wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

CSR HUNGARY SUMMIT 2023

CSR HUNGARY SUMMIT 2023 Irodabútor,

Ahol jó lenni! Ahol jó tanulni! Ahol jó fejlődni! - CSR Hungary Summit 2023


A CSR Hungary konferenciák 2006-tól a CSR Hungary vállalati felelősség és fenntarthatóság döntéshozóinak vezető szakmai rendezvényei. Idén az őszi CSR Hungary Summit 2023. október 27-én, a Gundel Palotában várja a gazdasági döntéshozókat és szakembereket, amelyen mi is résztveszünk és átadjuk Well Done különdíjunkat!

A díjjal járó WELL előminősítési támogatás célja, hogy a munkahelyek fizikai környezete, valamint a támogató folyamatok a Nemzetközi Intézet elvárásai szerint biztosítsák a munkavállalói jólétet és közösségi kapcsolatok minőségét. A CSR értékrendek és a WELL minősítés logikájának tökéletesen egymásra épülő rendszerének lényege ugyanis az, hogy a mentális és fizikai biztonság és jólét már alap elvárás és a közösségi kapcsolatok (munkahelyi, családi és társadalmi) minőségének fokozásával tud a munkavállaló olyan biztonságos, kiegyensúlyozott életminőséget elérni mely a munkahelyi teljesítményét is növelheti kisebb ráfordítással, és természetesen kevesebb káros hatás mellett.

 REGISZTRÁCIÓ A CSR HUNGARY SUMMIT 2023 ESEMÉNYRE  


2023-as őszi CSR Hungary Summit (2023. október 27-én, Budapesten a Gundel Palotában) 3 fő témája, mely most is a gyakorlat, az üzleti mindennapok tükrében mutatja be a fő vállalati fenntarthatósági és felelősségi trendeket:


Fenntarthatóság a geopolitika korában- egyensúly keresése

Jeffrey Sachs: “a fenntarthatóság váltotta fel a hidegháborút, mint a globális politika domináns témáját. A „fenntarthatóság geopolitikáját” a kormányzás új megközelítéseként határozta meg, amely felismerte a háború, a terror és a korrupció ökológiai hátterét, és megoldást keresett ezekre a problémákra.

Kulcsszavak: fenntartható fejlődés, éghajlat, kihívások és válaszok,, permanens válság? , zöld átmenet, dekarbonizáció, digitális és körforgásos gazdaság, a fenntarthatóság “államosítása”, katonai bonytalanság koraAz ESG bűvöletében: út a szabályozási megfeleléshez (globális és helyi, nemzeti szinten, iparáganként, cégenként)

A jelenlegi változtatások a jelentéstételi követelmények legjelentősebb átalakítását jelentik a kezdetek óta. Ezek a változtatások új hírnév-, pénzügyi és jogi kockázatoknak teszik ki a vállalkozásokat. Továbbra is fennállnak azok a nehézségek, amelyekkel a vállalatok szembesülnek a jogszabályoknak való megfelelés biztosításához és a befektetői közösség tájékoztatásához szükséges információk biztosításában is. Jogos kérdésként vetődik fel, mely keretrendszert vegye figyelembe az Ön szervezete? Milyen szempontok alapján döntsön?

Kulcsszavak: ESG, CSRD, CSR, versenyképesség, OECD, felelős üzleti magatartás, greenwashing, fenntarthatóság, zöld marketingSport, egészség, fenntarthatóság, munkavállalói jóllét

Miért fontos a fenntarthatóság a sportban? Ami először eszünkbe jut: a sportesemények megrendezése gyakran nagy szénlábnyommal jár, és hatalmas anyaghulladékot termel. Lehet másként is… Hogyan kapcsolódik a sport, egészség a munkavállalói jólléthez, a fenntarthatósághoz?

Kulcsszavak: fenntartható sport, egészség, fizikai és szellemi jólét, munkavállalói jóllét, ökológiai lábnyomMeghívott előadók többek között:

Panulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. vállalati kommunikációs főosztályvezetője Schmitt Petra, a Budapest 2023 Nonprift Zrt. fenntartható menedzsere

Mihály Eszter, a Hell Energy cégcsoport CSR és fenntarthatósági menedzsere

Dr. Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető elemzője

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezetője, CSR szakértő és tanácsadó

CIKK AJÁNLÓ


ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS A LOSZ ÉV...

Elindult a közönségszavazás a LOSZ ÉV Lakberendezője 2013 pályázaton!
A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design!Az...
2023-12-01

LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE PÁLYÁZAT

LOSZ Év Lakberendezője pályázat
A LOSZ Év Lakberendezője Pályázat a lakberendező szakma egyik...
2023-07-18

FENNTARTHATÓSÁG ÉS ESZTÉTIKA – HERMAN MILLER...

Fenntarthatóság és esztétika – Herman Miller FULD
Frissítő esztétikájával mutatkozik be a Herman Miller új, Fuld névre...
2023-09-25

EHHEZ AJÁNLJUKMesh Line Sitland
termék információ
termék raktárlista

Mesh Line

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Alya BU1525 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BU1525

termék raktárlista

OE1 Rectangle Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE1 Rectangle

termék raktárlista

AT Mesh 187_71 Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

AT Mesh 187_71

termék raktárlista

Archimede Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Archimede Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Capri Lounge BU1699 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1699

termék raktárlista

AT office 187_8 Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

AT office 187_8

termék raktárlista

Alya SO1533 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1533

termék raktárlista

REFERENCIÁK

WING

WING

EUROMOVE KFT.

Euromove Kft.

AREVA HUNGÁRIA...

AREVA Hungária Kft.

ESTON...

Eston International

DTZ TABÁN...

DTZ Tabán Irodaház

METALOBOX

Metalobox

CONVISTA

Convista

BLOCHAMPS

Blochamps

MAGYAR NEMZETI...

Magyar Nemzeti Filmalap

EU HÁZA

EU Háza

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...