wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

AZ ÉV IRODÁJA 2020 GYŐZTES – FENNTARTHATÓ ÉS CSALÁDBARÁT KATEGÓRIÁBAN: BP BSC

AZ ÉV IRODÁJA 2020 GYŐZTES – FENNTARTHATÓ ÉS CSALÁDBARÁT KATEGÓRIÁBAN: BP BSC Irodabútor,bp, dvm, évirodája, cosm,

A Legelsősegély Alapítvány Őrangyal magazinjában a következő cikkünk jelent meg júniusban:


Az Év Irodája 2020 győztes – fenntartható és családbarát kategóriában: bp Business Service Centre Kft


Az Europa Design idén egy szellemiségében és megvalósításában is előremutató projektben, a bp BSC irodaberendezésében közreműködött, amely méltón nyerte el a fenntartható és családbarát iroda kategóriájában az Év Irodája címet. A bp BSC-nek a munkatársakat és a környezetvédelmet középpontba állító irodáját a WELL minősítés követelményrendszerének megfelelően tervezte meg a DVM csoport.  lett megtervezve – DVM group  által.


Idén az Iroda.hu a Kopaszi Gáton, egy kültéri zenés Piknik keretében rendezte meg az ÉV IRODÁJA 2020 díjátadó gálát.

Egy új kategóriát mutattak be a kialakult válsághelyzetre, valamint az igencsak próbára tett work-life balance felértékelődésére való tekintettel.

Ez pedig az Év fenntartható irodája 2020 díj, mely a családbarát szellemiségű munkahelyi kialakításokat és megoldásokat is díjazza.

Ahogy a zsűri részéről Ujvári Enikő, BALANSZ program vezető, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke, a kategória alapítója megfogalmazta:

„Az Év Fenntartható Irodája - különdíj egy különleges, összevont díj, amely nem csak a hagyományos "zöld" szempontokat, hanem a humán szempontból fenntartható, család- és emberbarát, felelős megoldásokat is jelenti, amely megfelel a WELL minősítés szempontrendszerének is.

Az elismerést elsőként a bp BSC, egy olyan vállalat kapta, amely sok szempontból nem csak példaértékű, hanem úttörő, a jövőbe mutató megoldásokkal rendelkezik Magyarországon, de új irodájuk nemzetközi szinten is benchmarkként szolgál a vállalat többi tagjának világszerte. Irodájuk igazi modell értékű beruházás, a legfeljettebb technológiával felszerelve, és megfeleltetve a nagyon szigorú nemzetközi WELL-minősítés kritériumainak is. A kiemelkedő technológiai megoldások szolgálják a kollégák egészségmegőrzését és biztonságát, valamint a környezet megóvását.
A fenntartható és felelős szempontokat mind környezeti, mind humán értelemben figyelembe veszik. Kultúrájuk messzemenőkig figyelembe veszi a kollégák különböző élethelyzetét, ezekre aktívan reagál. Különleges, nem egyszer formabontó megoldásokat alkalmaznak irodájukban a kollégák testi-lelki egészsége érdekében. Hazánkban ritka gyakorlat, külön kialakított szoptató szobával rendelkeznek a dolgozni, vagy látogatni érkezett kismamák számára.”

A bp az Év Irodája pályázati anyagában kiemelte, hogy az ember és a környezetvédelem állt fókuszban az irodai tér kialakításában. Alapvető szempontként fogalmazták meg a WELL-minősítés szellemiségében, hogy a munkavállaló jólléte és kényelme hatékony munkavégzést eredményez.

„Célunk egy olyan könnyen használható, alakítható és inspiráló irodatér kialakítása volt, amely kihozza kollégáinkból a maximumot, teret enged az együttműködésnek és amely a legújabb technológiai eszközöket használja. A tervezéskor nemcsak a fizikai, digitális és érzelmi dimenzióira koncentráltunk, de a jövőre is készülve mindezt a rugalmasság, fenntarthatóság, tehetséggondozás és jól-léti stratégián keresztül vizsgáltuk. A követett irányt modernizációs törekvéseink és az irodák megváltozott szerepe egyaránt befolyásolta.
Olyan változatos, befogadó és digitális munkahelyet hoztunk létre, ahol mindenki otthon érezheti magát és lehetőséget kap a munkakörének, feladatainak és személyiségének leginkább megfelelő tér és technológia kiválasztásához.

Fenntarthatósági törekvéseink megragadhatóak a felhasznált alapanyagokban és környezettudatos épületüzemeltetésben: 1000 négyzetméternyi zöldterület, természetes anyagok használata, napelemek által támogatott energiaellátás, esővíz felhasználásra öntözésre, adaptív fényerő- és hőmérsékletszabályozás, papírpoharak és flipchartok kivezetése, nyomtatók számának megfelezése, elektromos autó töltési pontok a mélygarázsban.”

Ujvári Enikő összegzésében a családbarát iroda fogalma egyszerre fizikai és kulturális kérdés és erősen kötődik a fenntartható szemlélethez, valamint a WELL-minősítés HR vonatkozású elemeinek egy részéhez. Néhány kulcsszó: testi-lelki egészség, stresszmentesítés, esélyegyenlőség, munka-magánélet, rugalmasság, közösség, érzékenyítés.

Családbarát irodai környezetben jellemzőek az olyan közösségi és relaxációs terek, amelyek segítik, hogy a munkavállaló testi-lelki egészségben térhessen haza a szeretteihez és vannak olyan vállalati programok, melyek a testi-lelki egészség támogatását szolgálják.

A közösségi terek alkalmasak és otthont adnak olyan eseményeknek, ahol a kollégák családtagjai is jobban megismerhetik a családtagjuk munkakörnyezetét. (vállalatbarát család)

A családbarát irodának kiterjesztett része a megfelelően támogatott, kialakított home office vagy távmunka környezet és az a kultúra, amely egészséges kereteket biztosít a rugalmas munkavégzéshez is. 

A vállalatnál sok kisgyermekes szülő dolgozik, így van olyan tér és játékok, eszközök, amelyek lehetővé teszik egy kismama, vagy kisgyermekes számára, hogy alkalomszerűen gyermekével a munkahelyen megjelenjen, munkát végezzen (Pl. gyermekbarát irodarész, szoptató helyiség.) 

Az ebben a szellemben kialakított és működtetett munkahelyi környezet segíti a kollégák munka-magánélet harmóniáját, testi-lelki egészségük megőrzését, ezzel kiszámíthatóbb és humán értelemben fenntarthatóbb működést biztosít a vállalatnak. 

A bp esetében 100 , írható mágneses üvegfelülettel és LED képernyőkkel felszerelt nyitott kollaborációs és rugalmas zóna biztosítja az egyének és csapatok közti együttműködést.
A 150 különböző méretű és felszereltségű tárgyalóban, telefonsarkokban és csendes mindenki a saját igényinek megfelelően tud dolgozni.
Az egészséges munkakörnyezetben mind az 1800 munkaállomás állítható magasságú, ergonomikus székkel és 32’’ ívelt monitorral felszerelt. A tervezés során nagy hangsúlyt kapott a természetes fény, a megfelelő levegőminőség és a zöld környezet.
A munkaidőben történő kikapcsolódást a legfelső emeleti Skylounge és a szintenkénti lobbykban elhelyezett egyéb berendezések biztosítják, amelyek a közösségépítést és a testmozgást is segítik (pl. belső sportzóna, telefontöltős kerékpárok, PS)
Minden szinten elérhető egy speciális használatú (pl. meditációs, masszázs, baba-mama, ima, zene) szoba vagy pihenőkapszula.

A bp munkatársai egy belső felmérésben oszthatták meg elvárásaikat az ideális munkakörnyezetről.

Az Europa Design már 2017-ben, az Irodaházak Éjszakája alkalmával járt az Agoránál. Azért csak-nál, mert akkor még csak egy nagy gödör volt és egy konténer irodaház, ahol a tervezők dolgoztak és megmutatták a terveket. Három évvel később, 2020-ban a bp Business Service Center Kft költözött az Agora Budapest irodaházába.  Apró Diána  a DVM group fenntarthatóságért és well minősítéséért felelős tervezője a WELL minősítés jövőbeni elérése érdekében olyan anyagok, és berendezési tárgyaókat választott ki a belsőépítész kollegái számára  ahol az adott elemek megfelelnek a WELL minősítéshez kapcsolódó előírásoknak többek között a kimagasló ergonómiai komfort, állíthatóság, káros anyag kipárolgás vagy akár az akusztikai tulajdonságok és biofiliai elvárások. Az Europa Design számára kiemelt jelentőségű a bp irodájának WELL szempontok szerinti kialakítása, hiszen saját és ügyfeleik irodájánál is a munkatársak jóllétét és hatékony munkavégzését támogató környezet megteremtését tartják elsődlegesnek. Ennek szellemében ajánlották a világ vezető bútorgyártójának, a Herman Millernek legújabb fejlesztését, a Cosm irodaszéket, amely különlegesen rugalmas ülő- és hátlapjával rugalmasan illeszkedik a benne ülő ember testformájához, miközben megfelelő megtámasztást is nyújt. A székben ülő embernek olyan érzése van, mintha megszűnne a gravitáció, nem fárad el ülés közben, így a kényelemérzet mellett a munkahatékonysága is megnő. A Cosm szék a magas fokú üléskomfort mellett a fenntarthatósági szempontoknak is megfelel, 95 százalékban újrahasznosítható anyagból készül. Az Europa Design összesen 1800 db Herman Miller Cosm dolgozói forgószéket, több, mint 600 db Herman Miller Setu széket szállított a bp-nek, ezen kívül pedig olyan kreatív designbútorokkal színesítette az irodát, mint a Wilkhahn Stand up üleptámasz, az Andreu World Nuez szék, a Pedrali Nym, a Profim Ellie székek és az Artifort Lilla ülőke.

Az Europa Design büszke arra, hogy az ÉV IRODÁJA első helyezéseink a sorát egy újabb – debütáló – előremutató kategória győzelemmel gazdagíthatja!

Belsőépítész tervező: Apró Diána, Tóth Tímea, Kiss Ida


Az Őrangyal magazin júniusi száma:

ŐRANGYAL MAGAZIN 2021 JÚNIUS

CIKK AJÁNLÓ


A VÁLLALATI WELLBEING

A Vállalati wellbeing wellbeing, őrangyal, legelsősegély alapítvány, wellbeing szövetség, hermes, világcég, irodabútor, stresszmentes iroda
A Legelsősegély Alapítvány Őrangyal magazinjában a következő...
2021-05-15

MERRE TART A SZÁLLODAIPAR?

Merre tart a szállodaipar? elektrokamleithner, hotelpiac, hotel, berendezés, recepció, lounge,
Merre tart a szállodaipar? – Workshop és kerekasztalbeszélgetés az...
2021-08-05

MAHARAM, A TEXTILEK MŰVÉSZETE

Maharam, a textilek művészete maharam, herman miller, textil, design
Maharam, a textilek művészeteA több mint százéves múltra...
2021-06-24

EHHEZ AJÁNLJUKEracle Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Eracle Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Nub Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Nub

termék raktárlista

Cura Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Cura

termék raktárlista

DV503 DVO
termék információ
termék raktárlista

DV503

termék raktárlista
# DVO Nincs

Novanta Alea
termék információ
termék raktárlista

Novanta

termék raktárlista
# Alea Nincs

BCN Kristalia
termék információ
termék raktárlista

BCN

termék raktárlista

Atreo Alea
termék információ
termék raktárlista

Atreo

termék raktárlista
# Alea Nincs

DV505-Rio DVO
termék információ
termék raktárlista

DV505-Rio

termék raktárlista
# DVO Nincs

REFERENCIÁK

GROUPAMA...

Groupama Garancia Biztosító Zrt.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Groupama Garancia Biztosító Zrt.
 • # Referencia

A4STUDIO

A4Studio
 • # Irodabútor
 • # Europa Design
 • # A4Studio
 • # Referencia
 • # Látványterv

VATERA

Vatera
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Vatera
 • # Referencia

LUMINIS KFT.

Luminis Kft.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Luminis Kft.
 • # Referencia

MVM GROUP

MVM Group
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Mvm Group
 • # Referencia

PARTNER IN PET...

Partner in Pet Food
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Partner In Pet Food
 • # Referencia

AMWAY

Amway
 • # Irodabútor
 • # Europa Design
 • # Amway
 • # Referencia
 • # Látványterv

ABOS UTCA -...

Abos utca - Magánlakás
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Abos Utca - Magánlakás
 • # Referencia

TAKEDA PHARMA...

Takeda Pharma Kft
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Takeda Pharma Kft
 • # Referencia

WEST HUNGÁRIA...

West Hungária Bau Kft.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # West Hungária Bau Kft.
 • # Referencia

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...