wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

AKUSZTIKUS SZIGETEK AZ IRODÁBAN

AKUSZTIKUS SZIGETEK AZ IRODÁBAN Irodabútor,europadesign,akusztika,wilkhahn

Az irodák egyre népszerűbb közösségi tereiben egyszerre van igény a kommunikációra, a személyes beszélgetésekre és a feltöltődésre, relaxációra. A látszólag ellentétes funkciókra tökéletes megoldást jelent az akusztikus ülőbútorok – szófák, fotelek és akusztikus panelek széles választéka.


Az elmúlt években a hibrid munkavégzés előtérbe kerülésével jelentősen megváltozott az iroda tájképe. A megszokott zártabb cellás vagy nyitottabb irodai terekben elhelyezkedő munkaasztalok sokszor egyhangú képét kommunikációs és kollaborációs szigetek színesítik. Ezekre egyre nagyobb az igény, hiszen a pandémia miatt hosszú időre otthoni munkavégzésre száműzött kollégák leginkább a személyes kommunikáció lehetősége miatt térnek vissza az irodákba. Ezért a munkáltatók a munkaasztalok mellett olyan kommunikációs szigeteket alakítanak ki számukra, ahol a munkatársak egymással vagy az ügyfelekkel kisebb vagy nagyobb csoportokban leülhetnek dolgozni, beszélgetni, kávézni. Ezek gyakran a munkaasztalok közelében helyezkednek el, ahová az adott csoportnak lehetősége van beülni egy-egy gyors egyeztetésre. Annak érdekében, hogy ne zavarják a mellettük dolgozó kollégákat, és hogy őket se zavarják a kívülről beszűrődő zajok, megfelelő akusztikai környezetre van szükség. Erre kínálnak optimális megoldást az akusztikus ülőbútorok, akusztikus tárgyalószigetek, amelyeknél a foteleket és kanapékat magasított hangelnyelő elemek határolják. Ezekben az akusztikus szigetekben nemcsak verbális kommunikációra van lehetőség, hanem kitűnő helyet nyújtanak a koncentrációra, hiszen egy laptoppal egyéni munkavégzésre is alkalmas helyek. Közismert, hogy a folyamatos és rendszeresen ismétlődő hanghatás nemcsak a beszédértést, hanem a vegetatív idegrendszert is zavarja és teljesítménycsökkenéshez vezet, ezért néha jól eső érzés feltöltődni ezekben a csendszigetekben.

 Az akusztikus szófák és fotelek esztétikus színfoltot is jelentenek az irodaházak lobbyjában, de használhatók kávézóban vagy kantinban is.


Nézzük át milyen újdonságok találhatók gyártóink kínálatában!


Wilkhahn Insit: elegáns és kreatív terek

A kényelmes és dinamikus ülőbútorairól ismert német Wilkhahn Insit bútorcsaládjában a két és három fős, egyenes vagy íves, háttámlával ellátott és háttámla nélküli pados elemek többféle módon konfigurálhatók az irodai kollaborációs, a várakozó lobby vagy a kávézó- és kantin terekben. Az akusztikai panelekkel felszerelhető Insit az intimitás több fokozatában is elérhető, hiszen az akusztikai panel körbeveheti „U” vagy „C” alakban, de lehet egyik oldalán nyitott „L” alakú, így azon az oldalon szabaddá teszi a kommunikációt. A szófák lehetnek alacsony vagy magas háttámlásak, az alacsony háttámlás változatok praktikusak étkezőkben vagy kávézókban is. Az Insit egyenes elemei léteznek a végükön 45 fokban lezárt háttámlával, amelynek támaszkodva kényelmes a beszélgetés. Az Insit ülőbútoraihoz kapcsolható kis notebook asztal vagy írólap, de a tárgyalásokhoz és az étkezéshez négyzet vagy téglalap alakú asztal is. A „C” alakban panellel körbevett Insit szigetbe laposképernyő is felszerelhető, és természetesen az Insit elemek elláthatók kábelelvezetéssel, csatlakozókkal és wireless töltőkkel is. Mivel az Insit lábakon áll, alatta is egyszerű a padló takarítása, a könnyen tisztítható kárpitok pedig praktikus használatot jelentenek a pandémiás időszakban az étkezőkben is.Giulio Marelli Stripes: a sokoldalú közösségi terek bútora

A pad az egyik legrégebbi kommunikációs eszközünk, ennek prémium kategóriájú változatát fejlesztette ki a magas minőségű kárpitosbútorairól ismert olasz Giulio Marelli. A Stripes rendkívül sok változatban létezik, az egyszemélyes akusztikus foteltől, a félig zárt, munkalappal ellátott fülkéken keresztül a tetején is fedett, csak egy oldalon nyitott tágas akusztikus fülkékig. Az egyenes és íves, magas és alacsony háttámlás elemekből sokféle konfiguráció képezhető, ami látványában is sokszínű, használhatóságában pedig igen kreatív tereket hoz létre. Az egy- vagy kétszemélyes Stripes görgőkkel is felszerelhető, így könnyen mozgatható a térben. A munkavégzést számos kiegészítő könnyíti meg, különféle lámpák, csatlakozók és írólapok csatlakoztathatók a szófákra és a kiegészítő asztalokra. Az egyenes és íves elemek hátlapjára asztallap is szerelhető, így a hátoldal is kihasználható gyors munkavégzésre vagy kávézásra.Martex Nucleo: La Piazza

A Martex a „La Piazza” modellt valósítja meg az irodában. Ahogy a városokban a főtér a központ, a megváltozott munkakörülményeknek jobban megfelel az új „La Piazza” koncepció, amelyben az egyéni, shared-desk munkahelyek mellett közösségi tereket, kollaboratív irodaterületeket és kávézókat alakítanak ki. A „Hotelingnek” nevezett egyéni munkahelyeket a Nucleo akusztikus paravánja határolja, és nyújt összpontosításra alkalmas munkahelyet. A kollaboratív zónákban magas és alacsony asztalok váltják egymást, a közös gondolkodást segítik a Nucleo háttámlával vagy anélkül kialakított ülőbútorai. Az akusztikus fotelek, szófák és a padok írólapokkal és notebook tartókkal felszereltek. A Nucleo családra jellemző a nagyfokú rugalmasság, a könnyen mozgatható elemek átrendezhetőek az aktuális feladatoknak megfelelően. Az akusztikus panelekkel gyorsan elválasztható egy videokonferencia sziget, a cafeteria rész pedig az ülőbútorok és asztalok mellett catering szekrénnyel és magas pulttal is felszerelt.

közösségi terek, kollaboratív irodaterületek és kávézókCIKK AJÁNLÓ


ÚJULT ERŐVEL: HOME OFFICE – HERMAN MILLER OE1...

Újult erővel: Home Office – Herman Miller OE1 Workspace Collection hermanmiller, OE1, professional, homeoffice, desk, ergonomia
A pandémia miatti kényszer Home Office nagy mértékben megnövelte az...
2022-03-31

ANDREU WORLD – A FA SZERETETE

Andreu World – A fa szeretete irodabutor,europadesign, andreuworld, wood, fa, fsc, philippestarck,rodolfodordoni, piergiorgiocazzaniga,office,professional, ergonomia
Az Andreu Wold alapítása óta saját telepítésű erdőiből származó...
2022-02-17

EGYETEMI JÓ GYAKORLATOK A WELLBEING...

Egyetemi Jó gyakorlatok a Wellbeing területéről wellbeingszövetseg, wellbeing, egeszsegfejleszteseg,egyetemijogyakorlatok, semmelweisegyetem,eotvoslorandtudomanyegyetem, szegeditudomanyegyetem, debreceniegyetem, pecsitudomanyegyetem,tudasmegosztas
Milyen WELLBEING jó gyakorlatok érhetőek el hazánk nagy...
2022-04-01

EHHEZ AJÁNLJUKElephant Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Elephant

termék raktárlista

DV990-Special tables DVO
termék információ
termék raktárlista

DV990-Special tables

termék raktárlista
# DVO Nincs

UseMe Sitland
termék információ
termék raktárlista

UseMe

termék raktárlista
# Sitland Nincs

OE1 Micro Packs Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE1 Micro Packs

termék raktárlista

DV804-E-Place DVO
termék információ
termék raktárlista

DV804-E-Place

termék raktárlista
# DVO Nincs

Invicta Comfort Sitland
termék információ
termék raktárlista

Invicta Comfort

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Graph table Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Graph table

termék raktárlista

Protective Panel Actiu
termék információ
termék raktárlista

Protective Panel

termék raktárlista
# Actiu Nincs

REFERENCIÁK

DREHER

Dreher

EATON...

Eaton Enterprises

VATERA

Vatera

CEU ÜZLETI KAR...

CEU Üzleti Kar Kht.

HIYA HUNGARY...

Hiya Hungary Kft.

BOIRON

Boiron

IMEX...

IMEX Filtertechnika phase 2

PREMIER SERVICES

Premier Services

ZOETIS

Zoetis

IMPACT HUB

Impact HUB

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...