wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

ŐRANGYAL MAGAZIN-JÚNIUS

ŐRANGYAL MAGAZIN-JÚNIUS Irodabútor,őrangyal magazin,europa design,akusztika,wilkhahn,wilkhahn insit,insit,office


Az irodák egyre népszerűbb közösségi tereiben egyszerre van igény a kommunikációra, a személyes beszélgetésekre, feltöltődésre, relaxációra és az egészséges munkakörnyezet megteremtésére. Erre az összetett és látszólag ellentétes funkciókra tökéletes megoldást jelent az akusztikus ülőbútorok – szófák, fotelek és akusztikus panelek széles választéka.

Az elmúlt években a hibrid munkavégzés előtérbe kerülésével jelentősen megváltozott az iroda tájképe. A megszokott zártabb cellás vagy nyitottabb irodai terekben elhelyezkedő munkaasztalok sokszor egyhangú képét kommunikációs és kollaborációs szigetek színesítik, amelyekre egyre nagyobb az igény, hiszen a pandémia miatt hosszú időre otthoni munkavégzésre száműzött kollégák leginkább a személyes kommunikáció lehetősége miatt térnek vissza az irodákba. Ezért a munkáltatók a munkaasztalok mellett olyan kommunikációs szigeteket alakítanak ki számukra, ahol a munkatársak egymással vagy az ügyfelekkel kisebb vagy nagyobb csoportokban leülhetnek dolgozni, beszélgetni, kávézni.A kommunikációs szigetek gyakran a munkaasztalok közelében helyezkednek el, ahová az adott csoportnak lehetősége van beülni egy-egy gyors egyeztetésre, annak érdekében, hogy ne zavarják a mellettük dolgozó kollégákat és hogy őket se zavarják a kívülről beszűrődő zajok, megfelelő akusztikai környezetre van szükség. A jó és egészséges munkakörnyezet felszabadultságot eredményez, kihat a munkavállaló teljesítményre. Optimális megoldást kínálnak többek között az akusztikus ülőbútorok, akusztikus tárgyalószigetek, a foteleket és kanapékat magasított hangelnyelő elemek határolják. Ezekben az akusztikus szigetekben nemcsak verbális kommunikációra van lehetőség, hanem kitűnő helyet nyújtanak a koncentrációra, hiszen egy laptoppal egyéni munkavégzésre is alkalmas helyek. Közismert, hogy a folyamatos és rendszeresen ismétlődő hanghatás nemcsak a beszédértést, hanem a vegetatív idegrendszert is zavarja és teljesítménycsökkenéshez vezet, ezért néha jól eső érzés feltöltődni ezekben a csendszigetekben.

Az akusztikus szófák és fotelek esztétikus színfoltot is jelentenek az irodaházak lobbyjában, de használhatók kávézóban vagy kantinban is.


 OLVASD EL A TELJES CIKKET 


CIKK AJÁNLÓ


ŐRANGYAL MAGAZIN - JÚLIUS

ŐRANGYAL MAGAZIN - JÚLIUS
A környezeti Wellbeing az ESG szolgálatábanLegyél felelősségvállaló...
2023-08-08

ŐRANGYAL MAGAZIN – ÁPRILIS-MÁJUS 2023

ŐRANGYAL MAGAZIN – ÁPRILIS-MÁJUS 2023 europadesign, orngyalmagazin, esg, fenntarthatosag, banatieshartvig,korforgasosepiteszet, actiu, efit, profim, lightup
A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG – A Bánáti és Hartvig Építész Iroda...
2023-05-26

ÉPÍRÉSZFÓRUM - IRODÁBAN VAGY IRODÁN KÍVÜL...

Épírészfórum - Irodában vagy irodán kívül dolgozzunk?
Ian Zapata, a Gensler munkatársa azt vizsgálja, hogy a „harmadik...
2023-07-30

EHHEZ AJÁNLJUKDV525-Riga DVO
termék információ
termék raktárlista

DV525-Riga

termék raktárlista
# DVO Nincs

Trama Actiu
termék információ
termék raktárlista

Trama

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Topa Akaba
termék információ
termék raktárlista

Topa

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Kabi Wood Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi Wood

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Alya SI1550 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SI1550

termék raktárlista

Zefiro Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Zefiro Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Esedra Light IVM
termék információ
termék raktárlista

Esedra Light

termék raktárlista
# IVM Nincs

Cyclade asztal Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Cyclade asztal

termék raktárlista

REFERENCIÁK

FOUR SEASON...

Four Season Dental Center

EWBC

EWBC

GLAXOSMITHKLINE...

GlaxoSmithKline Kft.

MARGIT HÁZ

Margit ház

GSK

GSK

EMERSON PROCESS...

Emerson Process Management Kft.

BANK CENTER

Bank Center

ASTELLAS PHARMA...

Astellas Pharma Kft.

TUNGSRAM

Tungsram

NADOR BOUTIQUE...

NADOR Boutique Bistro

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...