wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

BLOG

BUZZISPACE – KREATÍV AKUSZTIKA

BUZZISPACE – KREATÍV AKUSZTIKA Irodabútor,BuzziSpace,acustic,akusztika,akusztikus panelek,termékújdonságok

Az akusztikus megoldásairól ismert belga BuzziSpace új termékei játékos formavilágukkal igazi közösségi terekké alakítják az irodákat, amellett, hogy melegséget árasztó anyaghasználatukkal és színvilágukkal otthonos környezetet teremtenek. Az ellenállhatatlanul bájos megjelenésű újdonságok megkönnyítik a munkaerő visszacsábítását az irodákba és igazi csapatformáló erőt is kölcsönöznek a belső tereknek. Mindezek mellett a 100%-ban újrahasznosított hulladék műanyag palackokból készült hangelnyelő öko-filc anyaguk jelentősen javít az irodai és közösségi terek akusztikus tulajdonságain.


BuzuiSpace bemutatóterem

BuzziSpace akusztikus elemek a bemutatótermükben


Az antwerpeni székhelyű belga céget 2007-ben hozták létre megtalálva a piaci igényt a stílusos akusztikai megoldásokra. A Buzzispace számos fiatal designer számára ad lehetőséget kreatív ötleteik mindennapi életünkben való megvalósításához, amit kitűnően bizonyít az új kollekció játékos és bájos megjelenése.

A cég hitvallása, hogy ami akusztikus, az ne legyen csúnya! Termékeik előállítására a kézműves jelleg és a fenntarthatóság jellemző. Az akusztikus filceket évente több mint 7 millió darab újrahasznosított műanyag palackból, az akusztikus textileket pedig 100%-ban újrahasznosított gyapjúból és műanyagból készítik. Az energiatakarékoság és a hulladék újrafeldolgozása szintén a gyártási folyamat része.

Céljuk, hogy egészséges tereket hozzanak létre, amelyekben öröm tartózkodni, dolgozni, pihenni vagy beszélgetni. Termékeik között egyaránt megtalálhatók akusztikus elválasztópanelek, telefonfülkék, növénytartók és világítótestek.


BuzziCee és BuzziJet

BuzziCee és BuzziJet


A helyiségek akusztikájának gyors felmérésében segít az RT60 app, amellyel könnyen megállapítható az egyes helyiségekben a hangok visszaverődési ideje, illetve az, hogy milyen hangelnyelő anyagok elhelyezése szükséges a térben a visszhang csillapításához.

A BuzziCee félköríves padjából kör és kígyó alakú pihenő és beszélgető szigetek hozhatók létre, kiegészülve a formavilágában jól illeszkedő BuzziJet függő mennyezeti lámpával.


BuzziCee

BuzziCee


Ha a világításról van szó, ritkán gondolunk az akusztikára, pedig a BuzziSpace termékei között számos kreatív megoldás bizonyítja, hogy egy lámpa is segíthet a hangelnyelésben. Tárgyalóasztal fölé például kiváló megoldás a BuzziZepp, amely kétféle méretben és több fényforrással elérhető.


BuzziZepp

BuzziZepp


A BuzziShield az első egyenes függesztett akusztikus lámpa, amely hat féle méretben világítja meg a munkahelyeket, illetve a BuzziChip, amely lágy formáival harmonikusan illeszkedik a lekerekített sarkú akusztikus falipanelekhez.


BuzziShield

BuzziShield


A BuzziSurf szintén jól mutat a tárgyalóasztalok, étkező- vagy kávézóasztalok felett, a BuzziPebl pedig a fali akusztikus panelek világító változata.


BuzziSurf

BuzziSurf


A nyugodt munkavégzést és összpontosítást segíti a munkaasztalra helyezhető BuzziTripl Cockpit, amely akusztikus és vizuális védőfülkét alkot az asztal mellett ülő személy körül. A hangelnyelő anyag GreenGuard Gold, fokozottan környezetbarát minősítésű.


BuzziTripl Cockpit

BuzziTripl Cockpit


Az akusztikus asztali fülkének még kreatívabb megoldása a BuzziCocoon, amely két pozícióban is használható az asztalon, egyik helyzetben vizuális kontaktust engedve a szemben ülő kollégával, illetve a falra akasztva telefonfülkeként is használható.


BuzziCocoon

BuzziCocoon


Az otthonos iroda nélkülözhetetlen elemei a téglalap és kör alakban, három méretben és négy színben elérhető szőnyegek, valamint a BuzziSpark szófák és fotelek, amelyek a puha, színes párnákkal a közösségi élet kényelmes szigetei. A csatlakozóhelyeknek köszönhetően természetesen munkavégzésre is alkalmasak.


BuzziSpark

BuzziSpark


Akusztikai tudnivalók:

Az emberek gyakran már csak akkor kezdenek el gondolkozni az akusztikai megoldásokon, amikor tényleges problémát tapasztalnak a helyiségben. Holott az akusztikának a tervezési folyamat részét kell képeznie már a kezdetektől fogja.

A csend, nem luxus! A teljesítmény és a jó közérzet kulcstényezője.

A decibel a hangerősséget fejezi ki. Az ajánlott háttérzajszint egy nyitott irodába 35-45 dB, míg egy semélyes irodában 30-40 dB. A nyitott terű munkahelyeken az ott dolgozók fokozottan vannak kitéve a zajszennyezésnek, ezért itt még fontosabb az akusztikai panelek használata. 

A utózengési idő egy nagyon fontos szempont, melyet másodperben határoznak meg. Ez az az időmennyiség, amely alatt a kezdeti angnyomásszint 60 dB egységnyit csökken.

Egy adott tér akusztikai problémáit hangelnyelő anyagokkal tudjuk kezelni, a kiváló beszédértés érdekében.

Az utózengési időt mindig befolyásolják az alábbiak:

a helyiség térfogata

a helyiség hőmérséklete

a helyiségben lévő felületek, pl. : tárgyak, padlóburkolat, egyéb anyagok (üveg, műanyag, fa, stb.), emberek

Ajánlott visszaverődési idő különböző terekhez:

Iroda: 0.75s
Tárgyalóterem: 0.60s
Étkező: 1.00s
Tornacsarnok: 1.50s
Előadóterem: 1.50-2.00s

A visszhang csillapításának módja az abszorpciós anyagok használata.


BuzziCactus

BuzziCactus


A jó akusztika alapelvei:

Abszorpció
A hanghullámokat elnyeli minden akusztikailag lágy anyag, amellyel találkozik.

A hang energia, és ahhoz, hogy ez az energia ne terjedjen tovább, abszorpciós paneleket kell használni, amelyek ezt az energiát súrlódás révén hővé alakítják. A termék abszorpciós együtthatója határozza meg az abszorpció szintjét és minőségét. Az abszorpciós megoldások alkalmazhatók fix fal- vagy mennyezeti elemekre, pl. BuzziBloxBuzziLandBuzziTube.

Diffúzió
A hangenergia egyenletesen oszlik el egy adott térben.

Azok a hullámok, amelyeket az akusztikai kezeléssel nem lehet elnyelni, egyenletesen eloszlanak a helyiségben.

A még eredményesebb abszorpció elérése érdekében a hangelnyelő panelek különböző 3D-s formával rendelkeznek.

Az akusztikus paneleknek több fajtája létezik: akusztikus panelek, akusztikus terelőlemezek, hangfalak és akusztikus táblák.

Általában a függőleges panelek segítenek csökkenteni a hangátvitelt egy térben, megakadályozva, hogy a hang a helyiség egyik végéből a másikba jusson. A függőleges panelek segíthetnek a háttérzaj elfogadható szintre való csökkentésében is. Például sok modern, nyitott terű irodában a zajszint 60-80 decibel között mozog, míg az ajánlott szint 35-45 dB.

vízszintes paneleket viszont elsősorban közvetlen elnyelésre használják.

Általánosságban elmondható, hogy kisebb terekben, pl. tárgyalókban, otthoni dolgozószobákban a hanghullámok először a falakon csapódnak vissza. Ennek következtében érdemes megfontolnia a falra szerelt akusztikus panelek használatát. CIKK AJÁNLÓ


KOLLABORÁCIÓT TÁMOGATÓ BÚTOROK

Kollaborációt támogató bútorok europadesign, hermanmiller, millerknoll, naughtone, kollaboracio, office, iroda
A kollaborációs terek kialakításával és a megfelelő, ezt támogató...
2023-10-30

EHHEZ AJÁNLJUKRaktáron
Mirra 2 Butterfly Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Mirra 2 Butterfly

termék raktárlista
# Herman Miller (2db) 597,410-597,410 Ft.

Catifa 80 Arper
termék információ
termék raktárlista

Catifa 80

termék raktárlista
# Arper Nincs

Atreo Wood Alea
termék információ
termék raktárlista

Atreo Wood

termék raktárlista
# Alea Nincs

Adela Rex SO1413 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Adela Rex SO1413

termék raktárlista

Odeon Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Odeon Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Alya Executive SO1481 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya Executive SO1481

termék raktárlista

Branka Akaba
termék információ
termék raktárlista

Branka

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Lottus spin chair Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus spin chair

termék raktárlista
# Enea Nincs

REFERENCIÁK

ASTELLAS PHARMA...

Astellas Pharma Kft.

FRIESLAND...

Friesland Campina

EKATA VOLT...

EKATA volt Whitepages

XAPT

XAPT

GSK

GSK

MAGYAR NEMZETI...

Magyar Nemzeti Filmalap

VIRÁNYOS...

Virányos Klinika

USTREAM

Ustream

CANADA SQUARE

Canada Square

MATHIAS CORVINUS...

Mathias Corvinus Collegium

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...