wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN
Atenor

| Tervező: Krizsán Barbara, reBarbara Design Stúdió | Helyszín: Budapest, Váci út | Kivitelezés: 2020-03-31 | Irodaház: Váci Greens D | Fejlesztő: Atenor |

Atenor iroda: elegáns és különleges

A belga Atenor saját budapesti irodájának belsõ kialakítása is azt a magas minõséget, különleges, elõremutató, modern, de ugyanakkor letisztult stílust képviseli, amely az általuk fejlesztett irodaházakat is jellemzi. Az irodakoncepció részleteirõl Püschl Nikolettet, az Atenor fejlesztési és bérbeadási vezetõjét, valamint Krizsán Barbara belsõépítészt kérdeztük.


  • Ingatlanfejlesztő cégként milyen szempontok voltak a legfontosabbak saját irodájuknak a berendezésénél?

Az Atenor Magyarországon is igyekszik megkülönböztetni magát a többi ingatlanfejlesztõ cégtõl projektjeinek minõségében, volumenében, az irodaházak elõremutató zöld, mûszaki tartalmában, felszereltségében. Ennek a megkülönböztetésnek a hangsúlyozása volt a cél saját irodánk belsõépítészeti tervezésénél is. Igyekeztünk eltérni a megszokott aktuális trendektõl, a konzervatív fejlesztõi stílustól.  Ezért a szürkés, egyhangúbb árnyalatok helyett  színes, vidám irodakialakítás mellett döntöttünk, amely ugyanakkor letisztult, elegáns és különleges megjelenést képvisel a berendezésben, magas minõségi színvonalat a bútorok, a burkolatok, az anyagok használatában. Az egész irodakoncepció a mi mentalitásunkat és rugalmasságunkat tükrözi, a bejáratnál található showroomban  lesznek mobil, változtatható elemek, amelyek lehetõvé teszik a tér több funkcióra történõ használatát.


  • Mennyire szólt bele a belga anyacég az iroda kialakításába?

Az Atenor egy dinamikusan fejlõdõ cég, de mégsem számítunk multinacionális vállalatnak, jelenleg 70-en vagyunk európai szinten, ebbõl Magyarországon 11 fõ dolgozik. Mivel létszám tekintetében kisebb szereplõnek számítunk, ezért nálunk még sokkal demokratikusabb és családiasabb körülmények vannak, ami lehetõvé tette, hogy azt valósítsuk meg, ami igazán jellemzõ ránk, a magyar irodára, kollégákra. A belgák látták a terveket és szerettük volna, ha nekik is tetszik az iroda, de teljesen szabad kezet adtak a megvalósításhoz.


  • Megjelenésében, berendezésében nagyon hangsúlyos lett az ügyfélfogadó és showroom rész, ez a leendõ bérlõk felé is kinyilatkoztatása az Atenor filozófiának.

Az volt a célunk, hogy az a tér, amely az irodába belépve fogadja az embert, markáns, különleges, tágas hely legyen, ami több funkciót is betölt. Egyrészt ott található a recepciónk és a fogadóterünk egy kisasztallal, fotelekkel, ahol tudnak várakozni a vendégeink, van egy Coffe Corner  ahol az irodavezetõ kollégák rögtön tudják fõzni a kávét, teát a vendégeinknek. Emellett a tér betölti az általunk meghatározott showroom funkciót, amelyben nem az irodaházainkban használt burkolati és egyéb mintákat mutatjuk be, hanem ahol a projektjeink jelennek meg, egy óriás kivetítõn folyamatosan futnak a videók a meglévõ fejlesztéseinkrõl, és kiállításra kerülnek a makettjeink. Egy olyan teret akartunk létrehozni, ahol a látvány lenyûgözi az oda belépőket.


  • Mi különbözteti meg leginkább az Atenor fejlesztésű épületeket a piacon lévő irodaházaktól?

Tíz évvel ezelőtt, amikor az Atenor Magyarországra jött, és elindult a Váci Greens irodaház együttesének a fejlesztése, akkor más fejlesztõknél még nem volt elterjedt a projektjeinkre jellemzõ zöld, ergonómikus, környezettudatos hozzáállás és gondolkodás. Ez ma már alapvetõvé vált, az elmúlt 10 évre jellemzõ volt a zöld irodaházak térnyerése. Mi már egy évtizeddel ezelõtt felismertük, hogy ezt az irányt kell követni és érdemes ebbe pénzt fektetni, és kommunikálni  a bérlõk felé, hogy ez jelenti a jövõt. A Váci Greens volt az elsõ irodaház, amely elnyerte a Breeam Excellent minõsítést, ma már magától értetõdõ, hogy a most épülõ irodaházak zöld minõsítést kapnak és különbözõ környezettudatos minõségi specifikációval épülnek fel. A másik erõsségünk a flexibilitásunk, mindig hangsúlyozzuk a meglévõ bérlõknek és bérlõjelölteknek, hogy mi gyorsak vagyunk, kialakítás tekintetében semmire nem mondunk nemet, nincsenek kötöttségek, úgy tervezzük meg a házainkat mûszakilag, formailag, méretben, hogy azok bámely igényre szabhatóak legyenek. Legújabb elkészült épületünk, a közepes méretû, 15 ezer négyzetméter alapterületû Váci Greens D, ahol a mi irodánk is van, egy évvel ezelõtt került átadásra,  a kivitelezés 10 hónapig tartott. Nekünk minden fejlesztésünk spekulatív, a bérlõkkel való szoros együttmûködésnek, a részünkrõl tapasztalható rugalmas hozzáállásnak és a kitûnõ ár-érték aránynak köszönhetõ, hogy a legtöbb házunk átadáskor vagy teljes mértékben vagy többségében már kiadásra kerül. Nálunk nem alapfeltétele a kivitelezés megkezdésének az aláírt szerzõdés. Jelenleg három irodaházat fejlesztünk párhuzamosan: a Váci Greens E és F épületet, amelyek alapterületben további 50 ezer négyzetmétert jelentenek a már eddig átadott 80 ezer négyzetméteres négy irodaházhoz képest, valamint az Aréna Business Campus elsõ épületét. Mindegyik spekulatív fejlesztés, de már vannak aláírt szerzõdéseink ezekre az új projektekre is.


  • Milyen bérlői kört céloznak meg a fejlesztésekkel?

Egy meghatározott bérlői réteg keres bennünket és érdeklõdik a projektjeink iránt. Többségében nagy nemzetközi multinacionális cégek, amelyek nagyobb méretû  2-3000, 5-6000 nm, de akár 15.000 vagy 40.000 nm alapterületû irodákat keresnek. Ez összefüggésben van azzal, hogy mi nem különálló épületeket, hanem irodaparkokat fejlesztünk, amelyeken belül jól tudnak a bérlõk bõvülni, legyen az elõre jelzett vagy a költözést követõ spontán igény a további terület bérlésére. Emellett természetesen kisebb alapterületû bérlõk, külföldi cégek is megtalálhatók nálunk, illetve a földszinti helyiségeket a magyar szolgáltató cégek bérlik éttermet, kávézót, orvosi rendelõt, szépségszalont vagy banki szolgáltatásokat kialakítva.

 
Krizsán Barbara belsőépítész- ReBarbara Design Stúdió-, a Váci Greens irodaházakat tervező Vikár és Lukács Építész Iroda fit-out terveibõl kiindulva, a megrendelõ elképzelései szerint tervezte meg az Atenor irodákat. „Nem egy szokványos irodai belsõ tér kialakítása volt a kérés, hanem kilépve a komfortzónából, az általánosan alkalmazottól és megszokottól teljesen eltérõ koncepciót kellett megvalósítani. Egy modern, dinamikus, fiatalos, ugyanakkor elegáns tér megtervezése volt a feladat, amely már az elsõ pillanatban lenyûgözi az oda belépõket. Ez leginkább a recepció és várótérrel egybefüggõ showroom részben érvényesül, ahol a rejtett ledes világítással ellátott íves falak és a feszített fóliás Barrisol álmennyezet tovább fokozzák a nagyléptékû tér reprezentatív jellegét. Nem szeretem a zajos felületeket, ezért a bemutatóterembe és a konyhába öntött gumi padló, az irodaterekbe modul padlószõnyeg került. Az iroda egyik leglátványosabb eleme a break-out zónaként is használt konyha-étkezõ, ahol a Wilkhahn Occo fehér asztalai és székei szinte lebegnek a piros padlón és a piros konyhabútor elõtt. Az iroda egészére jellemzõek az élénk színek, a sötét és világos kontrasztok, amelyek megjelennek a padlószõnyegen, a falakon és a bútorkárpitokon, székeken és asztali paneleken. A padlószõnyeg színes részei egyes helyeken funkciókat is kijelölnek, melyek például kijelölik a munkaállomások pozícióját.  A kiemelt ügyfélterekbe, a tárgyalókba, a vezetői irodákba a többi bútorral harmóniát alkotó német Wilkhahn magas minõséget képviselõ,  modern, mégis idõtlen székeit és asztalait választottuk. A jól sikerült összképhez, a projekt sikerességéhez nagyban hozzájárul t a megrendelõvel való jó együttmûködés, a folyamatos és elõremutató kommunikáció.”
Vezetõi irodák, kiemelt tárgyalók és konyha-étkezõ: Wilkhahn Graph tárgyalóasztal, Occo tárgyalószék és étkezõszék, Actiu Block szekrények – Europa Design
A cikk az Europa Design támogatásával készült.

Megjelenések:

https://www.europadesign.hu/tamogatas/2019/03/26/atenor_iroda_elegans_es_kulonleges

http://blog.iroda.hu/irodapiaci-blog/sajt-fejlesztsben-sajt-iroda/135985

https://www.irodakereso.info/cikkek/irodapiaci-hirek/atenor-iroda-elegans-es-kulonleges

NEM TALÁLHATÓ LÁTVÁNYTERV

NEM TALÁLHATÓ VIDEO

Graph table Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Graph table

termék raktárlista
Occo Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Occo

termék raktárlista

NEM TALÁLHATÓ DÍJ

REFERENCIÁK

ZOETIS

Zoetis

GLAXOSMITHKLINE...

GlaxoSmithKline Kft.

A4STUDIO

A4Studio

BIO SB

Bio SB

ACCOR HOTELS

Accor Hotels

COLONNADE...

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

CITIBANK...

Citibank International Plc. Magyarország

HERMES

Hermes

PACIFIC PARK

Pacific Park

CEU ÜZLETI KAR...

CEU Üzleti Kar Kht.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...