETE.

A nemzetközi szakértőkből álló döntőbizottság az indoklásában fenntarthatósági, esztétikai és a látogatói élmény szempontjából egyaránt a világ legjobbjainak ítélte a két különleges intézményt. Ezek így Magyarország legtöbb díjjal rendelkező épületeivé váltak.


A Liget Projekt igazolta önmagát
Györgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta: „a két különleges épület mára hazánk világszerte látható nevezetességeivé vált, és egyben a főváros és Magyarország új jelképei születtek meg bennük. A rangos díjak mellett az a tény is visszaigazolja mindezt, hogy a két épület látogatottsága minden korábbi várakozásunkat többszörösen felülmúlta. Az építészet Oscar- és Nobel díjainak megfelelő rangos elismerések elhódítása mellett az is visszaigazolja a Néprajzi Múzeum épületének nívóját, hogy a világ egyik legrangosabb kulturális eseményén, a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén a Néprajzi Múzeum képviselte hazánkat a magyar pavilonban” – fogalmazott a vezérigazgató.


Kétszeres kategóriában aranyéremmel díjazták a MOL Campus projektet. Az épületben található zöld terek közelebb hozzák a természetet a munkahelyhez, valamint Magyarország és Budapest számára is új viszonyítási alapot kínál.

Az épületről sokat cikkezett a magyar sajtó: a Kopaszi-gát mellett található felhőkarcoló „megtöri a rendszerváltás után elfogadott tabut a toronyházak építésével kapcsolatban, egyúttal megkérdőjelezi a legfontosabb történeti épületek és a természeti formák kiemelt jelentőségét is. Pedig ma már nem a felhőkarcoló a kuriózum, hanem a hagyományos európai város: a globalizáció világszerte homogén toronyépítészetet hozott létre, amiből hiányoznak a valódi megkülönböztető jegyek” – így ír MOL Campusról 2021-ben a Válasz Online


A FIABCI-ról

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

Szívből gratulálunk a Díjazottaknak!


Forrás: lelepo.hu és fiabciprix.com/news/

Aki a jövő évi díjátadón szeretné az ingatlanpiaci Oscart átvenni, az még nevezhet az idei hazai Nívódíj Pályázatra. Az itthon nyertes pályázatoknak (az elmúlt 5 évről) van lehetőségük nevezni!


2024 World Prix d'Excellence Awards Gold Winners video  2024 World Prix d'Excellence Awards Silver Winners video 

CIKK AJÁNLÓ


FIABCI WORLD PIX D'EXCELLENCE SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ...

FIABCI World Pix d'Excellence sajtótájékoztató 2024 Fiabci, Europa Design, Sajtótájékoztató, Mol Campus, Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza
A VÁROSLIGETBEN TALÁLHATÓ A VILÁG KÉT LEGJOBB...
2024-06-07

17. CSR HUNGARY DÍJ, A MAGYAR ÜZLETI...

17. CSR Hungary Díj, a Magyar Üzleti Felelősség Díja EuropaDesign, CSR, pályázat, jógyakorlat, különdíj, felelős, fenntartható üzleti modell,díj
A Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj 2024Folytatva a...
2024-06-03

EHHEZ AJÁNLJUK



Vital Actiu
termék információ
termék raktárlista

Vital

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Mesh Line Sitland
termék információ
termék raktárlista

Mesh Line

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Longo tároló Actiu
termék információ
termék raktárlista

Longo tároló

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Ypsilon asztal Pedrali
termék információ
termék raktárlista

Ypsilon asztal

termék raktárlista
# Pedrali Nincs

Mirra 2 Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Mirra 2

termék raktárlista
# Herman Miller 542,930-602,000 Ft.

OE1 Huddle Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE1 Huddle

termék raktárlista

Capri Lounge BU1692 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1692

termék raktárlista

DV801-Entity DVO
termék információ
termék raktárlista

DV801-Entity

termék raktárlista
# DVO Nincs

REFERENCIÁK

LAURUS IRODAHÁZ

Laurus irodaház

PRIMETIME

Primetime

ALCATEL-LUCENT...

Alcatel-Lucent Magyarország Kft.

RI40

RI40

EUROPA DESIGN -...

Europa Design - Well Point

COLORCON...

Colorcon Képviselet

LURDY HÁZ

Lurdy Ház

BUDAPEST II....

Budapest II. kerületi Önkormányzat- Fejlesztési Iroda

ARGON KFT.

Argon Kft.

ACCACE

Accace

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...