wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

WILKHAHN EMBERKÖZPONTÚ MUNKAKÖRNYEZET KONCEPCIÓJA

WILKHAHN EMBERKÖZPONTÚ MUNKAKÖRNYEZET KONCEPCIÓJA Irodabútor,Wilkhahn, emberközpontú, munkakörnyezet, koncepciója, innováció, HumanCenteredWorkplace, digitalizáció, technológia,hatékony, munkavégzés, iroda

Wilkhahn - Human Centered Workplace


Az innovációkban alapítása óta élenjáró német Wilkhahn irodabútor-gyártó cég a világon jelenleg érvényesülő – a digitalizáció hatására létrejött és a pandémia által felgyorsult - változásokra és kihívásokra a Human Centered Workplace koncepcióval válaszolt.


A digitalizáció számos kérdést vet fel az iroda világával kapcsolatban. Egyáltalán miért is van szükségünk irodákra? A válasz egyszerű: mert számos előnyük van! Ma, amikor a „smart office” a mindennapjaink részévé vált, felértékelődik a közösségi terekben végzett munka jelentősége. A technológia nem helyettesítheti az emberi közelséget, az emberi kapcsolatok atmoszféráját, a személyes megbeszélések során felbukkanó spontán ötleteket. Ebben az új valóságban alapvető szerepet kap a vállalati arculat és az innováció ereje. Ezeket az erőforrásokat kell erősíteni, hogy irodánk a hatékony munkavégzés helyszíne legyen.

„A jövő mindazoké, akik megnyerik maguknak munkavállalóikat, azok szaktudásával, gyakorlati tapasztalatával, eszméivel és ötleteivel.”

Dr. Jochen Hahne,  Wilkhahn president

A fenntartható iroda a munkavállalókat helyezi a középpontba. A Human Centered Workplace koncepció négy sikertényezőn alapul: Identitás, Kollaboráció, Célkitűzés és Well-being. A világszínpadon fellépő cégek jövőbiztos irodáinak megteremtését olyan globálisan érvényesülő trendek befolyásolják, mint a digitalizáció, a fenntarthatóság és az egészséges munkahelyek.


Identitás

Az arculatnak, közös identitásnak jelentős szerepe van a képzett munkaerő vonzásában és megtartásában. Az irodai designnak képviselnie kell azt az image-t, amelyet a cég belülre, munkavállalóinak és kívülre, ügyfeleinek, partnereinek, beszállítóinak szeretne mutatni magáról. Azok a cégek, amelyek egyértelműen megfogalmazzák arculatukat, hatékonyabban tudják berendezni irodáikat. Mivel az értékek, az elvek, a viselkedésformák és szerkezetek egyaránt megjelennek az irodatérben, és meghatározzák az ott dolgozók gondolkodásmódját és cselekedeteit. Az identitás érzékelése rögtön kiváltja az odatartozás vagy a kívülállóság érzetét, szinte kézzelfogható a térben, hogy jó helyen vagyunk-e, büszkék lehetünk-e környezetünkre. Az arculatnak megfelelően jól megtervezett terek érzelmi kapcsolatokat teremtenek, ösztönöznek és magukkal ragadnak.

Well-being

A boldog munkavállaló a hatékony munkavállaló. De mitől is leszünk boldogok a munkahelyünkön? A Wilkhahn szerint fontos a függetlenség. Azok a munkavállalók, akik rugalmasan oszthatják be munkaidejüket, egészségesebbek, hatékonyabbak és nyugodtabbak. A digitalizációnak köszönhetően többet mozog az agyunk, mint a testünk. Az ülés közbeni mozgást segítik a Wilkhahn 3D szinkronmechanikás székei, amelyek nemcsak előre-hátra követik a székben ülő mozgását, hanem oldalra, jobbra-balra is. Fontos tudni, hogy a szinkronmechanika is a Wilkhahn nevéhez kötődik Európában, mintegy fél évszázados múltra visszatekintő innováció. Nem véletlen, hogy a német gyártó leginkább a dinamikus és extrém kényelmes, valamint egészséges ülőbútorairól ismert, amelyek valóban hozzáadott értéket képviselnek a munkavállalók életében. Ettől függetlenül minél több fizikai aktivitásra, mozgásra, akár lépcsőzésre, sportra van szükség a munkahelyen. Ezt a munkáltatók vagy eszközökkel vagy sportkártyákkal, -bérletekkel ösztönözhetik. A munkavégzés közbeni mozgást segítik az elektronikusan állítható magasságú asztalok. Az ergonómia szakértői szerint óránként legalább 10 percet kell váltott ülő-álló pozícióban dolgoznunk. Ezek az asztalok egy gombnyomásra álló magasságba emelhetők. A Wilkhahn új görgős munkaszékeire pedig ebben az emelt magasságban is rá lehet ülni, ha valaki nem akarja, le sem kell engedni az asztalát. Az irodai székek mellett számos kreatív támaszkodó széket is lehet a magasított munka- vagy tárgyalóasztalhoz húzni. Hiszen a Wilkhahn filozófiája szerint a kreativitásnak is jót tesz a mozgás serkentve a vérkeringést és a gondolkodást. A rugalmasan és gyorsan átrendezhető munkaterek is hozzájárulnak a munkatársak jó közérzetéhez, hiszen egy gyors projektmegbeszélés után jól esik pihenni egy kényelmes fotelben.


Kollaboráció

Az innovatív ötletek és kreatív gondolatok többsége a beszélgetések során születik. Az irodai helyiségek megfelelő elrendezése katalizátorként működik a személyes kommunikáció során. Mivel minél rugalmasabb a struktúra, a berendezés, annál jobban segítik a folyamatok előrehaladását és a gondolatok, ötletek áramlását. A digitalizációval már nem szükséges minden résztvevő fizikai jelenléte, megnő a virtuális és hibrid kommunikáció jelentősége. A Wilkhahn görgős és lehajtható asztallapú konferenciaasztalaival gyorsan átrendezhető az irodatér, sőt létezik olyan megoldás is, a Timetable Lift magasságállítható asztal, amelynek lehajtott asztallapján – azt a megfelelő magasságba emelve – prezentálni is lehet. A dinamikus konferencia- és kollaborációs megoldások már régóta szerepelnek a Wilkhahn termékválasztékában, amit most a digitalizáció folyamataihoz igazítanak. Az informális kommunikáció ülőbútorai sem hiányozhatnak egy humán fókuszú irodából. A kényelmes fotelek és székek mellett a dinamikus iroda igazi színfoltjait alkotják a támaszkodó bútorok.


Célkitűzés

A célkitűzés az a motor, amely a sikerhez vezet. A célok eléréséhez minden vállalatnak szüksége van munkatársai szakértelmére, tudására. A cégek jól meghatározott céljai értelmet adnak a munkatársak tevékenységének, motiválják őket és növelik elkötelezettségüket. De hogyan, milyen eszközökkel jeleníthetők meg ezek a célok az iroda belső terében? Ezt segíti a hitelességet tükröző belső design, amely a struktúrával, az anyagokkal, a formákkal, a színekkel fejezi ki a cég identitását és vonzza magához a munkatársakat. A design hosszú távon jelentősen hozzájárul egy cég sikeres működéséhez. A munkatársak egyik legjobb motivációja a jól kiválasztott irodabútor. Az igények szerint rugalmasan átrendezhető, mobil munkahelyeket a munkatársak aktuális feladataik optimális elvégzéséhez alakíthatják, ezáltal növelve munkahatékonyságukat. Az agilis munkavégzés során ugyanaz az asztal és szék használható munkavégzéshez, megbeszélésekhez, vagy prezentációhoz, ami a funkcionalitáson túl egységessé teszi az iroda megjelenését. A Wilkhahn eszerint a többfunkciós igény szerint fejleszti bútorait. A világjárvánnyal az iroda szerepköre is átalakul, megnő a közösségi funkció jelentősége, ezáltal a kávézók, éttermek mellett egyre több játékszoba és innovációs szoba jelenik meg új színfolttal gazdagítva az irodai funkciókat.

CIKK AJÁNLÓ


A CSR HUNGARY HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJÁT ADTA ÁT...

A CSR Hungary Holnap városáért Díját adta át Feuertag Ottó
A CSR Hungary Holnap városáért Díjának Bíráló Bizottságának tagja...
2023-12-06

MEGÉRKEZETT A WILKHAHN ÚJ GÖRGŐS SZÉKE, A...

Megérkezett a Wilkhahn új görgős széke, a Decide
A Decide egyesíti a Wilkhahn elegáns, időtlenül klasszikus...
2023-10-19

AZ ÚJ VIEWGO PRO KIELÉGÍTI A NÖVEKVŐ PIACI...

Az új Viewgo pro kielégíti a növekvő piaci igényeket
A Dataflex bemutatta legújabb monitorkarját, az új Viewgo pro-t. Ezt...
2023-09-25

EHHEZ AJÁNLJUKBeat RS0213 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Beat RS0213

termék raktárlista

Loop Arper
termék információ
termék raktárlista

Loop

termék raktárlista
# Arper Nincs

Tabula Actiu
termék információ
termék raktárlista

Tabula

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Titano Bookshelf Alea
termék információ
termék raktárlista

Titano Bookshelf

termék raktárlista
# Alea Nincs

BCN Kristalia
termék információ
termék raktárlista

BCN

termék raktárlista

Transit Actiu
termék információ
termék raktárlista

Transit

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Closed Table CB51 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table CB51

termék raktárlista

Occo SC Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Occo SC

termék raktárlista

REFERENCIÁK

LUMINIS KFT.

Luminis Kft.

GRAND HOTEL...

Grand Hotel Esztergom

YDILLIUM HOTEL -...

Ydillium hotel - KROKI

JÓGA STÚDIÓ

Jóga Stúdió

EUROPA DESIGN -...

Europa Design - Well Point

ALL YOU CAN MOVE

All You Can Move

SLOVNAFT

Slovnaft

DRIVING CAMP

Driving Camp

VINKOTECH

Vinkotech

TELENOR ASTORIA

Telenor Astoria

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...