wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

HA ZAVAR A ZAJ, MEGOLDÁS: AKUSZTIKA

HA ZAVAR A ZAJ, MEGOLDÁS: AKUSZTIKA Irodabútor,home office, decibell, filc, ecophone, panel, akusztikus fal, álmennyezet, akusztikus fali elem, hangelnyelés,

Ha zavar a zaj, megoldás: Europa Design akusztika


Az irodai és más közületi terek legnagyobb kihívása napjainkban a megnövekedett igény a kielégítő akusztikai megoldások irányába.


A hatékony, és minden érzékszervünkre ható kommunikáció kizárólag személyes találkozások, és főleg verbális információcserével történhet meg. Ez pedig másokat terhelő zajjal jár. A munkaterek legnagyobb kihívása, hogy ezeket a kommunikációs és kollaborációs tereket hogyan tervezzük elég közel a munkaállomásokhoz, hogy spontán akarják gyakran használni a dolgozók, de ugyanakkor ne terjedjen onnan tovább a nem kívánt beszédhang és más technológiai kísérő zaj. A pandémia tovább árnyalja az igényeket, hiszen a home officeból visszatérő (addig némaságra ítélt) kollégák leginkább beszéd alapú kommunikációs igényüket szeretnék kielégíteni. Ehhez pedig könnyen tisztítható, és biztonságos távolságtartást támogató megoldásokra van szükség.Csokorba szedjük az Europa Design akusztikai megoldásainak legfrissebb darabjait!


Egy kis akusztika

A folyamatos és rendszeresen ismétlődő hanghatás nemcsak a beszédértést, hanem a vegetatív idegrendszert is zavarja és teljesítménycsökkenéshez vezet, állapította meg W. Klosterkötter 1972-ben publikált tanulmányában.

Az akusztikai előírások alapján a szokásos irodai tevékenységre 45-55 dB értéket adnak meg, a szellemi tevékenységeknél 55 dB a felső határ. Ha ezt meghaladja az érték, akkor már csökken a munkatársak hatékonysága. 70 dB felett már vegetatív zavarok jelentkeznek, 80 dB felett pedig maradandó halláskárosodás lassú kialakulására is számítani lehet. 

A felületek által elnyelt hanghullámok mértékét a hangelnyelési tényező, az alfa adja meg. Az 1—es értéknél a 100%-át elnyeli a felületbe ütköző hangnak, 0 értéknél semmit. A gyártók ezt az értéket tüntetik fel akusztikus termékeik mellett.

A legtöbb gyártó filcből vagy kőzetgyapotból készíti akusztikus termékeit. A legjobb hangelnyelők az ásványgyapot és üveggyapot, amelyeknek 98%-os a porozitása, így nagy az abszorbciós képességük. Minél vastagabb az anyag, annál több hangenergiát tud hővé alakítani, azonban a nagy sűrűségű anyagokba nehezebben hatolnak be a hanghullámok, így akusztika szempontjából kedvezőbbek a kisebb sűrűségű anyagok. A mély frekvenciájú anyagok elnyeléséhez messzebb kell elhelyezni a hangelnyelő anyagot a reflektív felülettől. A filcet eredetileg gyapjúszálakból készítették kézzel nemezítési technológiával, ma már használnak szintetikus filceket, vagy a gyapjú és műszál keverékét. A gyártók leggyakrabban poliészterből készítik a szintetikus filceket. A PET palackok újrahasznosítása során nyerik ki azt az alapanyagot, amelyből a filcet alkotó műszálas rostok készülnek. Ezek később ismét újrahasznosíthatók, lángállók és nem ártalmasak az egészségre. A legdrágábbak természetesen a gyapjúfilcből készült termékek, míg a szintetikus filceknek kedvezőbb az árfekvése.


Ecophon

ECOPHONE AKUSZTIKA

Termék neve: ECOPHON SOLO

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


A svéd Ecophon magas sűrűségű üveggyapotból gyártja akusztikus paneljeit, amelyeknél a hangelnyelési teljesítményt az Akutex felületkezelési techológia is fokozza. Paneljeik felfüggeszthetők vagy álmennyezetként is használhatók.

Az Ecophon az 1665-ben alapított, a világ 100 legnagyobb ipari vállalatához tartozó Saint Gobain csoport tagja. Filozófiájuk szerint az optimális akusztikai megoldások megteremtéséhez először azzal kell tisztában lennünk, hogy milyen hatással van ránk a zaj. Felméréseik szerint a zajos open office irodákban dolgozók olyan mértékben nem tudják feladataikat elvégezni, hogy éves szinten 24 napot tesz ki az az idő, amit emiatt nem produktív munkával töltenek. Ezzel ellentétben megfelelő akusztikai körülmények között 66%-kal nő a feladat iránti motiváltság, és 50%-kal nagyobb hatékonyság érhető el a koncentrációt igénylő munkavégzésnél. A könnyebb kommunikáció és a nagyobb fokú kreativitás mellett a betegségekből fakadó hiányzások száma is csökken, mindent összevetve sokkal kisebb a stressz és sokkal nagyobb az eredményesség, ami minden munkáltatónak az érdeke. Ha a költségoldalt vizsgáljuk meg, akkor a statisztikák azt mutatják, hogy míg a bér és bérjellegű kiadások a költségek 90 százalékát teszik ki, addig az üzemeltetési és bérleti költségek mindössze 9 százalékot érnek el. Ezek ismeretében különösen furcsa, hogy a munkavállalók 70 százalékának fontos szempont az irodai zajszint, viszont a munkáltatók részéről mindössze 30 százalékban támogatott az akusztikai kérdés megoldása a munkahelyeken. A teremakusztika minőségét a következő tényezők befolyásolják leginkább: az utózengés, a beszédérthetőség, a hangterjedés és a hangerősség. Az „A” hangelnyelési osztály a legmagasabb, amelynél a súlyozott hangelnyelési alfa érték minimum 0,85. A zavaró hangterjedés „C” hangelnyelési osztályú álmennyezetnél 17 méter, ez „A” hangelnyelési osztályú felületekkel 10 méterre, sőt 4 cm vastag lapokkal akár 7 méterre is csökkenthető. Az Ecophon magas sűrűségű üveggyapotból gyártott akusztikus paneljeinek hangelnyelési teljesítményét a saját fejlesztésű Akutex felületi technológia is fokozza.

ECOPHON FOCUS AKUSZTIKA

Termék neve: ECOPHON FOCUS akusztikus, hangelnyelő mennyezeti panel

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


Az álmennyezetekre ajánlottak az Ecophon Focus 2 és a Master 4 cm vastag különböző méretű akusztikus lapjai, de ez sok esetben nem elegendő, hiszen a hanghullám szóródik a térben, és a hangok egy része nem éri el az álmennyezetet. A vízszintesen terjedő hangok elnyeléséhez ezért kiegészítésként használhatunk Akusto Wall paneleket, amelyek sokféle színben léteznek, sőt bármilyen kép nyomtatható rájuk. Az Akusto One fali panelekből nemcsak négyzet és téglalap, hanem kör alakú elemek is választhatók. Már néhány panel használatával jelentősen csökkenthető az utózengési idő és növelhető a beszédérthetőség. A zajcsökkentéshez minél több hangelnyelő anyag alkalmazása szükséges, a visszhang csökkentéséhez kevesebb is elegendő. Az Ecophon ajánlása, hogy az alapterület 20 százalékának megfelelő hangelnyelő elem kerüljön a falakra, a panelek két, egymásra merőleges falra legyenek elhelyezve, ülőmunka esetén 1,2 méter, állva végzett munka esetén 1,6 méter legyen a középpont. A szabadon függő álmennyezeti elemek esztétikailag nagyon jól mutatnak a térben, de tudni kell, hogy a mély hangok elnyelése gyengébb, mint a kazettás változatnál. A szabadon függő megoldásoknál, mint például az Ecophon Solo, 60%-os lefedettségnél kapjuk a legjobb akusztikai értékeket. A beépítés magassága és az optimális elhelyezés is növeli a hangelnyelést, amit még fokoz, ha az elemeket a hang forrásához minél közelebb rögzítjük. A Solo panelekbe LED világítás is beépíthető. Az optimális akusztikai megoldás kiválasztását az akusztikai kalkulátor segíti, amely figyelembe veszi a helyiség típusát, geometriáját, méretét, a felületeket, az alkalmazandó álmennyezetet, a fali paneleket, valamint a bútorok mennyiségét és elhelyezését. Az Ecophon különböző formavilágú elemeiből rendkívül változatos álmennyezeti és fali megoldások alkothatók, létrehozhatók egészen egyedi, íves vagy hullámos felületek.


Multifelt

MULTIFELT AKUSZTIKA

Termék oldala: MULTIFELT

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


Ha valaki magyar, ráadásul természetes, ökologikus megoldást keres az irodai akusztika javítására, akkor kitűnő választást jelentenek a Multifelt Factory gyapjú filcből készülő paneljei. A gyapjúfilc panelek 0,4-0,8 NRC hangelnyelési együtthatóval rendelkeznek, de megfelelő módon alkalmazva még jobb hatás is elérhető velük. A Kőszegen található gyár magyar és külhoni birkák gyapjából készít a több ezer éve ismert technológiával nemezt, vagy más néven gyapjú filcet. A filcek több mint 36 különböző színben és tucatnyi vastagságban készülnek 100% gyapjú, vagy gyapjú és viszkóz különböző arányú keverékéből. A biológiailag lebontható és megújuló gyapjú filc nedvességálló, önoltó, tisztítja a levegőt, remek hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bír, továbbá fantasztikus színekre festhető és hihetetlenül fényálló! A gyapjúfilc természetes módon, minden további bevonat nélkül megfelel a DIN 4102-01 – B2  tűzállósági szabványnak. A légtisztító tulajdonságaival LEED minősítést nyert el, mert a gyapjúfilcet a térbe helyezve megköti a levegőben szálló káros szemcsék nagy részét és akár 30 évig is magában tartja. Csak megfelelő erősségű porszívózással távolítható el belőle.

A kiváló tulajdonságoknak köszönhetően igen széles a gyapjúfilc dekoratív és ipari felhasználhatósági köre: a hagyományos népi iparművészettől a divaton és kiegészítőkön keresztül készülnek belőle bútorok és akusztikus elemek. Az 1986-ban alapított magyar gyár termékeiből magyar tervezők elképzelései alapján születnek akusztikus megoldások, így Hitka András fali és lábon álló paneljei,  Morvay Márton mennyezetei filc paneljei, Szűcs Blanka fali paneljei vagy Kalácska Zsanett paneljei.


Caimi

CAIMI AKUSZTIKA

CAIMI BOTANICA TOTEM

Termék neve: CAIMI BOTANICA TOTEM 

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


Az olasz Caimi 2011 óta végez folyamatos kutatásokat és fejlesztéseket az irodai terek akusztikájában, amelynek eredményeként megszülettek a SnowsoundTechnology változatos formában testet öltő hangelnyelő paneljei, igény szerint a mennyezetre függesztve, a falra akasztva, vagy a padlóra állítva. A lényeg, hogy a sokféle formában és színben megtestesülő Snowsound innováció elnyeli a hangot, ugyanakkor kreatív megjelenésével esztétikai élményt is jelent a terekben. Az új SnowsoundFiber akusztikus szövet kiváló hangelnyelő tulajdonsága mellett sokféle textúrájával hívja fel magára a figyelmet. A 100 százalékban poliészterből készült SnowsoundFiber kollekció ugyanis lehet bársonyosan finom vagy technósan hideg tapintású. A teljes akusztikus szövetkollekcióra jellemző hangelnyelés mellett az anyagok tűzállóak és 100%-ban újrahasznosított szálakból készülnek. A többi akusztikus paneltől abban is különbözik a SnowsoundFiber kollekció, hogy a Caimi akusztikus számításai szerint az adott tér egyedi szükségleteinek megfelelően kerülnek elhelyezésre. Az optimális hangelnyelés eléréséhez nemcsak az anyagok akusztikai tulajdonságaira van szükség, hanem arra is, hogy hol, milyen mennyiségben kerüljenek a térbe, milyen távolágra egymástól és a falaktól. Ugyanis a mély frekvenciájú hangok elnyeléséhez kell bizonyos távolság a SnowsoundFiberrel bevont panel vagy az abból készült függöny és a fal között. A Caimi másik újdonsága, hogy világítással is kombinálta az akusztikus anyagokat, amelynek eredménye a Sezgin Aksu tervezte GIOTTO LUX és a Marc Sadler’s tervezte OVERSIZE-LUX lámpa.

A Caimi Botanica a zöld környezetre emlékeztet, akusztikus elemei szerelhetők falra, mennyezeztre, vagy szabadon állíthatók a térben.Buzzispace

BUZZISPACE CACTUS AKUSZTIKUS PANEL

Termék oldala: BUZZISPACE CACTUS AKUSZTIKUS PANEL

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


A belga Buzzispace 2007 óta foglalkozik a sokszínű, kreatív akusztikus fali és mennyezeti panelek, tapéták, lámpák és bútorok gyártásával. Hangelnyelő termékeinek öko-filc anyagát 100%-ban újrahasznosított műanyag palackokból állítja elő. Az akusztikus tapétáik, mint pl a Buzziskin a falhoz közeli alkalmazása és vékonysága miatt nem a beszédhang, hanem a magasfrekvenciájú géphangok elnyelésére alkalmas.

A Buzzi Cactus mobil akusztikus paneljének leginkább használata közben hasonlít névadójához. A Cactus anyaga ugyanis nemcsak akusztikus, de tűzhető is.


Mascagni

MASCAGNI AKUSZTIKA PANEL

Termék neve: Mascagni akusztikus panel

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


Az olasz Mascagni szabadon álló, fali és mennyezeti paneljei a kiváló hangelnyelő tulajdonságok mellett igen jól tisztíthatók, mivel furnér és laminált felület is fedheti az akusztikus szendvics szerkezetet.


Offecct

OFFECCT AKUSZTIKA

Termék neve: Soundsticks

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


A szintén svéd Offecct hangelnyelő paneljeit neves designerek tervezik. A Soundwave® Flo  tervezője Karim Rashid, aki a panel mintáiban is visszaadja a hanghullámokat. A hangelnyelő panelek újrahasznosított poliészter szálakból készülnek, többségük az 500 Hz és afölötti hangokat nyeli el. Az Ando panel viszont ennél alacsonyabb hangokat is elnyeli 150 és 500 Hz között, illetve nagyon hatékony a hangvisszaverődés csökkentésében.


True Design

TRUE DESIGN AKUSZTIKA MEGOLDÁSOK

Termék neve: Patch

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


A True Design Patch és Pincettes akusztikus paneljei két rétegű szövetkárpittal bevont poliészterből készülnek. A mobil elemek vizuális és akusztikus védelmet nyújtanak, miközben nem zárják le a teret.


A Patch szabadon álló vagy függesztett akusztikus paneljei nem zárják le teljesen a teret, viszont hangelnyelő funkciójuk mellett kitűnően alkalmasak különböző zónák vagy kisebb szigetek kijelölésére, ahol zavartalanul lehet dolgozni, olvasni, pihenni vagy beszélgetni. 


TRUE DESIGN AKUSZTIKA

Termék neve: Pincette

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


A Pincettes fa alakú elemei a természetet idézik fel az irodákban, szállodákban, kávézókban vagy magánlakásokban.Abstracta

ABSTRACTA AKUSZTIKA


Az Abstracta Airflake akusztikus rendszerének hatszögű elemei kis virágokként illeszkednek egymásához és változatos színeikkel vidámságot kölcsönöznek éttermekbe, kávézókba, irodákba vagy lakásokba. A fröccsöntött kis modulok két méretben készülnek, akaszthatók falra vagy belógathatók a mennyezetről.

ABSTRACA AIRFLAKE

Termék neve: Airflake

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


Az Airflake a hangot elnyeli, de a fényt átereszti, légies elemei akár a tér teljes magasságában használhatók. A designer Stefan Borselius más formákkal is megalkotta az elválasztórendszert, az Airbloomot és az Airleafet a természet inspirálta, az Aircone modulok különböző illesztésével pedig izgalmas formák jönnek létre a térben.


Bejot

BEJOT AKUSZTIKA

Termék neve: Bejot Alberi akusztika 

 MEGNÉZEM A TERMÉKOLDALT 


A lengyel Bejot akusztikus paneljei elérhető áron kínálnak kreatív megoldásokat: az Alberli levél formájú akusztikus elemei a természetet idézik fel, üdítően hatva az irodai környezetben.


A TERMÉK ELNEVEZÉSÉRE KATTINTVA A WEBOLADALUNK TERMÉKOLDALÁT TEKINTHETI MEG!


HA AKUSZTIKAI TERMÉKEINK IRÁNT ÉRDEKLŐDIK, ÍRJON NEKÜNK:

EUROPADESIGN@EUROPADESIGN.HUMEGJELENT CIKK LINKJE:

http://epiteszforum.hu/ha-zavar-a-zaj-megoldas-europa-design-akusztika


CIKK AJÁNLÓ


EGY DINAMIKUS ÜLŐBÚTOR LEKEREKÍTETT ALAPPAL,...

Egy dinamikus ülőbútor lekerekített alappal, amely soha fel nem borul, mozgásban tartva az embert dinamikus, ülőbútor, lekerekített, alappal, shona, nem, borul, fel, mozgásban, tartva, az, embert, Wilkhahn, Stand-up, szék
Egy dinamikus ülőbútor lekerekített alappal, amely soha fel nem borul,...
2021-02-24

HAY, A HERMAN MILLER ÚJ DESIGN BÚTOR GYÁRTÓJA

HAY, a Herman Miller új design bútor gyártója HAY, HermanMiller, új, design, bútor, gyártó, prémium, kategória, minőség, kényelem, stílus, fenntarthatóság, esztétika
Hay – a Herman Miller új gyártó cégeA prémium kategóriás...
2021-03-03

WILKHAHN: A DINAMIKUS ÜLÉS EVOLÚCIÓJA

Wilkhahn: a dinamikus ülés evolúciója ergonómia, szinkronmechanika, trimension, wilkhahn, at, on, in, állítható magasság, üleptámasz, membrán szövet. kölni egyetem
Wilkhahn: a dinamikus ülés evolúciójaA német Wilkhahn gyár...
2021-03-17

EHHEZ AJÁNLJUKBrandy Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Brandy

termék raktárlista

AERON GAMING Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

AERON GAMING

termék raktárlista

Classic + Sitland
termék információ
termék raktárlista

Classic +

termék raktárlista
# Sitland Nincs

DV-802 - GAP DVO
termék információ
termék raktárlista

DV-802 - GAP

termék raktárlista
# DVO Nincs

Kabi office Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi office

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Arca True Design
termék információ
termék raktárlista

Arca

termék raktárlista

Nuez Table Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Nuez Table

termék raktárlista

Gorka Akaba
termék információ
termék raktárlista

Gorka

termék raktárlista
# Akaba Nincs

REFERENCIÁK

UNIONE -V KFT.

UNIONE -V Kft.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Unione -V Kft.
 • # Referencia

SSC BUDAPEST

SSC Budapest
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ssc Budapest
 • # Referencia

...

Ecodome-Greencourt
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ecodome-Greencourt
 • # Referencia

RICOH

Ricoh
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ricoh
 • # Referencia

2O

2o
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # 2O
 • # Referencia

AUCHAN

Auchan
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Auchan
 • # Referencia

INGATLAN.COM

ingatlan.com
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ingatlan.com
 • # Referencia

MAGÁNBANKÁR...

Magánbankár Pénzügyi Tanácsadó Kft.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Magánbankár Pénzügyi Tanácsadó Kft.
 • # Referencia

TEVA...

TEVA Gyógyszergyár Zrt.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Teva Gyógyszergyár Zrt.
 • # Referencia

CASA PROPERTY...

Casa Property Kft.
 • # Irodabútor
 • # Europa Design
 • # Casa Property
 • # Referencia
 • # Fotó

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...