wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS A LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 PÁLYÁZATON!

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS A LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 PÁLYÁZATON! Irodabútor,

A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design!Az Europa Design a Projekt kategória nyertesének pár napos külföldi szakmai tanulmányutat ajánlott fel. A Kiemelt támogató a nyertesek kihirdetését követően a nyertessel/nyertesekkel egyeztetve szervezi meg a szakmai utat.

 KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS 

 
BEKÖSZÖNTŐ

Nagy tisztelettel és örömmel köszöntöm az Év Lakberendezője Pályázat tervező közösségét! Egy ilyen megmérettetésen  elindulni  komoly szakmai lépés és egyben kifejezése annak, hogy a pályázó milyen elhivatottsággal, szemlélettel, alázattal, fejlődési céllal  és leginkább önkifejezési szándékkal  kíván e tervezői közösség tagjává válni. A szervezők és támogatók szándéka annak támogatása hogy ez a díj a szakma ünnepe legye, és olyan lehetőséget nyújtson a pályázó számára melyben a szakmagyakorlási képességeit és  szinte határok nélküli kreativitását megmutatva ötvözni tudja a piaci termékek és technológiák, anyagok adta magas színvonalú kivitelezést és berendezést biztosító támogató hátterével.

És ennek eredménye lesz egy koncepció, melyben a tervező elmondhatja és meg is mutathatja, hogy ő most mit gondol a Világról és egy kicsit a jövőről is. Ehhez kívánok jó utazást és sok sok kitartást!

Feuertag Ottó -Europa Design 
Losz alapítója és elnökségi tagja


A pályázatok megtekinthetőek, és 2023. december 4-ig közönségszavazásra bocsátottak:

https://evlakberendezoje.hu/2023/palyazatok/


 
AZ EUROPA DESIGN ÉS A 2023-AS PÁLYÁZAT


Jövőre lesz 30 éve, hogy megkezdtük a tervezői társadalom támogatásával azt a küldetésünket mely az épített környezetünk európai szintűvé emelését fogja eredményezni.
 
Elindultunk egy nagyon nehéz úton, és ígéretet tettünk arra, hogy hazai vállalkozásként, megosztjuk azt szemléletet és átadjuk azt a tudást és kapcsolati lehetőséget, melyet kiemelt gyártói és jövőkutató partnereink biztosítanak számunkra. A Design világának innovációit és kutatási eredményeit statisztikáit szinte negyed éves frissítéssel folyamatosan kapjuk, és ezt igyekeztünk az elmúlt időben több csatornán keresztül is továbbadni és az adott szakterület  tervezői -tanácsadói réteg számára érthető módon becsomagolva elérhetővé tenni.
 
A jelenlegi pályázatunkkal is hasonló célt szeretnénk elérni és bevonni a tervezőket egy közös gondolkodásba, hogy ebben a változó világban milyen élettereket képzelnek el.
Mert változik a világ, összemosódnak a határai az egyes piaci területeknek, funkcióknak, kibővülnek a tervezői feladatok a kültérre, a munka világába és a digitalizált megoldások támogatásával pedig soha nem ismert megoldási lehetőségeket tudnak a tervezők alkalmazni és ekkor még a mesterséges intelligenciáról nem is beszéltünk.

Az Europa Design eddig ismert és közületi megoldásaiban hangsúlyosabb termékkínálata is változik, és a hagyományos lakberendezési piaccal összemosódott. Ha csak egy példát veszünk, hogy az kínálatunk gerincét képviselő Herman Miller a Knoll felvásárlásával MillerKNOLL néven mint piacvezető kifejezetten olyan cégeket tulajdonol mint a HAY, Muuto, Magis stb.

A közel 30 gyártói portfólióból válogatva célunk egy olyan jövő életterét bemutató pályázatot támogatni ahol a megváltozott környezetünk 3 hangsúlyos pontját kell egy koncepció alá rendezni és természetesen a fenntarthatóság elveit szigorúan követni.


 
A 3 pillér


A jövő családja - a munka új világa - a természeti környezet integrálása.
 
Ebben az értékrendben kívánunk minden pályázónak megadni a lehető legtöbb támogatást, hogy egymást megismerve mindenki kibontakoztathassa kreativitást.
Jó munkát kívánunk!

CIKK AJÁNLÓ


MFKI GÁLA 2023 - EIFFEL MŰHELYHÁZ

MFKI Gála 2023 - Eiffel Műhelyház europadesign, MFKI, magyar-francia, kamara, gustaveeiffel,eiffel, eiffelmuhelyhaz, wellbeing
A Francia Kamara büszek tagjaként idén 12. alkalommal vettünk részt az...
2023-11-27

CSR HUNGARY DÍJÁTADÓ 2023

CSR HUNGARY DÍJÁTADÓ 2023
Október 27-én, Budapesten, a Gundel Palotában megrendezett CSR Hungary...
2023-10-30

MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG

Mindszentyneum – Zalaegerszeg iroda,irodabútor,kávézó,wellbeing,konferenciaterem,múzeum
Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum szomszédságában kapott helyet a...
2023-12-04

EHHEZ AJÁNLJUKAERON GAMING Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

AERON GAMING

termék raktárlista

Anna SO1371 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna SO1371

termék raktárlista

Uni Mesh Sitland
termék információ
termék raktárlista

Uni Mesh

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Closed Bench BC6315 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Bench BC6315

termék raktárlista

Kabi Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Alya SO1556 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1556

termék raktárlista

Uma Actiu
termék információ
termék raktárlista

Uma

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Anna Corporate SI1378 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna Corporate SI1378

termék raktárlista

REFERENCIÁK

DTZ TABÁN...

DTZ Tabán Irodaház

FOUR SEASON...

Four Season Dental Center

MARGIT HÁZ

Margit ház

OTP FÁY ANDRÁS...

OTP Fáy András alapítvány

BECAUSE AGENCY

Because Agency

ANGOLAI...

Angolai Nagykövetség

NISSAN

Nissan

ERŐS ÜGYVÉDI...

Erős Ügyvédi Iroda - Squire, Sanders - Dempsey L.L.P.

MINDSZENTYNEUM

Mindszentyneum

EGIS

Egis

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...