wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

BLOG

IRÁNY A TERMÉSZET! - SALONE DEL MOBILE 2019 - BESZÁMOLÓ

IRÁNY A TERMÉSZET! - SALONE DEL MOBILE 2019 - BESZÁMOLÓ Irodabútor,Irány,természet!,Salone,Mobile,beszámoló

Szemlátomást kitavaszodott az április 9 és 14. között megrendezett Salone del Mobile milánói bútorvásáron. Idén a standokat a sötétzöld és a meleg árnyalatok uralták a lazactól a terrakottáig. A bársony sok helyen jelen volt, a kültéri használatnál pedig megjelent a tikfa. A gyártók többsége bútorkollekcióival is a természetet célozta meg, a kültéri bútorok számtalan formája jelent meg, vagy újonnan fejlesztett termékként vagy meglévõ termék outdoor változataként. A digitalizált korban USB csatlakozó nélkül már éppúgy nem lehet elképzelni egy bútort, mint ahogy láb nélkül sem lehet széket. 
 

Arper

Az olasz Arper 900 négyzetméteres standjának a kialakításakor digitalizált korunk folyton rohanó emberére gondolt, akinek szüksége van melegségre, lágyságra, biztonságra, térre, levegõre és puha tárgyakra. Ennek jegyében született meg a „Soft” koncepció, amelyet a MAIO kreatív csapat tervezett a híres designer Lievore Altherr mûvészeti vezetésével. „Együtt, lágyan” – ez jelenik meg a bútorokon is, amelyek puha, bársonyos szövetekbõl és transzparens felületekbõl készülnek, szabad utat engedve a napsugárnak, melegséggel és fénnyel megtöltve tereinket.
A Cila Go egy kis fotel, amelyben nemcsak ülni lehet, de tárolóként is használható, valamint egy kis forgatható írólappal is kiegészíthetõ. Összesen egy széknyi helyet foglal el, de egy teljes kis munkaállomás, amely könnyû, mobil, a közösségi és oktatóterek sokoldalú bútora. Tervezõ: Lievore Altherr.
A Kiik a találkozások szigete lobbikban, irodákban, iskolákban, váróterekben. A legkülönfélébb alakzatokban – háromszög, kör, négyzet, téglalap – elrendezhetõ váróbútor-család ülõfelületei, asztalai, puffjai, alacsony és magas konzolai újabb elemekkel bõvültek ki: a jobb megtámasztást és a kényelmet szolgálja egy magasabb háttámlájú ülõke, a pad végére vagy két ülõke közé helyezhetõ kartámasz és egy elválasztó elem a háttámla nélküli padokhoz. Ezek mellett az összes elembe építhetõ USB csatlakozó, amely már nélkülözhetetlen része a váró- és közösségi tereknek. Tervezõ: Iwasaki Studio.
A Stacy konferenciaszék könnyed megjelenése könnyû súllyal is párosul: mindössze 5,5 kilogram. A krómozott és négy különbözõ színben porszórt szánkótalpas szék létezik mûanyag és kárpitozott ülõlappal és háttámlával, sõt tûzálló változatban is. Tárolókocsin 40 darab rakásolható, ellátható írólappal, sorolható, számozható, egyszóval mindent tud, amit egy modern elõadótermi és tárgyalószéknek tudni kell. Tervezõ: Lievore Altherr.



Andreu Word

Az Andreu Word minden évben új történetet alkot meg Milánóban, amelyek közös vonása a fa,  termékeiknek fõ alapanyaga. Idén egy „építész” házat hoztak létre fából, amely kerttel volt bevonva, kör alakú fa homlokzati elemekkel határolva. Itt mutatkoztak be új és megújult bútoraiknak beltéri és kültéri változatai.
A Nuez család új tagokkal bõvült. Az elsõ beltéri változatot úgy tervezte meg Patricia Urquiola, hogy az egy összehajtott papírlapra emlékeztessen, de formája közel álljon egy székhez. Most elkészült a kültéri Nuez szék, amelynek lába tikfából, illetve a szánkótalpas változatnál az idõjárásnak ellenálló fémbõl készül. Természetesen a kárpit is cserélhetõ, kültéri használatra alkalmas. A kollekció bárszékkel is gyarapodott, amelynek lehet fém vagy fa központi láb, vagy szánkótalpa. A Nuez asztal formavilága illeszkedik a székhez: három vagy négy tagú központi piramis lábon áll, magassága 45 cm-tõl egészen álló magasságig, 110 cm-ig terjed és kör alakú asztallapjának átmérõje sokféle lehet egészen 150 cm-ig.
A Ronda szék szintén megjelent kültéri kivitelben: a négy láb vagy szánkótalp fém anyaga speciális kezelést kapott, a cserélhetõ technológiai szövet pedig ellenáll a víznek és a napfénynek.
Benjamin Hubert Hula bárszéke nemcsak vizuális élményt nyújt az ülõke és a váz szimmetrikus elrendezése és harmonikus megjelenése miatt, de az ülõlap kényelme is kiemelkedõ, hiszen lekerekített formája nem nyomja a lábat. Az öntött alumínium váz 10 féle színben létezik, az ülõlap kárpitozott. A Hula egyik változata magasságállítható, de a fix típusok is különbözõ magasságúak lehetnek.
A Dado modul szófájából szinte bármilyen alakzat felépíthetõ a térben. A különbözõ szélességû egyenes elemek most kibõvültek a 45 fokban hajlított modulokkal és puffokkal is. Igény szerint görgõkkel is helyettesíthetõk a fix lábak, így könnyen mozgathatók a térben. Tervezõ: Alfredo Haberli
A Wind kültéri asztal szintén létezik tikfa asztalfelülettel. Tervezõ: Lievore Altherr Molina
A Status tárgyalóasztal különlegessége a szoborszerû váz, amely polietilénbõl készül és öt színben elérhetõ. A téglalap és hajó alakú asztallap sokféle kivitelben létezik. Tervezõ: Estudio Andreu
Piergiorgio Cazzaniga Reverse dohányzóasztala szintén elérhetõ fa vázzal és asztallappal. A kõris asztallapba márvány berakás is kerül, amely még elegánsabbá teszi az anyagában és formájában is organikus asztalt.
Az Air kültéri szék és pihenõágy könnyû szerkezete öntött és extrudált alumíniumból készül, az ülõ- és háttámlát pedig egy önmagát megtartó, kényelmes, könnyen takarítható és az idõjárásnak ellenálló speciális anyag, a Btyline R alkotja. Tervezõ: Piergiorgio Cazzaniga.



Caimi



Az akusztikai innovációkban élenjáró Caimi idén is elnyerte a vásár Akusztikus nagydíját. Ez nem is meglepõ, látva új hangelnyelõ paneljeinek különleges formavilágát, amelyek megtervezésére a világ vezetõ designereit kérték fel. Shape the sound, azaz egy cég, amely formába foglalja a hangot.  A panelek alapanyaga a 100 százalékban újrahasznosított poliészterbõl készült SnowsoundFiber akusztikus szövet, amely kiváló hangelnyelõ tulajdonsága mellett tûzálló is. Alberto és Francesco Meda tervei alapján született meg a minimalista, letisztult formavilágú Flat panel, amelynek két különbözõ alakzatú elemébõl a legváltozatosabb kompozíciókat lehet létrehozni a térben. A Caimi másik újdonsága, a Klitter dánul dûnét jelent. Tervezõje a dán Felicia Arvid, akivel a tavalyi vásáron ismerkedett meg a cég, és idén már be is mutatkozott közös termékük, amelynek alakja a homokdûnék mozgását idézi. Több panel egymás mellé helyezésével hullámos, háromdimenziós felületek jönnek létre a falakon. Annalisa Dominoni és Benedetto Quaquaro öntötte formába a Pinna akusztikus panelt, amelynek háromdimenziós formáját még jobban kiemeli a kissé gyûrött felület.



Kristalia

Az olasz Kristalia a közületi, kültéri és a lakossági bútorok területén mutatta be két új és kilenc megújult bútorát.
A PTB, azaz Push The Button neve magáért beszél: az asztallap közepén található gomb megnyomásával állítható az asztal magassága. A kerek asztallap és váz rejti magában a gázrugót. A PTB ideális szófák mellé otthoni és közületi használatban egyaránt. Tervezõ: LucidiPevere
A Coulis kisasztalát a Tuile modul szófarendszeréhez tervezte Patrick Norguet, de természetesen más ülõbútorok mellett is megállja a helyét. Az asztal lába fából készül, de bevonható a szófához vagy fotelhez illeszkedõ szövettel is. A fa vagy laminált asztallapba beépíthetõ elektromos, illetve USB csatlakozó. 
A Tuile fotelek és szófák új vég- és középsõ elemeivel szabadon alakítható moduláris rendszerek hozhatók létre. A Coulis kisasztal elhelyezhetõ a Tuile elemei közé is. Tervezõ: Patrick Norguet
Az eredetileg kültéri használatra tervezett Brioni puff, pihenõszék és napágy kollekcióját most továbbfejlesztették a Brioni-Up magas háttámlás fotellel és szófával, amely ideális ülõbútora a lobbiknak és egyéb beltéri közületi tereknek. Tervezõ:
LucidiPevere
A Mustache szintén outdoor szõnyege most szintén elérhetõ beltéri használatra alkalmas változatban is. Tervezõ: Paolo Zani
A Dua szék új háttámlát kapott, a Holo asztal, melyet az ovális lyukat formázó vázról neveztek el, már ovális asztallappal is elérhetõ.



Sitland-Jesse

A MIG csoport tagjaiként a Sitland-Jesse közös standja egyesítette a Sitland közösségi és irodai berendezését és a Jesse lakossági bútorait. Ahogyan a felkelõ nap sugarai bevilágítják a horizontot és elûzik a sötétséget, ennek a két ellentétpárnak a határát jelenítette meg a két cég közös megjelenése a bútorvásáron, megszüntetve a határt az otthoni és a közösségi terek között.
A Sitland egyik újdonsága, az On szék létezik 51 cm magas, 4 lábas forgó és 55-75 cm között magasságállítható, központi oszloplábas változatban. Ezen kívül a kör alakú, lekerekített szélû ülõlapok ráhelyezhetõk egy vázra, és az így létrejött padok elláthatók háttámlával is, vagy körbevehetõk akusztikus panelekkel, relaxációs vagy beszélgetõs szigeteket képezve a terekben. A gyors megbeszélésekhez elegendõek az On székekbõl kialakított szigetek, ahol a székek és asztalok egy közös alapon állnak.
A Why Not egy technikai szék, amelynek a háttámláját három pozícióban állítható mechanika az ülõlapban helyezkedik el. A szék letisztult formavilága a Sitland magas kényelmi kategóriájú kárpitjaival találkozik. Tervezõ: Dorigo design
 



La Cividina

A La Cividina Suiseki modul szófája kitûnõ példája az olasz gyártó által képviselt kifinomult design és a kézmûvesség találkozásának. A szinte szoborszerû bútor meghatározó eleme a háttámla, a természet formálta köveket idézõ elemek szabadon variálhatók.
A pihenés igazi szigetét tervezte meg Andrea Steidl a Nap szófában, amelynek hívogatóan kényelmes párnás háttámláját még jobban kiemeli a designelemként is megjelenõ varrás. A deréktámaszként is szolgáló párnák rejtett cipzárral csatlakoznak a háttámlához.
Antonino Sciortinót egy növény ihlette a Filinea szék megtervezésekor, pontosabban a euphorbia tirucalli fa, amely igen elterjedt a designer szülõhelyén Szicíliában. A szék meglehetõsen futurisztikus megjelenést kapott a szerkezetét alkotó néhány milliméteres acélrudaknak köszönhetõen. A mindössze 7 kg-os Filineában ülve olyan érzésünk van, mintha repülnénk.
A La Cividina két új asztalcsaláddal is megjelent, a Keisho fából és fémbõl készült asztalkáját eredetileg a Suiseki szófához tervezték, de bármely ülõbútor kiegészítõje lehet. Az „U” asztalcsalád pedig formájáról kapta a nevét, az organikus formavilág különbözõ magasságban és szélességben létezik. Tervezõ: Lanzavecchia + Wai


 



Emu

A kültéri bútorokat gyártó Emu több újdonsággal is megjelent Milánóban. Sebastian Herkner's kifinomult megjelenésû Carousel székében az aluminium váz három különbözõ anyaggal társul. Az egyik egy innovatív, több rétegbõl álló mûanyag szövet, amelyet ergonómikus formába hajlítanak, a másik két fonott anyag pedig puha hatást kölcsönöz a széknek.
A Menghello Paolelli Associati által tervezett Re-Wood szék több anyagot ötvöz magában. A bambusz szálakból készült ülõ és háttámla egy aluminium szerkezeten nyugszik, amelyet kárpitozott párnák tesznek kényelmessé.
Az eddig nyolc millió példányban gyártott ikonikus szék, a Rio idén ünnepeli 50. születésnapját. Ennek alkalmából az Emu egy új kiadással, a RioR50-el jelent meg, amelynek elemei, a székek,  a puffok és asztalok az eredeti széket tervezõ Emanuel Gargano and Anton Cristell munkáját idézik.



Nomon

A Nomon új órákkal és két asztallal gazdagította a kínálatot. A Mesa Mixta kávézó- és a Vaivén kiegészítõ asztalok elegáns megjelenését a nemes anyagok, a tömör diófa és a márvány használata adja. 


 

CIKK AJÁNLÓ


#@PROPOSAL_A@#

EHHEZ AJÁNLJUK



Alya BU1524 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BU1524

termék raktárlista

Invicta Balance Sitland
termék információ
termék raktárlista

Invicta Balance

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Alya SO1536 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1536

termék raktárlista

AT Mesh 187_71 Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

AT Mesh 187_71

termék raktárlista

Bamboo Alea
termék információ
termék raktárlista

Bamboo

termék raktárlista
# Alea Nincs

Alya Executive SO1472 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya Executive SO1472

termék raktárlista

SAYL GAMING Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

SAYL GAMING

termék raktárlista

Capri Lounge BU1694 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1694

termék raktárlista

REFERENCIÁK

KPMG

KPMG

DEXAGON-HÁZ

Dexagon-ház

ATENOR

Atenor

PRIOR GAMES

Prior Games

YDILLIUM HOTEL -...

Ydillium hotel - KROKI

E-WHITE

E-White

EKATA VOLT...

EKATA volt Whitepages

IMPACT HUB

Impact HUB

ALPHAGONN

Alphagonn

CSALÁDI HÁZ -...

Családi ház - Pilisborosjenő

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...