wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

ÁTADOTT DÍJAK

HAUNI A CSR HUNGARY EUROPA DESIGN KÜLÖNDÍJASA

HAUNI A CSR HUNGARY EUROPA DESIGN KÜLÖNDÍJASA Irodabútor,CSR,europadesign,hauni,kulondij,csrhungary,tarsadalmifelelossegvallalas,munkakornyezet,healty,well,welldone

Gratulálunk!


A CSR Hungary Europa Design különdíját elsőként a HAUNI Hungária  kapta kimagasló humánpolitikai gyakorlatának elismeréseként.

A díjjal járó 500.000,- értékű WELL előminősítési támogatás célja, hogy a munkahelyek fizikai környezete, valamint a támogató folyamatok a Nemzetközi Intézet elvárásai szerint biztosítsák a munkavállalói jólétet és közösségi kapcsolatok minőségét. A CSR értékrendek és a WELL minősítés logikájának  tökéletesen egymásra épülő rendszerének lényege ugyanis az, hogy a mentális és fizikai biztonság és jólét már alap elvárás, és a közösségi kapcsolatok ( munkahelyi, családi és társadalmi) minőségének fokozásával tud a munkavállaló olyan biztonságos, kiegyensúlyozott életminőséget elérni mely a munkahelyi teljesítményét is növelheti kisebb ráfordítással , és természetesen kevesebb káros  hatás mellett.

Ilyenmódon a társadalom számára - a minősítést megvalósító -cégek komoly szolgálatot tesznek! PODCAST MEGHALLGATÁSA 
CSR HUNGARY KÜLÖNDÍJ 2020

MUNKAVÁLLALÓI ÉLMÉNY A HAUNI HUNGÁRIÁNÁL

 

A HAUNI Hungária a Körber-csoporthoz tartozó, német hátterű nagyvállalat, az egyedi gépgyártás világpiacának fontos szereplője. A gazdaságnak ez a területe az átlagot meghaladó szaktudást, tapasztalatot és innovációs készséget követel meg, hiszen a gyártmányok nagyon kis szériában, az aktuális vevők igényeihez igazítva készülnek, ezért csak ritkán van lehetőség rutinná csiszolni egyes munkafolyamatokat.

Ezen körülmények között a vállalat sikerének legfőbb zálogát és első számú értékét a munkavállalói jelentik. A térség legnagyobb ipari foglalkoztatójának számító Hauniban több mint ezer kolléga dolgozik – többségükben mérnökök, informatikusok, fém- és gépipari szakemberek. Az ő tudásukon, hozzáállásukon és problémamegoldó képességükön múlik az egyes termékek, így az egész gyár sikere vagy kudarca. Ennek megfelelően mindent megteszünk azért, hogy a haunisok jól érezzék magukat a munkahelyükön.


Egy olyan összetett gyakorlatot alakítottunk ki, amelynek az alapját a munkavállaló- barát körülmények és természetesen az anyagi megbecsülés adják, de emellett számtalan apróság révén érzékeltetjük a kollégákkal, hogy mennyire fontosak a cég számára. Ez a hozzáállás meghozta a maga eredményeit: a 3%-os, az országos átlagtól lényegesen elmaradó fluktuáció és a munkatársak átlagosan tíz évet meghaladó munkaviszonya bizonyítja, hogy szívesen dolgoznak nálunk.

A Hauniban alkalmazott összetett motivációs és well-being rendszer számos eleme könnyűszerrel adaptálható más cégekre. Abban bízunk, hogy a CSR Hungary Díj elnyerése a ráirányítja többi gazdasági szereplő figyelmét a megoldásainkra és ennek révén még szélesebb körben terjed el az a személet, hogy a cég legnagyobb értéke az elégedett és motivált munkavállaló.

 

EGÉSZSÉG MINDENEKELŐTT

Axiómának tekintjük, hogy az ember számára a legfontosabb a testi-lelki egészség. Az első lépés ahhoz, hogy jól érezzék magukat nálunk, ha támogatjuk az egészségük megőrzését és baj esetén segítjük a felépülésüket.

Az állandó üzemorvosi rendelés biztosítása alapvető, de messze nem elégséges intézkedés. Gondosan megvizsgáltuk azokat az egészségügyi kockázatokat, amelyeknek a munkatársak az életkorukból és a munkájuk jellegéből fakadóan ki vannak téve és ezeket próbáltuk meg kezelni. Ilyenek például a lakosság jelentős hányadát érintő krónikus problémák, mint a magas vérnyomás, a túlzott elhízás vagy a cukorbetegség.

A korai felismerés és az időben megkezdett kezelés érdemben javítja az érintettek életminőségét és életkilátásait, ezért kulcsszerepe van a rendszeres szűrővizsgálatoknak. Ezekre azonban sokan nem jutnak el, mert kényelmetlen, utánajárást igényel, szabadságra kellene menni hozzá stb. A HAUNI ezért rendszeresen szervez egészségkamionos szűrővizsgálatokat a gyár területén, munkaidőben. A részvétel ingyenes és minden munkatársunkat arra ösztönözzük, szánjon egy kis időt ezekre, a saját érdekében.

A vezető munkakörben dolgozó, fokozottabb stressznek kitett kollégák menedzserszűréseken vehetnek részt, ami természetesen szintén ingyenes.

Hetente kétszer tartunk egészségre neveléssel kapcsolatos tanácsadást, szakorvos bevonásával. A kollégák az egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatban kaphatnak személyre szabott javaslatokat, például egyedi diétát állít össze az orvos a részükre.

A számítógép előtt végzett ülőmunkának szintén megvannak a maga egészségügyi kockázatai. A szemészeti szűrővizsgálat évente egyszer minden haunisnak kötelező – természetesen ezt is ingyenesen, a gyárban biztosítjuk részükre. Ha valamilyen látásproblémát állapítanak meg és szemüvegre van szükség, akkor ennek megvásárlásához a HAUNI anyagi támogatást nyújt. Sőt, a munkavégzéshez előírt, úgynevezett monitorszemüvegek költségét teljes egészében a cég állja.

Az ülőmunka másik hátrányos következményei a hát- és gerincbántalmak. Legújabb programunk az idei év elején a HAUNI sportkörével együttműködve elindított gerinctorna. A legfontosabb cél természetesen a megelőzés, de már kialakult panaszok kezelésére is alkalmas. A torna nagyon hamar népszerű lett: szeptember elején pedig átadjuk a kifejezetten erre a célra kialakított tornatermet, ahol még több kolléga csatlakozhat a rendszeres mozgáshoz.

A járványhelyzet idején bevezetett másik újdonságunk az ingyenes pszichológusi konzultáció lehetősége. A helyi cégek körében úttörőnek számító szolgáltatást azért indítottuk el, mert a világjárvány miatt megváltozott körülmények, az otthoni munkával és a kényszerű be- és összezártsággal járó fokozottabb stressz miatt úgy éreztük, számos munkatársunknak lehet szüksége ilyen típusú segítségre. A HAUNI által szerződtetett szakemberek 0-24 órában fogadják a kollégák hívásait – nem csak munkahelyi eredetű témákkal kapcsolatban. Párkapcsolati problémák, munkahelyi stressz, kiégés, szorongásos panaszok – bármivel hívható a segélyvonal, akár névtelenül. Ha a pszichológus nem tud segíteni, akkor továbbirányítja a megfelelő szakemberhez az érintetett.

A HAUNI gyárában évente több alkalommal tartunk kihelyezett véradásokat, amiken a kollégák rendre nagy számban vesznek részt. A megfelelő higiéniás szabályok betartásával még a járványügyi korlátozások idején is megszerveztük, hiszen a kórházak vérellátását biztosítani kellett a rendkívüli körülmények ellenére. Fontosnak tartjuk, hogy a vállalati szintű társadalmi felelősségvállalási erőfeszítésekhez a maguk eszközeivel a munkatársaink is hozzájáruljanak, ezért a lehető legtöbb programba igyekszünk bevonni őket. Erőfeszítéseinkért 2012-benés 2019-ben is elnyertük a Magyar Vöröskereszt Véradóbarát Munkahely díját.ÉLETPÁLYAMODELL

A munkatársak motivációjának fenntartásához szükség van világos, kitűzhető és természetesen elérhető karriercélokra. A HAUNI szervezeti struktúráját úgy építettük fel, hogy a pozíciók egymásra épülve biztosítsák a lépcsőzetes előmenetel lehetőségét az erre törekvőknek. A hierarchia kellően rugalmas, a vezető-beosztott viszonyok mellett számos mellérendelt pozíciót tesz elérhetővé, amelyek a legjobb képességű kollégák lehetőségeinek körét tágítják tovább.

A szakmai koordinátori rendszer a vezetői beosztások előszobája. A kiemelkedő szakmai tudással rendelkező munkatárs határozott időtartamra kap megbízást egy kisebb csoport feladatainak ütemezésére, koordinálására, ellenőrzésére.

Nagyon jó tapasztalatokkal fut a HAUNI management talent programja, amelyben a vezetői képességekkel rendelkező kollégákat keressük. Az alkalmas és a kihívásra nyitott munkatársak a termelési területről és az irodai állományból egyaránt bekerülhetnek, akárcsak a korábban vezetőként dolgozó, de most éppen más munkakörbe átkerült emberek. Ha megüresedik egy vezetői pozíció, akkor elsőként ebben a körben keressük az utódot.

A kiemelkedő szakmai tudással rendelkező, de vezetői ambícióknak híján lévő munkatársaknak a szakértői rendszer kínál kiemelkedési lehetőséget. A maguk területén kiemelkedő kompetenciákkal bíró, cégen belül nem helyettesíthető szakértők munkája létfontosságú a vállalat számára, ezért juttatások szempontjából a vezetőkkel vannak egy szinten. Beosztottjaik viszont nincsenek, így operatív, irányítási feladatok sem terhelik őket.


NEM CSAK ANYAGI MEGBECSÜLÉS

A HAUNI a régiós és az iparági átlagnál magasabb béreket fizet munkavállalóinak, amit különféle bónuszok (hűségbónusz, karácsonyi bónusz, teljesítménybónusz) egészítenek ki. A vonatkozó HR-szakmai kutatások megállapításaival összhangban azonban tisztában vagyunk vele, hogy a fizetés a kollégák elégedettségének csak egy összetevője a sok közül. Emellett számos kisebb értékű, sokszor direkt anyagi előnyökkel nem járó juttatást biztosítunk számukra, amelyek egymást kiegészítve segítik, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön.


Néhány kiemelt példa ezek közül:

  •  A HAUNI kedvezményprogramban közel félszáz helyi üzlet és szolgáltató ad különböző mértékű árengedmény a belépőkártyájukat felmutató haunisoknak. A kínálatban szálláshelyek, bankok, biztosítók, mobilszolgáltatók, éttermek, autószervizek, barkácsáruház, sportolási és szórakozási lehetőségek szerepelnek. A kört a kollégák javaslatai alapján folyamatosan bővítjük.

  •  Az Y generációs fórum a fiatalabb munkavállalók sajátos igényeinek becsatornázásával foglalkozik. Több – főként a munkahelyi körülmények javításával kapcsolatos – kezdeményezésük valósult meg az elmúlt években. Innen indult a minden kollégának életkortól függetlenül járó, legalább 25 nap alapszabadság ötlete, ami kuriózum a helyi vállalatok között.

  •  Az új munkatársak beilleszkedését pártfogói program segíti. Önként jelentkező, hosszabb ideje a cégnél lévő haunisok segítik tanácsokkal, információkkal az újakat. A program tapasztalatai egyértelműen visszaigazolták, a résztvevők szakmailag és szociálisan egyaránt gyorsabban integrálódnak a Hauniba.

  •  A Hauni Sopiana Sportkör 17 szakosztályában ingyenesen vagy jelképes összegért mozoghatnak rendszeresen a munkatársak. A lehetőség rendkívül népszerű, hiszen minden haunis csatlakozhat akár több szakosztályhoz. A sportágak között hagyományosak (labdarúgás, úszás, futás, tenisz) és modernebbek (túramotorozás, fallabda, testépítés, paintball) egyaránt megtalálhatóak.

  •  Évente többször tartunk vállalati rendezvényeket: nagyszabású családi napot szeptemberben, Mikulás-ünnepséget a kisgyerekeseknek, jubileumi rendezvényt az 5-10-15-20 stb. éve a Hauniban dolgozóknak, karácsonyi vacsorát. A munkatársakat névre szóló meghívóval, ajándékokkal várjuk a programokra. A visszajelzések rendre pozitívak: a családi nap létszáma például a háromezer főt közelíti.

A fizetésen és a bónuszokon felül a kollégák többféle támogatásra jogosultak. A kisgyerekeseknek az iskolakezdés költségeinek finanszírozásához és a gyerekek nyári táboroztatásához járul hozzá a munkaadó. A távolabbról munkába járók a törvényben biztosított összegnél magasabb lakhatási és utazási költségtérítést vehetnek igénybe. Legalább egy év munkaviszony után pedig lakáscélú kölcsön igényelhető kiemelten kedvező feltételekkel.MUNKATÁRSAK ÉS A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A HAUNI Hungária társadalmi felelősségvállalási programjainak a konkrét segítségnyújtás mellett mindig részét képezi a szemléletformálás. Azt szeretnénk, ha a nálunk dolgozók a magukénak éreznék a vállalat ezzel kapcsolatos céljait. Erre pedig csak akkor van esély, ha ők maguk tevékeny részesei lesznek az egyes programok kitalálásának és lebonyolításának.

Elsőként a 2018-ben elkezdett önkéntes napokba vontuk be a kollégákat. Az első rendezvényt óriási érdeklődés övezte, akkora volt a túljelentkezés, hogy néhányakat el kellett utasítani. A kedvező tapasztalatok nyomán az évi két önkéntes napból mostanra közel egytucatnyi lett. A legfontosabb újdonság azonban, hogy a helyszíneket a kollégák javaslatai alapján jelöljük ki és az ötletgazdák közreműködnek a szervezésben. Olyan problémákat tudunk megoldani, amelyek az egyes kollégák közvetlen lakókörnyezetében, a gyerekeik iskolájában-óvodájában jelentkeznek. Ezáltal emelkedik az illetők presztízse és elismertsége és erősödik az elköteleződésük a HAUNI irányában.

Az önkéntes napokhoz természetesen minden kelléket a HAUNI biztosít az étel-italtól az anyagokig és eszközökig, a kollégák csak munkájukkal segítenek a szabadidejükben. A helyszínek többnyire pécsiek, de Komlótól Kozármislenyig több környező településre eljutottunk már.

  • A haunis kollégák bekapacsolódhatnak a szponzorációs döntésekbe. A cég

évente több millió forinttal támogat társadalmilag értékes munkát végző alapítványokat és más civil szervezeteket. A juttatások címzettjeit a munkavállalók szavazata alapján választjuk ki, így a pénz olyan helyre megy, amelyet az egész közösség fontosnak tart.

CIKK AJÁNLÓ


FIABCI JUBILEUM – ITT VANNAK A XXV. MAGYAR...

FIABCI JUBILEUM – itt vannak a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei!
A FIABCI Hungary idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar...
2023-11-23

A LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 KIEMELT...

A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design
A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design!Az...
2023-12-01

ÁTADTUK A LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 PROJEKT...

Átadtuk a LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 Projekt kategória díját!
Ma délután a LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 ünnepélyes díjátadón...
2023-12-06

EHHEZ AJÁNLJUKVerus Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Verus

termék raktárlista

Capri Lounge BU1696 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1696

termék raktárlista

Carlotta BQ0943 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Carlotta BQ0943

termék raktárlista

Noom 50 Actiu
termék információ
termék raktárlista

Noom 50

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Bound Screens Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Bound Screens

termék raktárlista

Cool C300-C500 Actiu
termék információ
termék raktárlista

Cool C300-C500

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Why Not Sitland
termék információ
termék raktárlista

Why Not

termék raktárlista
# Sitland Nincs

232 Aline swivel chair Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

232 Aline swivel chair

termék raktárlista

REFERENCIÁK

HOLD ZRT.

HOLD Zrt.

PRIOR GAMES

Prior Games

AREVA HUNGÁRIA...

AREVA Hungária Kft.

TUNGSRAM

Tungsram

MOL

Mol

MNB FELÜGYELETI...

MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum

LURDY HÁZ

Lurdy Ház

STADLER SZOLNOK...

STADLER SZOLNOK VASÚTI JÁRMÛGYÁRTÓ KFT.

TELEKOM...

TELEKOM Spaceplan

CEU ÜZLETI KAR...

CEU Üzleti Kar Kht.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...