wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

BLOG

EUROPA DESIGN - MOTIVÁLÓ MUNKAHELY - EGY HR-ES SZEMÉVEL

EUROPA DESIGN - MOTIVÁLÓ MUNKAHELY - EGY HR-ES SZEMÉVEL Irodabútor,Europa,Design,motiváló,munkahely,HR-es,szemével

Az Europa Designt a hatékony és emberközpontú munkahelyi környezet megteremtéséért Europa legjobb üzleti vállalkozásai közé választotta az European Business Awards. Nemzeti Bajnok a Workplace and People Development kategóriában.

Mennyiben járul hozzá a munkahelyi környezet a vállalat eredményes mûködéséhez és az irodaberendezés, mint egyszeri beruházás, azaz hardver hogyan térül meg a humán oldal, azaz szoftver sokkal költségigényesebb oldalán? Nem beszélve a mérlegben nem megjelenõ, kevésbé számszerûsíthetõ, de mostanában egyre inkább elõtérbe kerülõ well-beingrõl, azaz a munkatársak jó közérzetérõl? Nem véletlen, hogy az idén 11. alkalommal megrendezésre került European Business Awardson belül meghirdették a Workplace and People Development kategóriát, amely már elnevezésében összekapcsolja egymással a munkahely és az emberi erõforrás fejlesztését. 

Az EBA az egyik legtekintélyesebb vállalkozói díj, a világ legnagyobb, határokon és üzletágakon átívelõ üzleti megmérettetése. Széles körben elismerik, mint Európa legnagyobb és legjelentõsebb szektorok közötti üzleti versenyét, mûködését kulcsfontosságú vállalatvezetõk, akadémikusok, politikusok és a média támogatja. 


EUROPA DESIGN - MOTIVÁLÓ MUNKAHELY

A verseny alapelvei az innováció, az etikus mûködés és a sikeresség. Legfontosabb célja, hogy támogassa az erõs és sikeres európai üzleti közösség fejlõdését. 

Az EBÁn 12 kategóriában indulhatnak a vállalatok, amelyek bizonyíthatóan megfeleltek a részvétel feltételeinek: a sikerességnek, az innovációnak, az etikus mûködésnek és a példamutató teljesítménynek. Ez alkalommal 34 európai országból 33 000 vállalat szállt versenybe az elismerésért. A Workplace and People Development kategóriában összesen 2210 magyar cég indult el és a legjobb 90-et jelentették meg a Ones to Watch listában. Közülük került ki magyar nemzeti gyõztesként az Europa Design, és képviseli Nemzeti Bajnokként Magyarországot a Lengyelországban, Varsóban megrendezésre kerülõ díjátadó gálán, 2018. május 22-én és 23-án. 
A listába a legszigorúbb kritériumok alapján választották ki a legmagasabb színvonalon mûködõ cégeket. A többi kategóriában magyar nemzeti gyõztes lett a p2m Consulting, az EPAM Systems, a Grow Group Palanta KFt., a HM EI Zrt., a Julius-Globe Kft., a Könyvmolyképzõ Kiadó, a K&H Bank, a MAVIR ZRt., a Mozaik Education, a Skoopy, a VPE és a Well Done Kft.

Feuertag Ottó, az Europa Design alapító cégvezetõje elmondta, hogy már 24 éve tudatosan vesznek részt a magyar cégek irodai környezetének a fejlesztésében és ezáltal a munkahelyi kultúra színvonalának emelésében. A több mint két évtized alatt mintegy ezer referencia tesz tanúbizonyságot arról a tudatos munkáról, amit cégük a munkahelyi ergonómia, a hatékony, egészséges és komfortos munkakörnyezet kialakítása és elterjesztése érdekében végez. 

„Az IT technológia szélsebes fejlõdését látva néhány éve szinte megkérdõjelezõdött az iroda, mint fizikai munkahely jogosultsága. Mégis napjainkban egyre nyilvánvalóbban felértékelõdik az irodaközpontok kohéziós, munkaerõ megtartó és fejlesztõ szerepe. Kitûnõ példa erre az Europa Design irodaháza és bemutatóterme, amely kapcsolatot teremt az emberek között, megszünteti a határt kint és bent, a természeti és az épített környezet között, közösségi térré alakítva nemcsak a belsõ, de a külsõ részeket is.

A többfunkciós térben a közületi design bútorok értékesítésén kívül a legújabb, kollaboráción alapuló, irodakultúrát terjesztõ oktatói, ismeretterjesztõ, közösségépítõi funkciókat is meg tudjuk oldani tréningek, elõadások, workshopok, játékos, akár hétvégi programok formájában. Olyan, a megszokottból kizökkentõ környezetet hoztunk létre, amely nagyon ritka a városban és fõleg az irodai és az üzleti körökben. Ezzel azt az üzenetet szeretnénk sugározni a felhasználóink felé, hogy nem szabad az irodai munkavégzést olyan szigorúan venni, komolyan gondolni, törõdnünk kell az életminõséggel, a társadalmi felelõsséggel, az egyre nyomasztóbb környezetvédelemi, fenntarthatósági kérdésekkel, a körforgásos gazdaság, a jótékonykodás, az egészségvédelem, a sport és a közösségépítés területeivel. 24 éve azon dolgozunk, hogy a munkahelyi ergonómia magas színvonalat képviseljen minden magyarországi munkahelyen. Ennek megfelelõen a saját irodaházunkban munkatársaink a legmagasabb minõségi ergonómiai ülõbútorokon és motorosan állítható magasságú asztalok mellett dolgoznak. Emellett számtalan a közösségi életet inspiráló és támogató eszközt és berendezési tárgyat, helyiséget alakítottunk ki, ugyanakkor gondoskodtunk a privát szféra által igényelt pihenési és kommunikációs igényekrõl, csendszobák és elvonuló sarkok kiépítésével. Négy kültéri, részben fûtött terasz a dohányzás és a szabadtéri kollaboráció helyszíneként szolgál. A sportból érkezõ futó, kerékpározó munkatársakat tágas zuhany és zárt kerékpártároló várja magasnyomású mosóberendezéssel ellátva. Az irodai tér étkezõje multimédiás kiegészítõivel karaoke és egyedi zenelejátszási lehetõséggel az élmény dús kommunikáció,kollaboráció, kikapcsolódás és étkezés lehetõségeit teremti meg. A munkatársak jólétérõl a bérbeadó napi friss gyümölcskosártöltéssel, szûrt víz ellátással, illetve kétfajta kávé és teavételi lehetõséggel gondoskodik.A szabadon használható elvonuló helyiségek és csendszobák a nagyobb koncentrációt igénylõ szerzõdések megfogalmazásának, vagy az elmélyültebb kreatív gondolkodást kívánó tevékenységek helyszíneként szolgálnak. 

Meggyõzõdésünk, hogy az embereket középpontba helyezõ, ergonómiai és komfort fokozatukban kiemelkedõ bútorok segítik a hatékony, produktív munkavégzést. A kreatív közösségi és kollaborációs terek pedig hozzájárulnak az emberek közötti kapcsolatok kialakításához, együttmûködéséhez. Célunk, hogy minél több magyar munkahely legyen a 21. század emberközpontú, a változásokat gyorsan és rugalmasan követõ, a kollaborációt elõtérbe helyezõ normáinak megfelelõen kialakítva. Sok még a teendõnk, de piaci sikereink minket igazolnak. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy most az egyik legnagyobb európai díjjal is elismerték erõfeszítéseinket.”


Fotók: Bujnovszky Tamás

 

CIKK AJÁNLÓ


DATAFLEX BENTO: HIBRID MUNKAVÉGZÉST TÁMOGATÓ...

Dataflex Bento: hibrid munkavégzést támogató díjnyertes megoldás! Europa Design, Dataflex, Bento, Red Dot Design Award, 2024,,tárolás
DATAFLEX BENTO: HELLÓ INTELLIGENS TÁROLÁS!ISMERJE MEG AZ EUROPEAN DESIGN...
2024-05-08

EHHEZ AJÁNLJUK



Bat Executive Akaba
termék információ
termék raktárlista

Bat Executive

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Anna SI1378 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna SI1378

termék raktárlista

Kabi Wire Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi Wire

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Alya SO1535 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1535

termék raktárlista

Embody Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Embody

termék raktárlista

Carlotta BQ0943 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Carlotta BQ0943

termék raktárlista

Philo Alea
termék információ
termék raktárlista

Philo

termék raktárlista
# Alea Nincs

Alya Executive SO1480 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya Executive SO1480

termék raktárlista

REFERENCIÁK

ALKOTÁS POINT...

Alkotás Point Irodaház

FHB BANK

FHB Bank

SKANSKA

Skanska

TELEKOM...

Telekom kollaborációs és irodaterek

NAV N GO KFT.

Nav N Go Kft.

ROCHE

Roche

HB REAVIS...

HB Reavis Hungary Kft.

BUDAWEST

Budawest

BUDAPEST II....

Budapest II. kerületi Önkormányzat- Fejlesztési Iroda

AV SPRING KFT.

Av Spring Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...