wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

SALONESATELLITE 2024 GYŐZTESEI

SALONESATELLITE 2024 GYŐZTESEI Irodabútor,Europa Design, Salone, SaloneSatellite, special mention, young talents, design

SaloneSatellite - Connecting Design

A  fiatal designerek világszerte egyik legfontosabb rendezvénye a SaloneSatellite. A 25 éves fennállását ünneplő esemény pályakezdőkezdő designerek találkozási pontja, különböző kultúrák és projektek közös ünnepe a világ minden tájáról.

A SaloneSatellite Award minden évben három projektet jutalmaz, és legfeljebb két tiszteletdíjjat (Special Mention) osztanak ki. Az összes versenyző pályamunkáját nemzetközi zsűri értékeli, és egy innovatív kiállításon mutatják be azokat.


A SaloneSatellite Award 2024 nyertesei

Idén a SaloneSatellite Award zsűrije négy nyertes projektet választott ki a több mint száz jelentkező közül. A  verseny idén a fenntarthatóság támogatásának jegyében zajlott. A nyertesek sokszínűsége üdítő színfolt:  több országot képviselnek, különböző földrajzi szélességeket és tervezési adottságokat tükröznek.


1. helyezett

STUDIO OLOLOO, Kína 

"Deformáció nyomás alatt" lámpa

innovatívan ötvözi a felfújható PVC-t a feszített alumínium szerkezettel

studio ololoo


2. helyezett

FILIPPO ANDRIGHETTO, Olaszország-Dánia 

“Veliero” könyvszekrény

egymásba illeszkedő faelemekből, csavarok és ragasztó használata nélkül

filippo


3. helyezett

EGOUNDESIGN, Olaszország 

„Voronoi” 3D-nyomtatott sárgaréz poharak készlete

terméken túl az újhoz vezető kutatási erőfeszítést is elismeri, 3D nyomtatást alkalmaztak az elkészítésénél

harmadik


A Special Mention, 

a tunéziai trió, Mohamed Romani, Chems Eddine Mechri és Ahmed Bssilaper„Fibra” lámpája

hagyományos anyagok továbbra is népszerűek lehetnek az egyszerű, hétköznapi tárgyakban.

romani mechri bssilaper


CIKK AJÁNLÓ


ESG TÖRVÉNY

ESG törvény europadesign,  esg, csr, iroda, irodaberendezes, egeszseg, fenntarthatosag, jomunkahely, well, welloffice, wellbeing, wellbeingoffice
2023. évi CVIII. törvény a fenntartható finanszírozás és az...
2024-01-17

MILANÓ 2024 BESZÁMOLÓ WORKSHOP AZ EUROPA DESIGN...

Milanó 2024 beszámoló workshop az Europa Design Auditóriumában ITA, SalonedelMobile.Milano, Riva1920, Arper, Caimi, Slalom, Truedesign, Pedrali, Infiniti, Scab, Polflex, Fantoni, Resol, Plust, Serralunga, GandiaBlasco, Arteinmotion, Salonesatellite, BrianzaDesign
Inspiráló délutánt tölthettünk tegnap az Europa Design Wellpoint...
2024-05-14

ED X MINDIET 2024.04.18.

ED x MINDiet 2024.04.18. EuropaDesign, ESG, egészség, környezet, teljesítmény, együttműködés
Időről időre szeretnénk megosztani olyan kutatási eredményeket,...
2024-04-08

EHHEZ AJÁNLJUKOdeon Alea
termék információ
termék raktárlista

Odeon

termék raktárlista
# Alea Nincs

Arkitek Actiu
termék információ
termék raktárlista

Arkitek

termék raktárlista
# Actiu Nincs

HAY Rope Trick HAY
termék információ
termék raktárlista

HAY Rope Trick

termék raktárlista
# HAY Nincs

Capri Lounge BU1699 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1699

termék raktárlista

Anna SI1368 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna SI1368

termék raktárlista

Plek  Actiu
termék információ
termék raktárlista

Plek

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Beat RS0211 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Beat RS0211

termék raktárlista

Adela Rex SO1413 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Adela Rex SO1413

termék raktárlista

REFERENCIÁK

MAGNET BANK

MagNet Bank

BÉCSI KÁVÉZÓ

Bécsi Kávézó

ZELNIK ISTVÁN...

Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum

BUDAWEST

Budawest

LURDY HÁZ

Lurdy Ház

SYNTHES MEDICAL...

Synthes Medical Kft.

CSIKÓS...

Csikós Építész Iroda

ACCOR HOTELS

Accor Hotels

EWBC

EWBC

CIB BANK

CIB Bank

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...