wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

LAMM REFERENCIÁNK - A SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KARÁNAK TANTERMEI

LAMM REFERENCIÁNK - A SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KARÁNAK TANTERMEI Irodabútor,europadesign, lamm, E5000,,semmelweisegyetem, Semmelweisegyetemegeszsegtudomanyikar, med2022, studiofragment, hagyomanyoskinaigyogyasza,hagyomanyoskinaigyogyaszat

A tudásalapú társadalom kiépítését az oktatás kultúrájának emelésével is támogatni kell. A társadalmi hasznosság és megbecsülés már a hallgatók számára is egyértelművé kell váljon. Ennek az egyik megjelenési formája az oktatási környezet kialakítása, mely az alap ergonómiai és belsőépítészeti elvárásokon túl a hallgatók közötti kommunikációt, és csapatban való együttműködést is kell, hogy támogassa. Ennek egy remek példáját mutatjuk be cikksorozatunk első részében.

A budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karát egy új, ötemeletes épülettel bővítették, ahol a hallgatók, hazánkban egyedülálló módon, a hagyományos kínai gyógyászat BSc képzés során sajátítják el a kínai gyógyászat tudományát. Az egyetem ambiciózus bővítési tervének részeként a Kormány 15 millió eurós – több mint 6 milliárd forintos – támogatását élvező új, korszerű épülettel bővült a meglévő komplexum. Az új építményt, amely udvari kertjeivel a klasszikus reneszánsz épületstílus modern változatát kínálja, a budapesti Studio Fragment tervezte, amelyet egy tervpályázat nyomán választottak ki. Az elegáns terv, amely a kerület történelmi épületeinek homlokzatának tengelyességét és ritmusát ragadja meg, friss, modern formavilágot kínál. A választott anyagok, színek és tiszta vonalak, a tartósságra való összpontosítás, valamint az emberek gyülekezőhelyeinek nagyvonalúsága az épületet reprezentatívvá teszi a közcélú rendeltetésre. A gyakorlati oktatáshoz szükséges laboratóriumokkal és tantermekkel, valamint kifinomult közösségi terekkel felszerelt új épületszárnyban két nagy terem található – 298, illetve 176 férőhellyel –, amelyeket a hatékony oktatásszervezéshez, valamint szükség esetén rendezvények és konferenciák megrendezéséhez terveztek.


SemmelweisVersenyben a világ legrangosabb egyetemeivel és magas színvonalú oktatást kínálva ösztönző, modern környezetben: az akadémiai törekvés találkozik az E5000 tanulóasztal eleganciájával és kényelmével


A területek modern stílusát, praktikusságát és rugalmasságát a LAMM-rendszerek letisztult vonalvezetése, elegáns kialakítása és különböző testreszabási lehetőségei segítik. Az új oktatási intézmény két kiemelt tantermének berendezéséhez az E5000 integrált ülő- és íróasztal-rendszert választották, amely mindkét teremben egyenes, lépcsősoros sorokban, 54 cm-es távolságban helyezkedik el egymástól. Az összetétel szempontjából rendkívül rugalmas rendszer kiemelkedik az ülés kivételes kényelmével, amelyet az ülés és a háttámla fokozott párnázottsága biztosít. Az ülés, a háttámla és a munkalap grafitszürke laminált anyagból készül, míg a vázak ezüstszínűre vannak festve.

Minden ülés párnázott, automatikus rugóhátú rendszerrel rendelkezik a nagyon csendes és ellenőrzött záródás érdekében. Minden egyes tanulóra szabottan: minden íróasztal fel van szerelve csatornázott elektromos kábelekkel a személyes eszközök töltéséhez és egy praktikus állvánnyal a kisebb tárgyak számára. A többnyire rögzített írótáblákba más, felhajtható, pánikgátló mozgatással ellátott, felhajtható írótáblák vannak beépítve.


Semmelweis EgyetemA rugalmas és praktikus kialakítást a LAMM-rendszerek letisztult vonalvezetése, elegáns kialakítása és különböző testreszabási lehetőségei segítik

Az Europa Design által forgalmazott bútorok emelik a világszínvonalú oktatást, a nemzetközi versenyképesség erősítését és a hallgatók – köztük a külföldiek – vonzását azáltal, hogy rendkívül ösztönző és jóléti környezetben tanulhatnak, illetve az egyre növekvő számú beiratkozott hallgató befogadását is lehetővé teszi. Ezen alapok vezettek a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának új, ötszintes épülettel történő bővüléséhez. A modern orvostudomány jelentős alakjai, köztük a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert is tanított ezen a tekintélyes egyetemen, akihez a C-vitamin felfedezése fűződik.

A Média Építészeti Díja 2022-es döntősei között szerepelt a Semmelweis Egyetem új épülete, a 2022. november 12-i gálán a tervezők; Studio Fragment – Bődi Imre és Frikker Zsolt mutatták be az épületet és a médiazsűri ismertette a projektet a közönség számára.

Semmelweis Egyetem3Az Europa Design által forgalmazott bútorok emelik a világszínvonalú oktatást


Az E5000 evolúció: az E4000 rendszer fejlődését képviseli, amelynek főbb jellemzőit örökli, miközben nagyobb rugalmassággal valósítja meg a felépítést és az összeállítást az ülés párnázott automatikus visszatérésével, a sor lábak eleje és vége egy vonalban a tartóoszlopokkal és érezhető növekedésével, valamint az üléskényelmet az alapfelszereltségként szállított ülés és háttámla extra párnázatának köszönhetően.

Szerkezet: extrudált eloxált alumínium teherhordó rudak, bordázattal és csatornákkal a kiegészítő elemek rögzítésére (tartóoszlopok, íróasztalok, lábak), előre beállított furatok nélkül és változó modultávolsággal. Felszerelhető egyenes vonalban, ívben, nagy lépcsőkre vagy ferde padlóra.

Ülés és háttámla: felhajtható ülés párnázott automatikus visszahajtással és ergonomikus rétegelt lemez háttámlával, vagy extra poliuretán hab párnázással, szövettel vagy eco-bőrrel bevonva. Tartó- és rögzítőelemek és ülésmozgató mechanizmusok acélból, karcmentes festéssel.

Íróasztal: Bi-laminált íróasztal ABS éllel, lekerekített sarkokkal rögzített és felhajtható, pánikmentesítő mozgással egyaránt kapható. Felhajtható asztalszerkezet öntött alumíniumból, amely garantálja a nagyobb szilárdságot a használat során.

Első sor panelek: egy- és padlóhosszúak, ezek természetes fa vagy kétrétegű rétegelt lemezből készülnek, és függőlegesen alkalmazzák egyenes vonalú vagy ívelt konfigurációkhoz. Az első sor konferenciafotelekkel is kombinálható.

Lamm E5000

Semmelweis Egyetem4Az E5000 integrált ülő- és íróasztal-rendszere mindkét tanteremben egyenes, lépcsősoros sorokban, 54 cm-es távolságban helyezkedik el egymástól


Projekt: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
Helyszín: Magyarország, Budapest Palotanegyed
Megrendelő: Semmelweis Egyetem
Építészek: Studio Fragment
LAMM forgalmazó: Europa Design
Év: 2022

Kivitelező: Laki Épületszobrász Zrt.
LAMM: 298 db E5000 fix felületű ülés 9 db billenő felülettel (nagyobb helyiség); 176 db E5000 fix felületű ülés 4 db billenő felülettel (kisebb helyiség)
Fotók: Képek Frikker Zsolt jóvoltából
Forrás: www.lamm.it

 EUROPA DESIGN LAMM RENDSZEREK  SEMMELWIS EGYETEM - MÉD 2022 FINALISTÁK VIDEÓ  SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KARÁNAK ÚJ ÉPÜLETE 

CIKK AJÁNLÓ


MÉD 2023 - IDÉN ÚJRA ÁTADJUK KÜLÖNDÍJUNKAT!

MÉD 2023 - idén újra átadjuk különdíjunkat!
A Média Építészeti Díja célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai...
2023-11-07

ARKKI – KREATÍV OKTATÁS – JÁTÉKOS TANULÁS

Arkki – kreatív oktatás – játékos tanulás építészet,gyerekek,arkki,alkotás,tanulás,gyerekprogram,fejlesztés,oktatás,készségfejlesztő,kreatív,iskola
Az Arkki készségfejlesztő és kreatív iskoláját 1993-ban...
2023-12-04

MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG

Mindszentyneum – Zalaegerszeg iroda,irodabútor,kávézó,wellbeing,konferenciaterem,múzeum
Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum szomszédságában kapott helyet a...
2023-12-04

EHHEZ AJÁNLJUKAnna SF1407 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna SF1407

termék raktárlista

OE 1 görgős tároló Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE 1 görgős tároló

termék raktárlista

Leaf Sitland
termék információ
termék raktárlista

Leaf

termék raktárlista
# Sitland Nincs

DV990-Special tables DVO
termék információ
termék raktárlista

DV990-Special tables

termék raktárlista
# DVO Nincs

Capri Lounge BU1696 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1696

termék raktárlista

Lottus Wood Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus Wood

termék raktárlista
# Enea Nincs

Modular Storage Actiu
termék információ
termék raktárlista

Modular Storage

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Closed Table PC2 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC2

termék raktárlista

REFERENCIÁK

IMPACT HUB

Impact HUB

TEVA...

TEVA Gyógyszergyár Zrt.

DREHER

Dreher

ALLEE CENTER...

ALLEE Center food court

JÓGA STÚDIÓ

Jóga Stúdió

EATON...

Eaton Enterprises

SANOFI

sanofi

ESTON...

Eston International

TAKEDA PHARMA...

Takeda Pharma Kft

TELEKOM...

TELEKOM Spaceplan

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...