wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

PROMENÁD A JÖVŐBE - METALCO

PROMENÁD A JÖVŐBE - METALCO Irodabútor,metalco, kültéribútor, outdoorfurniture, streetfurniture, streetdesign, kültéribútor, városliget, pad, bench

Promenád a jövőbe
A közelmúltban adták át a Városligeti Promenádot, melynek széles sétánya összeköti a Néprajzi Múzeumot az Ajtósi Dürer sort és egyben átmenetet képez a park történeti része és a város épített szövete között. A Promenád modern stílusához jól illeszkednek az utcabútorokban piacvezető Metalco Twin, HPC, ultrakönnyű betonból készült, különleges megjelenésű, szögletes, letisztult formavilágú kültéri padjai, lehetőséget teremtve a sétáló látogatóknak a pihenésre.A Városligetben kialakított Múzeum Mélygarázs nyolcszáz férőhelye most elnyeli a korábban a felszínen jelentkező parkoló gépjármű tömeget, így fellélegezhetett a tér és a parkoló helyén létrejöhetett a Promenád növényekkel tarkított sétaútvonala.


A hat méter széles elegáns sétányt olyan közösségi helynek szerette volna a Városliget Zrt. megteremteni, ahol az arra sétáló látogatók megpihenhetnek, beszélgethetnek, olvashatnak, vagy akár lap-topon dolgozhatnak, mondta el Megyesi Tünde a parkfejlesztésért felelős projektvezető.


A Városligeti Promenádot tervező tájépítész iroda, a Garten Studio ügyvezető igazgatója, Szloszjár György elmondta, hogy a Városliget egészére vonatkozó tervpályázatnál több kötelező elem elhelyezése is feladat volt a mintegy 200 éves park tájépítészeti stílusának megőrzése, a kert rehabilitációja mellett. Ezek egyike a Promenád, amely tudatosan eltér a park tájképi megjelenésétől.


Az íves, lágy tájképi elemekkel ellentétben, egy karakteres, modern egyenes vonalvezetést kapott, ezzel is hangsúlyozva elsődleges összekötő sétány funkcióját. A stílusváltás a helyzetből adódott, és helyes tervezői válaszként a historikus megjelenés helyett a modern stílust választották. Ez tájképileg is őszintébb megnyilatkozás, hiszen a Promenád a korábbi Felvonulási téren helyezkedik el, elindulva a Hősök teréről, felfűzve a méretében is tiszteletreméltó Néprajzi Múzeum tömegét, a mélygarázs modern feljáróit, és a tervezett Fővárosi Városligeti Színházat.


Forrás: Europa DesignA hat méter széles sétány háromféle természetes kőből kialakított burkolatot kapott, az andezit mellett kétféle gránit jelenik meg. A nagy lapméretű természetes kőburkolat is az eleganciát hangsúlyozza, szemben a park barátságos szórt vagy helyenként kockaköves útvonalaival. A Promenád modern stílusához kiválóan illeszkednek az utcabútorokban piacvezető Metalco Twin, HPC, ultrakönnyű betonból készült, különleges megjelenésű, szögletes, letisztult formavilágú kültéri padjai. A Metalco padokat az Europa Design szállította, amely magas műszaki és esztétikai színvonalat képviselő, piacvezető design termékekkel igyekszik hozzájárulni a kültéri projektek sikeréhez.

Dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója egy korábbi sajtóközleményben kiemelte, hogy a jelenlegi fejlesztések az idei év végére, valamint 2022-re, a zöldfelület teljes rehabilitációja pedig 2023 végére készülhet el.


Forrás: Europa Design


2021 végére megnyílik a világ egyik legfigyelemreméltóbb kortárs épületének tartott Magyar Zene Háza, a parkrehabilitáció következő ütemében pedig megújul a park egykori történeti bejárata, a Rondó, új szakasszal bővül a városligeti promenád, valamint elkészül az új Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása.


 TERMÉKOLDAL 


A megjelent cikk elérhetősége:

 ÉPÍTÉSZFÓRUM CIKKE 


CIKK AJÁNLÓ


A VÁLLALATI WELLBEING

A Vállalati wellbeing wellbeing, őrangyal, legelsősegély alapítvány, wellbeing szövetség, hermes, világcég, irodabútor, stresszmentes iroda
A Legelsősegély Alapítvány Őrangyal magazinjában a következő...
2021-05-15

MAHARAM, A TEXTILEK MŰVÉSZETE

Maharam, a textilek művészete maharam, herman miller, textil, design
Maharam, a textilek művészeteA több mint százéves múltra...
2021-06-24

MERRE TART A SZÁLLODAIPAR?

Merre tart a szállodaipar? elektrokamleithner, hotelpiac, hotel, berendezés, recepció, lounge,
Merre tart a szállodaipar? – Workshop és kerekasztalbeszélgetés az...
2021-08-05

EHHEZ AJÁNLJUKBabar Arper
termék információ
termék raktárlista

Babar

termék raktárlista
# Arper Nincs

Atreo Alea
termék információ
termék raktárlista

Atreo

termék raktárlista
# Alea Nincs

Nora Akaba
termék információ
termék raktárlista

Nora

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Uves Occasional Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Uves Occasional

termék raktárlista

Blade Alea
termék információ
termék raktárlista

Blade

termék raktárlista
# Alea Nincs

Not True Design
termék információ
termék raktárlista

Not

termék raktárlista

BCN Kristalia
termék információ
termék raktárlista

BCN

termék raktárlista

Protective Panel Actiu
termék információ
termék raktárlista

Protective Panel

termék raktárlista
# Actiu Nincs

REFERENCIÁK

NOTEBOOK STORE

Notebook Store
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Notebook Store
 • # Referencia

MVM GROUP

MVM Group
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Mvm Group
 • # Referencia

ALL YOU CAN MOVE

All You Can Move
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # All You Can Move
 • # Referencia

PARTNER IN PET...

Partner in Pet Food
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Partner In Pet Food
 • # Referencia

...

Ecodome-Greencourt
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ecodome-Greencourt
 • # Referencia

THYSSENKRUPP

Thyssenkrupp
 • # Irodabútor
 • #

PROPERTY SYSTEM

Property System
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Property System
 • # Referencia

ZAI VIKTÓRIA

Zai Viktória
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Zai Viktória
 • # Referencia

BUDAPESTI...

Budapesti Történeti Múzeum
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Budapesti Történeti Múzeum
 • # Referencia

APOLLO BUSINESS...

Apollo Business Center
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Apollo Business Center
 • # Referencia

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...