wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

HIBRID ÜZLETI REGGELI : ESG KÖVETELMÉNYEK A MAGYAR PIACON 2024.05.23.

HIBRID ÜZLETI REGGELI : ESG KÖVETELMÉNYEK A MAGYAR PIACON 2024.05.23. Irodabútor, CCI France Hongrie, ESG, CSR, Hibrid üzleti reggeli,Europa Design

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara a Wellpont rendezvényhelyszínen tartja következő hibrid üzleti reggelijét!


ESG követelmények a magyar piacon

Egyszeri kötelezettség vagy folyamatos kihívás?


Már a magyar szabályozás is szabványosított ESG jelentés készítését és fenntarthatósági átvilágítási kötelezettséget ír elő a vállalkozások számára, amelyet méretük alapján lépcsőzetesen, 1–3 év alatt kell bevezetniük. A szabályok idén január 1-től élnek.


A követelményeket nem csupán az érintett vállalatoknak, hanem a beszállítói láncukban érintett cégeknek is teljesíteni kell, mindez ráadásul folyamatos monitorozás alá tartozik.


A vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik tehát, hogy komolyan vegyék ezen elvárásokat, a célszámokat és azok teljesítését, hiszen a szabályok a gyakorlatban objektív módon is ellenőrizhetőek, az eredmények egymással összevethetők és nyilvánosak. Az ellenőrzést és esetleges szankciók alkalmazását pedig a nemzeti hatóságok végzik.

Eseményünkre a magyar ESG ökoszisztéma szereplőit hívtuk meg a szabályozói, a tanácsadói, a jogalkalmazási és a technológiai oldal képviselői személyében, hogy hiteles szakmai információkat kaphassunk és a lehető leggyakorlatiasabb és mindenre kiterjedő útmutatást nyújtsanak a vállalatok számára az ESG szabályozásból származó kötelezettségekről.


Részleteket megtudhat az eseményről az alábbi gombra kattintva:

 Az esemény részletes programja 


Kérjük, személyes vagy online részvételi szándékát 2024. május 17-ig jelezze az info@ccifrance-hongrie.org e-mail címen, vagy az alábbi gombra kattintva:

 Regisztráció 

CIKK AJÁNLÓ


MÁJUS 9. SALONE DEL MOBILE.MILANO BESZÁMOLÓ -...

Május 9. SALONE DEL MOBILE.MILANO beszámoló - innováció szenvedéllyel isaloni,europadesign, beszámolók, események, design, furniture
Az innováció szenvedélye: Salone del Mobile 2024 - A Design világának...
2024-04-25

TRUE DESIGN FENDER, EGY IKONIKUS BÚTOR...

True design Fender, egy ikonikus bútor kapszulakollekciója  kapszula kollekció,,Kvadrat,elegant, upholstery,Francesco Favaretto,True Design,Fender,Europa Design
A True Design Fender bútorcsaládjának kapszula kollekciója igazi design...
2024-03-06

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS A LOSZ ÉV...

Elindult a közönségszavazás a LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 pályázaton!
A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design!Az...
2023-12-01

EHHEZ AJÁNLJUKHanna Swivel  Akaba
termék információ
termék raktárlista

Hanna Swivel

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Pile Enea
termék információ
termék raktárlista

Pile

termék raktárlista
# Enea Nincs

Klasik szék Akaba
termék információ
termék raktárlista

Klasik szék

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Lottus confident chair with castors Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus confident chair with castors

termék raktárlista
# Enea Nincs

Alya SO1534 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya SO1534

termék raktárlista

Beat RS0213 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Beat RS0213

termék raktárlista

Alya BQ1594 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BQ1594

termék raktárlista

Brandy BU3016 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Brandy BU3016

termék raktárlista

REFERENCIÁK

ABOS UTCA -...

Abos utca - Magánlakás

SMP

SMP

OPEN SOCIETY...

Open Society Institute

ENERGIA KÖZPONT...

Energia Központ Nonprofit Kft.

ÖBÖL XI.

Öböl XI.

PRIOR GAMES

Prior Games

DOUWE EGBERTS

Douwe Egberts

DRIVING CAMP

Driving Camp

TELEKOM...

TELEKOM Spaceplan

AUCHAN

Auchan

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...