wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

WILKHAHN: A DINAMIKUS ÜLÉS EVOLÚCIÓJA

WILKHAHN: A DINAMIKUS ÜLÉS EVOLÚCIÓJA ergonómia, szinkronmechanika, trimension, wilkhahn, at, on, in, állítható magasság, üleptámasz, membrán szövet. kölni egyetem

Wilkhahn: a dinamikus ülés evolúciója


A német Wilkhahn gyár Európában az elsők között forradalmasította az ülés kultúráját, újabb és újabb innovációkkal színesítve az irodai üléskultúra kínálatát, fokozva a munkavállalók testi és szellemi aktivitását.


Őrangyal magazin 2021/3

Őrangyal magazin 2021/3 lapszáma


Első hallásra talán meglepően hangzik, hogy az ülésnek dinamikusnak kell lennie. Sokan annyira megszokták a munka közbeni merev, íróasztal fölé görnyedt testtartást, hogy elképzelni sem tudják milyen érzés folyamatos mozgásban lenni az irodai székükön. A Wilkhahn Európában elsőként ismerte fel, hogy a statikus ülés egészségtelen és fárasztó, hiszen az emberi test mozgásra lett teremtve. Ülés közben több ponton is megtörik a test, ami akadályozza a szabad vérkeringést, az emésztést, a kiválasztási folyamatokat, nem beszélve a gerincoszlopra és a csigolyákra nehezedő fokozott terhelésről. Ezeknek következtében egy nem megfelelő széken, szinte mozdulatlan testhelyzetben ülve hamar csökken a koncentrációs képességünk, elfáradunk, lankad a figyelmünk, nem beszélve a később jelentkező mozgásszervi és egyéb egészségügyi problémákról.

A Wilkhahn már első ergonómikus székében, az 1980-ban kifejlesztett és a mai napig gyártásban lévő FS-Line irodai székben is alkalmazta a szinkronmechanikát, amely az ülőlap és a háttámla   egymástól eltérő szögben történő mozgását jelenti, miközben a háttámla megfelelő megtámasztást ad a hátnak, a gerincoszlopnak. Ezt úgy érik el, hogy a háttámla rugóerejét, annak ellenállását a székben ülő testsúlyához lehet állítani. A szinkronmechanikás székek előre-hátra mozgása közben folyamatosan követ és optimálisan megtámasztják a benne ülő testét miközben személyre szabhatóan állítható a deréktámasz magassága – ami megakadályozza a nem kívánt gerinc görbületek kialakulását, valamint az ülőlap hátulsó, megemelt része pedig  megakadályozza  a medence  hátra  billenését - , állítható az ülésmélység, ami az eltérő comb hosszúság miatt érdekes, és állítható a kartámasz magassága, szélessége, mélysége is.

Annak érdekében, hogy még szabadabbnak érezze magát a görgős irodai székben ülő ember, 2010 -re a Wilkhahn továbbfejlesztette a szinkronmechanikát, létrehozva annak 3D-s változatát. Ezekben a székekben nemcsak előre-hátra, hanem oldalirányban is lehet elmozdulni az ülőlapon az íróasztali ülő munka mellett is. A 3D szinkronmechanikás székek első és ma is igen népszerű modellje a Wilkhahn ON, amely a munkatársaknak és a vezetőknek egyaránt ergonómiailag tökéletes üléskomfortot kínál. Az ON irodaszék technológiájának lényegét a háttámla két karon történő felfüggesztése és ülőlappal összekötése alkotja, amely, mint két szárny szabad mozgást enged az ülőlapnak és a háttámlának is. A Trimension mechanika már egy egész apró testhelyzetváltozásra válaszol, miközben a székben ülő mindig a középpontban marad.

A Wilkhahn IN irodai szék kedvezőbb árfekvésével már a munkavállalók szélesebb rétegei számára teszi lehetővé az oldalirányban is mozgó Trimension mechanika használatát. Az érzés olyan a székben ülve, mintha egy labdán foglalnánk helyet, viszont az IN szék háttámlája optimálisan támasztja meg a hátat és a gerincoszlopot. A háttámla rugalmas membrán szövete ugyanazzal a technológiával készül, mint a legújabb generációs sportcipők. Nem véletlen az egyezés, hiszen a cipő és a szék is mozgásra ösztönöz.


A Wilkhahn a német Köln Sport Egyetemmel közösen fejlesztette ki az AT irodai szék mechanikáját. A minden irányban dönthető háttámlának köszönhetően olyan izmokat is képesek vagyunk ülő helyzetben megmozgatni, amit egyébként csak futás közben használnánk. Az ON széktől eltérően itt már nem a rugóerő, hanem a saját testsúly határozza meg a 3D-s mozgás dinamikáját és a székben ülő egyensúlyi pontját. A háttámla ellenállásának mértékét itt nem kell kézzel állítani, automatikusan alkalmazkodik a székben ülő testsúlyához. Ez igazán egyszerűvé teszi a használatát. Csak bele kell ülni, beállítani a magasságot, és a többit már rá lehet bízni a székre és a testünkre. A váltakozó ülő-álló munkavégzés számára továbbfejlesztették az AT széket, így az ülőmagasság mellett támaszkodni is lehet az ülőlapján egy magasított, az álló magasságú asztalhoz állított pozícióban. Így két széket kapunk egy áráért: egy normál görgős széket és egy üleptámaszt.

A Wilkhahn dinamikus ülést, a munka közbeni mozgást ösztönző ülőbútorai az irodai székek mellett kreatív üleptámaszokkal is kiegészülnek. A támaszkodó székeken beszélgetve a test folyamatos mozgásával az elme is könnyebben aktiválódik, és segíti az új ötletek születését. A gyártó cég a német precizitás és magas minőség mellett tudatosan figyel ülőbútorai játékos jellegére ezzel is előhozva használóik kreatív oldalát.


WILKHAHN AT VIDEO

WILKHAHN IN VIDEO

WILKHAHN ON VIDEOCIKK AJÁNLÓ


EGY DINAMIKUS ÜLŐBÚTOR LEKEREKÍTETT ALAPPAL,...

Egy dinamikus ülőbútor lekerekített alappal, amely soha fel nem borul, mozgásban tartva az embert dinamikus, ülőbútor, lekerekített, alappal, shona, nem, borul, fel, mozgásban, tartva, az, embert, Wilkhahn, Stand-up, szék
Egy dinamikus ülőbútor lekerekített alappal, amely soha fel nem borul,...
2021-02-24

HAY, A HERMAN MILLER ÚJ DESIGN BÚTOR GYÁRTÓJA

HAY, a Herman Miller új design bútor gyártója HAY, HermanMiller, új, design, bútor, gyártó, prémium, kategória, minőség, kényelem, stílus, fenntarthatóság, esztétika
Hay – a Herman Miller új gyártó cégeA prémium kategóriás...
2021-03-03

KÖZÖSSÉGI TEREK VONZÁSÁBAN

Közösségi terek vonzásában közösségi,terek,vonzásában,építészfórum,europadesign,editorial,press,szakcikk,Bakonyi Gyöngyi,Feuertag Ottó,Sanofi közösségi terek,Zoetis közösségi terek,SMP Solutions Zrt.,Telenor - Astoria coworking
Közösségi terek vonzásában - 20202021.01.27. 14:07Világjárvány...
2021-01-27

EHHEZ AJÁNLJUKTeam Strike Sitland
termék információ
termék raktárlista

Team Strike

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Landing Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Landing

termék raktárlista

Quattro Outdoor Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Quattro Outdoor

termék raktárlista

Viva Actiu
termék információ
termék raktárlista

Viva

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Atreo Alea
termék információ
termék raktárlista

Atreo

termék raktárlista
# Alea Nincs

TNK Actiu
termék információ
termék raktárlista

TNK

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Bend Actiu
termék információ
termék raktárlista

Bend

termék raktárlista
# Actiu Nincs

AT Mesh 187_71 Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

AT Mesh 187_71

termék raktárlista

REFERENCIÁK

ABOS UTCA -...

Abos utca - Magánlakás
 • # Europadesign
 • # Abos Utca - Magánlakás
 • # Referencia

NADOR BOUTIQUE...

NADOR Boutique Bistro
 • # Europadesign
 • # Nador Boutique Bistro
 • # Referencia

VATERA

Vatera
 • # Europadesign
 • # Vatera
 • # Referencia

EAST CONSULTING...

East Consulting Trading Kft.
 • # Europadesign
 • # East Consulting Trading Kft.
 • # Referencia

MACH TECH KFT.

Mach Tech Kft.
 • # Europadesign
 • # Mach Tech Kft.
 • # Referencia

MAGÁNLAKÁS

Magánlakás
 • # Europadesign
 • # Magánlakás
 • # Referencia

ART FORCE

Art Force
 • # Europadesign
 • # Art Force
 • # Referencia

RAMADA PLAZA

Ramada Plaza
 • # Europadesign
 • # Ramada Plaza
 • # Referencia

BANK CENTER

Bank Center
 • # Europa Design
 • # Bank Center
 • # Referencia
 • # Látványterv

VÁCI CORNER...

Váci Corner Offices
 • # Europadesign
 • # Váci Corner Offices
 • # Referencia

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...