wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

BLOG

ISALONI 2018 - VÁSÁRI KÖRKÉP MILÁNÓBÓL - 1 RÉSZ.

ISALONI 2018 - VÁSÁRI KÖRKÉP MILÁNÓBÓL - 1 RÉSZ. Irodabútor,iSaloni,vásári,körkép,Milánóból,rész.

A design európai fõvárosában, Milánóban, 57. alkalommal megrendezett iSaloni bútorvásáron idén 1841 kiállító mutatta be újdonságait az ide látogató több mint 400.000 érdeklõdõnek.

Egy napos villámlátogatásunk során örömmel láttuk, hogy a design bútoroknál a szürke és a barna ezer árnyalata mellett megjelentek a vidámabb, rozsdavörös, vörös, bordó, kék, sárga színek, kiemelve a fotelek, szófák gyönyörû formai megoldásait. A színtársítások is sokkal bátrabbak, megfelelõ árnyalattal és semlegesebb színek keverésével jól megfér egymás mellett piros, rózsaszín, bordó és narancssárga, vidámságot kölcsönözve a terekbe. A kiállításon hangsúlyos szerepet kapott a fa, és nemcsak az olyan klasszikus, míves gyártóknál, mint a Cecotti. A székek és asztalok fém lábai esetében is új színfoltot jelent a rose gold, rózsa arany, amely fõleg a bézs-barna kárpitokkal társítva kölcsönöz elegáns és különleges hatást. Az asztallapoknál a fa, a furnér és a compact, HPL lapok mellett egyre elterjedtebb a kerámia vagy a betonnal kevert kerámia, amely egyaránt használható kül- és beltéren.

A kiállításon a híres nagy gyártók grandiózus, exkluzív standjai és bútorai mellett jellemzõ volt az otthonosság és a melegség. Ez még a kültérre tervezett bútoroknál is elsõrendû szemponttá vált, a Vondom új modul szófa kollekciói speciális, innovatív anyaguknak köszönhetõen gyapjú vagy pamut hatást keltve kültéren is kiállják az idõ és idõjárás próbáját. Az elegáns és meleg hatás jegyében több kárpitos bútor kapott bársony burkolatot. Az asztaloknál is kiemelt szerepet kap a tartósság, sok helyen megjelentek a fa hatású fém lábak. Egyre elterjedtebbek a könnyen átrendezhetõ modul elemekbõl álló szófák, a több méretben készülõ asztalok – dohányzó, étkezõ és bármagasság –, és a székeknek és van étkezõ és bárszék változata is ugyanazon a családon belül.

Sitland

Sitland

A Sitland egyik újdonsága az L’O modul szófa, amelynek 5 különbözõ elemébõl végtelen hosszú és különbözõ alakzatú, akár kör alakú ülõbútor alkotható.
A Retro Lounge pihenõ fotelnek vintage feelinget kölcsönzött a gyártó. Klasszikus ülõbútor újraértelmezése modern megfogalmazásban.
A Use me görgõs vagy magasságállítható, lehajtható asztallapú kör alakú asztalkája új kivitelt kapott: megjelentek a nyír rétegelt lemez és a színes laminált asztallapok és a rózsa arany fém lábak.
A Joy puff élénk színeivel nevéhez hûen vidámságot kölcsönöz a terekbe, létezik fix, görgõs és hintázó változatban.

Andreu Word

Andreau World

A korábbi évekhez hasonlóan az Andreu World ismét igazi fából alkotta meg a standját, utalva termékeinek kézmûves hagyományaira. Az egyik új termékük a Patricia Urquiola által tervezett Nuez szék család fa forgó lábú tagja. A közületi és magán terekbe egyaránt alkalmas Dado modul szófát Alfredo Haberli tervezte, aki most elõször dolgozott együtt az Andreu Worlddel. Az Extra és Radial asztalok szintén fa lábú változatot is kaptak. Az asztallapoknál újdonság a bambusz márvány, amely egyedi és különleges hatást kölcsönöz a bútornak.

La Cividina

ISALONI 2018 - VÁSÁRI KÖRKÉP MILÁNÓBÓL

A La Cividina valódi új hullámot teremt a Waves névre hallgató ülõbútor együttessel. Az izgalmas formavilágú modulokból akár virág alakzat is létrehozható, az elemek pedig a négy sarkukba belül elhelyezett mágnesek segítségével maguktól összekapcsolódnak. Az egy szófából, pihenõszékbõl és két puffból álló kollekciót a francia designer, Constance Guisset tervezte. Az ülõbútorokat USB csatlakozóval ellátott alacsony asztalka is kiegészíti.
Az iSalonin domináló organikus formákat gazdagította a szappan alakú Soave kanapé és fotel, amelyek nem túl mélyek, így egyaránt alkalmasak otthoni és közületi használatra. Elmaradhatatlan kiegészítõjük a kis dohányzóasztal vagy írórátét. Tervezõjük a német Sebastian Herkner.

Kristalia

Kristalia

A Kristalia a Well Home jegyében rendezte be a standját, amely a minimalizmus „redukcionizmussá” átalakuló új áramlatának megfelelõen az egyszerûség és letisztultság mellett a funkcionalitást és az érzelmeket helyezi a középpontba. A kényelem jegyében a Kristalia elõször jelent meg kárpitos ülõbútor-családdal, a Tuilével, amelynek fotelbõl, két és három személyes kanapéból álló együttesét Patrick Norguet tervezte. A jó közérzet, a well-being megteremtése azonban nem áll meg a négy falnál, hanem megjelenik a kertben és a teraszokon is. A Tuile kollekció fém váza, poliuretán habja, valamint vízálló és UV sugaraknak is ellenálló kárpitja kültéri használatra is alkalmassá teszi. A Bironi puffból, pihenõszékbõl és napágyból álló, LucidiPevere tervezte együttese szintén a teraszok és kertek kedvelt bútora. Az eredetileg fröccsöntött mûanyagból kültérre készült Colander szék tavaly kiegészült fa ülõlapos és háttámlás változattal, most pedig szövet kárpitot is kapott a Kristalia védjegyének is tekinthetõ ülõbútor, amelynek lába változatlanul festett alumínium maradt. A Clairy intelligens légtisztító berendezésével bármely belsõ térben szabadon lélegezhetünk, mivel egy okostelefon app. segítségével folyamatosan ellenõrzi a levegõ minõségét és csökkenti a szennyezettségét.

Arper

Az Arper standja az „együttlétet és a kapcsolatokat” helyezte standján a fókuszba, amely magában foglalja az olasz gyártó által képviselt hat értéket: az egyensúlyt, az intuíciót, a családot, a színeket, a könnyedséget és a játékot.
A Kiik a váró és kollaborációs bútorok igen sokoldalú családja. Az egy- és többszemélyes, lerakóasztalkával kiegészíthetõ, háttámlával és anélkül is létezõ várópadok számtalan variációt alkothatnak a térben, attól függõen, hogy várakozásra, megbeszélésre, pihenésre vagy kollaborációra használjákaz Ichiro Iwaaski tervezte kollekciót. A Kiik kiegészíthetõ egy álló ás ülõ magasságú konzolasztallal is, amelyen kényelmesen elfér a notebook is. A Kiik élénk színeivel hívogató színfolt a váróterekben, irodaházok vagy intézmények halljaiban vagy többfunkciós irodai terekben.

Az Arper standon megjelenõ és megújult design bútorokat – Cross és Dizzie asztalok, Duna székek, Pix puffok és Arcos fotelek és kanapék – mintegy „zárójelként” öleli körbe Lievorre Altherr színes Paravan kollekciója. Az egyenes és íves elemekkel olyan akusztikus szigeteket hoznak létre a közösségi vagy nyitott irodai terekben, ahol zavartalanul lehet beszélgetni vagy egy koncentrációt igénylõ feladatban elmélyülni.

Caimi

Caimi

Mario Trimarchi a Botanica fát szimbolizáló alakjával a természetet varázsolja be az irodai terekbe. A Caimi Snowsound vonalát erõsítõ akusztikus fa alatt állva olyan érzés keletkezik bennünk, mintha a fa leveleinek árnyékában pihennénk, beszélgetnénk vagy dolgoznánk. Azonban a Botanica fém vázán függõ levelek hangelnyelõ szövettel vannak bevonva, és borítják be a falat vagy függnek a mennyezetrõl. A Snowsound Art kollekciója a híres olasz designer, Gio Ponti az 50-es években készített alkotásaival bõvült ki. A Snowsound kollekció pedig szintén Gio Ponti két ikonikus munkájával gazdagodott: az Obelisco 180 cm magas szabadon álló hangelnyelõ oszlopa levehetõ Snowsound fiber textillel van bevonva, a TL pedig mennyezetre erõsíthetõ hangelnyelõ elem, amelybe led világítás is építhetõ.


Hamarosan jövünk a beszámoló következõ részével!
 

CIKK AJÁNLÓ


#@PROPOSAL_A@#

EHHEZ AJÁNLJUK



Capri Lounge BU1695 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1695

termék raktárlista

232 Aline swivel chair Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

232 Aline swivel chair

termék raktárlista

Atreo Wood Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Atreo Wood Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Alya SO1533 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1533

termék raktárlista

Noom Actiu
termék információ
termék raktárlista

Noom

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Capri Executive SI1565 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Executive SI1565

termék raktárlista

Mantle pad Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Mantle pad

termék raktárlista

Ottanta Alea
termék információ
termék raktárlista

Ottanta

termék raktárlista
# Alea Nincs

REFERENCIÁK

DOUWE EGBERTS

Douwe Egberts

MAGÁNVILLA

Magánvilla

PRIMETIME

Primetime

AB INBEV

AB Inbev

BUDAPEST...

Budapest Business Journal

PROPERTY SYSTEM

Property System

EUROMOVE KFT.

Euromove Kft.

TEVA...

TEVA Gyógyszergyár Zrt.

HUAWEI

Huawei

COLORCON...

Colorcon Képviselet

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...