wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN
Impact HUB

| Kivitelezés: 2020-03-31 |Impact Hub Budapest – az Év Coworking Irodája 2016

 
Az Impact Hub nemzetközi hálózata a társadalmi, környezeti problémákra érzékeny vállalkozásoknak ad teret. Budapesti coworking irodájukban az innovatív és környezetbarát megoldások mellett az emberek igényeit tartották szem elõtt. A barátságos, hatékony és ergonómikus munkakörnyezet nagy részét az Europa Design rendezte be.

Az Impact Hub budapesti irodájában igazán barátságos hangulat fogadja a belépõt, recepciós hölgy helyett a mosolygós hostok minden információt tudnak az itt dolgozó coworking munkatársakról és segítenek a kapcsolatteremtésben.  A konyha-étkezõ hatalmas tere igazi közösségi központ, amely már sokat elárul az Impact Hubhoz kapcsolódó cégeknek a társadalmi fejlõdést elõmozdító tevékenységérõl. Stahl Norbert, az egyik alapító tag kiemelte, hogy bár az Impact Hub ernyõszervezete a világ 86 országában van jelen, az irodák megjelenését nem szigorú arculati kézikönyv, hanem a közös szellemiség határozza meg. „Budapesten fontosnak tartottuk a helyi értékek kiemelését, ezért esett a választásunk a Ferenciek terén található volt Királyi Bérpalotára, amelynek klasszikus, történelmi épületében megõriztük a századfordulós, tiszteletet keltõ nagypolgári tereket, ajtókat, díszítõelemeket. Ugyanakkor a 600 négyzetméteres irodánkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a modern irodai elvárásoknak, így lett igazán inspiráló, munkára ösztönzõ, de mégis befogadó és otthonos a helyszín. Hatalmas ablakaink és erkélyeink a Ferenciek terére és a Párizsi Udvarra, Klotild Palotára néznek, természetes nappali fénnyel árasztva el a belsõ tereket. Az irodák kialakításában a fõ szempontot a költséghatékonyság, az innovatív megoldások és az itt dolgozó munkatársak igényei jelentették. Igy a lámpák egy része egyedi tervezésû, néhány függõlámpát pedig én készítettem újrafelhasználva a háztartásban fellelhetõ anyagokat. Az ötletes és költségtakarékos megoldások mellett kiemelt figyelmet kapott a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése, és a munkatársak kényelme, ezért a világ legkényelmesebb és leginnovatívabb irodaszékei közül a Herman Miller Mirra és Sayl modelljeire esett a választásunk. Be kell vallanom, nem hittem abban, hogy létezik olyan szék, amelyben nem fáradunk el 8-10 órás ülést követõen sem, azt gondoltam, hogy egyszerûen ki kell bírni, ha megfájdul a hátunk és a kényelmetlen ülés elvonja a munkáról a figyelmünket. De amikor az Europa Design részérõl Feuertag Ottó bemutatta a Herman Miller székeket, többé ki sem akartam szállni belõlük. A Herman Miller  irodabútor-gyártó cég olyan zseniálisan gondoskodik a szabad mozgásról, ugyanakkor a gerincoszlop megfelelõ alátámasztásáról, hogy azóta sokkal jobban érezzük magunkat, jobban tudunk koncentrálni munkavégzés közben. A coworking irodarészben összesen 60-70 ember tud leülni, itt a berendezés egyik része az Europa Designtól származik, a munkatársak a spanyol Actiu cég Plek asztalánál dolgoznak.”

Az Impact Hub budapesti irodájának bérelhetõ tárgyaló- és prezentációs tereiben, a rendezvényeken hetente 2-300 ember fordul meg.  A társadalmi és környezeti problémák megoldása iránt elhivatott bérlõik között olyan cégek szerepelnek, mint a Corporate Values szervezetfejlesztõ, a Klímapolitika környezetvédelmi, vagy a Messzelátó Egyesület, amely arra hívja fel a figyelmet, hogyan tudunk a mindennapokban is környezettudatosak lenni. Erre az Impact Hub irodájában több példa is van, például a charity boxok adománypontjai, ahová akár a használt farmerek is bedobhatók, amelyekbõl egy iparmûvész egyedi farmer táskákat készít. Az Impact Hub nemzetközi szervezetét 11 évvel ezelõtt alapították Londonban, jelenleg Bécsben mûködik a központja. Értékteremtõ, nyitott, befogadó, hasonló értékek mentén gondolkodó közösséget építenek, mert hitvallásuk, hogy csak együtt tudunk maradandó és pozitív társadalmi és környezeti változásokat elérni. A nemzetközi hálózat elõnyös azoknak a munkatársaknak, akik felváltva több országban dolgoznak, hiszen 80 világvárosban várja õket a Budapestihez hasonló befogadó szakmai közösség. 

Az Impact Hub Budapest irodája méltón nyerte el az Iroda.hu Év Coworking Irodája 2016 címet.


Bútorok:
 


NEM TALÁLHATÓ LÁTVÁNYTERV

NEM TALÁLHATÓ VIDEO

Plek Actiu
termék információ
termék raktárlista

Plek

termék raktárlista
# Actiu plek
Celle Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Celle

termék raktárlista
Sayl Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Sayl

termék raktárlista
Mirra 2 Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Mirra 2

termék raktárlista
Az Év Coworking Irodája 2016

REFERENCIÁK

ALLIANZ...

Allianz Hungária Biztosító Rt.

SALANS ÜGYVÉDI...

Salans Ügyvédi Iroda

HOLD ZRT.

HOLD Zrt.

DUNA PALOTA -...

Duna Palota - Nad'or Bisztró

AMCHAM

Amcham

UKRAILTRANS...

Ukrailtrans Trade and Logistic Kft.

USTREAM

Ustream

INTRUM

Intrum

MILLENIUM TOWER

Millenium Tower

LUMINIS KFT.

Luminis Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...