wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

A JÓ DESIGN AZ JÓ ÜZLET

A JÓ DESIGN AZ JÓ ÜZLET Irodabútor,europadesign, andreuworld, design,  iroda, homeoffice, munkahelyikornyezet, hibrid

A spanyol Andreu World kézműves jellegű bútorai a tervezésükkel megbízott világhírű designereknek köszönhetik egyedi megjelenésüket és kényelmüket. Most az irodavilág meghatározó véleményvezéreit, köztük a neves design és építészeti magazinok szerkesztőit kérte fel az Andreu World, hogy mondják el véleményüket a munkahelyi környezetről, a várható változásokról.


AW1A Uber San Francisco-i irodájában Andreu Worls Gala székek, Reverse Occasional asztalok és Alya Executive fotelek találhatók


Helyezkedjünk el egy kényelmes Andreu World székben és nézzük meg a munka világát a szakemberek szemével!


Víctor Feingold, CEO, a humánus munkahelyek tervezésével foglalkozó Contract Workplaces irodától:

„A jól megtervezett munkahely a legjobbat hozza ki belőlünk.

Az iroda kialakítása management feladat, mert terekben megjelenítve a szervezet DNS-ét, megkönnyítheti vagy akár meg is nehezítheti a mindennapi munkavégzést. Ezért nem lehet üres dobozként kezelni az irodateret, ahová csak el kell helyezni pár asztalt. A jól tervezett iroda a munkatársak igényein, szokásain, a munkafolyamatok és a vállalati arculat ismeretén alapul.

Nyitott vagy zárt iroda? Felmérések szerint az egyszemélyes, zárt irodák 75 százaléka és a nagyobb tárgyalók is kihasználatlanok, miközben megnőtt az igény a kollaborációs terek iránt. Azonban az egy fős irodák az örök túlélők, hiszen nemcsak a bizalmas munkavégzés miatt, hanem presztízs szempontból is fontosak, másrészt a nyitott irodák mellett menedéket jelentenek a zavartalan munkavégzéshez.


AW2Coworking tér Valenciában az Andreu World Next Lounge-al, intelligens székekkel és a Reverse Occasional asztalokkal, csatlakozási lehetőséggel


Milyen lesz a jövő irodája?

  • - Rugalmas és moduláris, amely a tevékenységekhez és nem a hierarchiához alkalmazkodik.

    - Kollaboratív munkavégzésre alkalmas.

  • - Egészséges és biztonságos, ahol lehetőség van állva és ülve felváltva dolgozni, amely megengedi a mozgást, ahol az ablakokon - beáramlik a természetes fény, a kilátás is megengedett, ahol a beltérben is tiszta a levegő, és a munkatársaknak lehetősége van egészséges ételeket enni és tiszta vizet inni.

  • - Fejlett technológia, amely nem a tereket, hanem az embereket kapcsolja össze.

  • - A hibrid iroda lesz a legjobb modell, amelyben felváltva dolgozunk az irodából, otthonról vagy egy külső helyszínről.

  • - Fenntarthatóság, amely az energiatakarékosság és a papírmentes munkavégzés mellett magában foglalja a hibrid munkát is, hiszen kisebb irodaterületre van szükség ugyanakkora létszám mellett.

  • - Új hatékonyság mérés: az irodaterületek költség és kihasználtság szerinti vizsgálata helyett a hangsúlyt a KPI-ra kell helyezni és a hatékonyságot, az innovációt és a munkaerő megtartását, bevonzását, valamint elégedettségét kell elemezni.”

In Out Office – forrás: Andreau WorldIn Out Office – forrás: Andreau World

Robert Thiemann, a Frame magazin alapítója és szerkesztője:

„Bármilyen irodakoncepcióról legyen szó, mindig az emberek igényei és kívánságai legyenek a központban!

Az irodának sokféle feladatot kell ellátnia, különböző embereknek kell megfelelnie. Ezért nagyon fontos a berendezés sokszínűsége és átrendezhetősége. Az ideális irodakoncepció egyaránt magában foglal zárt tereket a koncentrációhoz, és nyitott tereket a kommunikációhoz, kollaborációhoz. Emellett fontos a költséghatékonyság és a fenntarthatóság. A pandémia után a munkahelyek kisebbek lettek, viszont attraktívak, változatosak, nagyobb teret adva az emberi kapcsolatoknak, megbeszéléseknek, közösségi életnek. Az egyszemélyes irodáknak csökken a száma, mivel nem helytakarékosak és nagyon kötött a berendezhetőségük.

Egy jó irodában az ergonomikus szék és az elektronikusan magasságállítható asztal mellett kell, hogy legyen egy kávéfőző és vízforraló, szabályozható világítás, növények és megfelelő kilátás az ablakokon.”

Mi a kedvenc tárgya az irodában?

Egy nagy rózsaszínű asztal.

Mi a három nélkülözhetetlen tárgy az íróasztalán?

Notebook állvány, billentyűzet és egér.


David Basulto, az ArchDaily alapítója és CEO-ja:

„Az emberi kapcsolatok az informális megbeszélések során mélyülnek el, és ez az a terület, amelyet nem igazán lehet helyettesíteni a modern technológiával.

Számomra az irodaház találkozóhelyet jelent, az ott dolgozó munkatársak és az oda érkező ügyfelek számára egyaránt. Mi az ArchDaily szerkesztőségében ketten kezdtünk el dolgozni egy dupla asztal két oldalán, és ezt az elrendezést a növekedésünk során is megőriztük. A nyitott tereket részesítettük előnyben, ahol könnyen tudtunk kommunikálni, együttműködni. Ezzel együtt tisztában vagyunk a zárt terek fontosságával, így ilyeneket is kialakítunk, a kommunikáció és a koncentráció egyensúlyának megteremtéséhez.

A jövőben egyre inkább teret nyer a hibrid és a rugalmasan átalakítható iroda, amelyekben fontos, hogy legyen vizuális kapcsolat az ott dolgozók között. A pandémia felerősítette és felgyorsította a már korábban elindult változásokat, mint például a flexibilis munkahelyek megjelenése, amelyek szükségesek a kollaboratív munkavégzéshez. A szervezeti struktúrák egyre laposabbak lesznek, amelyet az irodaterek is tükröznek.

Az irodában nélkülözhetetlen tárgyak: a kényelmes szék és egy szépen kialakított kávézó tér. A biofília egy új trend, amely feléleszti a természethez fűződő sokáig elnyomott kapcsolatunkat. A technológiai evolúció és a mesterséges intelligencia fejlődése és térhódítása a munka világában sok helyen sokkoló lesz, de a kreatív iparban még inkább meg fog nőni az emberi erőforrás jelentősége.”

Mi a kedvenc tárgya az irodában?

Egy chilei designer, Antonio Vitelio üveg vázája.

Mi a három nélkülözhetetlen tárgy az íróasztalán?

Telefon, ceruza és papír.

A szöveg idézeteket tartalmaz az Andreu World „Work well seated” konyvéből.

CIKK AJÁNLÓ


ARKKI – KREATÍV OKTATÁS – JÁTÉKOS TANULÁS

Arkki – kreatív oktatás – játékos tanulás építészet,gyerekek,arkki,alkotás,tanulás,gyerekprogram,fejlesztés,oktatás,készségfejlesztő,kreatív,iskola
Az Arkki készségfejlesztő és kreatív iskoláját 1993-ban...
2023-12-04

ED X MINDIET 2024.04.18.

ED x MINDiet 2024.04.18. EuropaDesign, ESG, egészség, környezet, teljesítmény, együttműködés
Időről időre szeretnénk megosztani olyan kutatási eredményeket,...
2024-04-08

MFKI GÁLA 2023 - EIFFEL MŰHELYHÁZ

MFKI Gála 2023 - Eiffel Műhelyház europadesign, MFKI, magyar-francia, kamara, gustaveeiffel,eiffel, eiffelmuhelyhaz, wellbeing
A Francia Kamara büszek tagjaként idén 12. alkalommal vettünk részt az...
2023-11-27

EHHEZ AJÁNLJUK



Capri Executive SI1568 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Executive SI1568

termék raktárlista

Brioni Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Brioni

termék raktárlista

Noom 50 Actiu
termék információ
termék raktárlista

Noom 50

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Adela Rex BU1415 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Adela Rex BU1415

termék raktárlista

Oasi Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Oasi Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Lottus Wood stool Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus Wood stool

termék raktárlista
# Enea Nincs

Closed Table PC22 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC22

termék raktárlista

Beat RS0213 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Beat RS0213

termék raktárlista

REFERENCIÁK

LOGMEIN KFT.

LogMein Kft.

HERMES

Hermes

MANPOWER

Manpower

ABOS UTCA -...

Abos utca - Magánlakás

TUNGSRAM

Tungsram

ALPHASONIC KFT.

Alphasonic Kft.

EU HÁZA

EU Háza

EGIS

Egis

JOHNSON &...

Johnson & Johnson

REPUBLIC GROUP

Republic Group

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...