wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

A MUNKAHELYEK MEGÚJULÁSA A NEUROLÓGIAI SOKSZÍNŰSÉG JEGYÉBEN

A MUNKAHELYEK MEGÚJULÁSA A NEUROLÓGIAI SOKSZÍNŰSÉG JEGYÉBEN Irodabútor,europadesign,neurodiverzitás,színek, sensory design,befogadó iroda, támogató környezet,kutatás,szakértői betekintés

A munkahelyek forradalmi megújulása: a neurológiai sokszínűség támogatása, a szenzoros tervezés és az érzelmi vagy gondolati reakciót kiváltó színek használata egy befogadó jövőért.


Work Design Magazine - Szakértői betekintés rovatának kivonata

Az emberközpontú munkahelyek három kulcsfontosságú elemét vizsgálta Frances Gain és Gurvinder Khurana a Work Design Magazin cikkében.


Neurodiversity2

Personio, Amsterdam design by M Moser Associates


A neurodiverzitás felkarolása

Az elmúlt néhány évben növekvő érdeklődés mutatkozik a munkahelyi neurodiverzitás fontossága iránt. A munkavállalók és a vállalkozások egyre inkább felfedezik az emberek sokszínűségének jelentőségét és az ebben rejlő lehetőségeket. A neurodiverzitás kiszolgálása már nem arról szól, hogy "különleges teret" jelölünk ki a "különböző" emberek számára. 2024-ben a munkahelyi neurodiverzitásra való tervezés arról szól, hogy több választási lehetőséget és különböző érzékszerveket stimuláló vagy nyugtató tereket biztosítson. A jövő munkahelye a munkavállalókat támogató környezeti lehetőségek szélesebb körét tartalmazza, mindenki számára kellemes és inspiratív tereket létrehozva.Global Consultancy Company, London, design by M Moser Associates


Ahhoz, hogy munkahelyeink átalakuljanak a neurológiai sokszínűség támogatásának jegyében négy pontra kell figyelmet fordítanunk:

  1. 1. Munkahelyi kultúra: olyan kultúra, amely támogatja és értékeli a különbözőséget.

  2. 2. Fizikai kialakítás: olyan tér, amely lehetőséget ad az érzékszervi ingerek szabályozására, az ülés helyzet, világítási megoldások egyénre szabhatóságát garantálja. Vagy akár azt is lehetővé teszi, hogy egy adott napon a munkavállaló az irodától távol végezhesse a feladatait.

  3. 3. Működési támogatás: például foglalási rendszer létrehozása adott terekhez.

  4. 4. Folyamatos tesztelés: a munkavállalókat bevonva folyamatos tesztelés és kiértékelés, hogy visszajelzést kapjunk, a terek valóban támogatják-e a felmerülőigényeket.


A Work Design Magazin cikkében részletesen olvashatnak a szenzoros érzékelést figyelembe vevő tervezésről, és a színek használatának jelentőségéről is.

Revolutionizing Workspaces: Embracing Neurodiversity, Sensory Design, and Evocative Colors for an Inclusive Future - Work Design Magazine


ESG - WELL Solution  Kollaborációt segítő bútorok  Milyen a támogató irodai környezet?  Az akusztika és a zavaró zajok  


CIKK AJÁNLÓ


MÉD 2023 - IDÉN ÚJRA ÁTADJUK KÜLÖNDÍJUNKAT!

MÉD 2023 - idén újra átadjuk különdíjunkat!
A Média Építészeti Díja célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai...
2023-11-07

ED X MINDIET 2024.04.18.

ED x MINDiet 2024.04.18. EuropaDesign, ESG, egészség, környezet, teljesítmény, együttműködés
Időről időre szeretnénk megosztani olyan kutatási eredményeket,...
2024-04-08

ARKKI – KREATÍV OKTATÁS – JÁTÉKOS TANULÁS

Arkki – kreatív oktatás – játékos tanulás építészet,gyerekek,arkki,alkotás,tanulás,gyerekprogram,fejlesztés,oktatás,készségfejlesztő,kreatív,iskola
Az Arkki készségfejlesztő és kreatív iskoláját 1993-ban...
2023-12-04

EHHEZ AJÁNLJUKAlya Executive SO1483 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya Executive SO1483

termék raktárlista

Catifa 46 Arper
termék információ
termék raktárlista

Catifa 46

termék raktárlista
# Arper Nincs

Colina Arper
termék információ
termék raktárlista

Colina

termék raktárlista
# Arper Nincs

Calma SO2289 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Calma SO2289

termék raktárlista

Capri Executive SI1566 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Executive SI1566

termék raktárlista

Capri Executive SI1568 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Executive SI1568

termék raktárlista

Adela Rex BU1412 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Adela Rex BU1412

termék raktárlista

Atreo Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Atreo Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

REFERENCIÁK

ZELNIK ISTVÁN...

Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum

AMC

AMC

EATON...

Eaton Enterprises

LURDY HÁZ

Lurdy Ház

CANADA SQUARE

Canada Square

VITACTIVA

Vitactiva

OTP...

OTP Egészségpénztár

MOHÁCSI

Mohácsi

LUMINIS KFT.

Luminis Kft.

ORIGO FILM GROUP...

ORIGO Film Group Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...