wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

HERMAN MILLER ZEPH – AZ ELÉRHETŐ, SZEMÉLYRE SZABOTT KÉNYELEM

HERMAN MILLER ZEPH – AZ ELÉRHETŐ, SZEMÉLYRE SZABOTT KÉNYELEM Irodabútor,europadesign, hermanmiller, zeph, studio7.5, eames, aeron, setu, mirra, 3D, carolazwick, burkhardschmitzcel

A Studio 7.5 által megalkotott Zeph tervezésének célja áthidalni a szakadékot a Herman Miller ikonikus századközepi tervei és a mai munkaszékek ergonómiája között. Az eredmény egy elérhető szintű kialakítás, amely nem veszélyezteti sem a kényelmet, sem a stílust.

A Herman Miller Cosm szék Szent Grálnak tekintett kényelmét mégis miként lehet méltón követni? A berlini székhelyű stúdió a megfelelő inspirációt a Berlini Művészeti Egyetem és a berlini Weißensee Művészeti és Design Akadémia diákjainak segítségével találta meg. A Herman Miller a század közepén olyan elegáns együttműködéseiről volt híres, mint az Eames kagylószék vagy a modern, nagy teljesítményű székei, mint például az Aeron, amely olyan anyagokat és beállítási lehetőségeket tudhat magáénak, amelyek órákon át megtámasztják testünket a számítógép előtt. A bútormárka most e két hagyomány legjavát próbálta ötvözni; az új Zeph kiemeli a klasszikus Eames vonalakat, miközben lehetőséget kínál a hátracsúszásra és a hátradőlésre. Ez nem egyszerűen egy lenyűgöző tervezési gyakorlat, a Herman Miller így készítette elő a történelem legolcsóbb munkaszékét, amely idén augusztustól indul útjára a megszokott árak töredékéért.


Herman Miller Zeph EamesHerman Miller Zeph inspirációja az Eames kagylószék


A stúdió társalapítója, Carola Zwick a berlini Weißensee Művészeti Akadémia professzora, ahol a diákok olyan olcsó, merev székeken dolgoznak, amelyek az általános iskolák székeire emlékeztetnek. „A német (oktatási) intézmények nagyon szegények” – mondja Carola. Megfigyelte a diákokat, ahogy fejjel lefelé dolgoznak a diplomamunkájukon, nagyrészt számítógép előtt. „Láttuk, hogy problémáik vannak. Lennének flow pillanataik, amikor teljesen az érettségi vagy diplomamunkára koncentrálnak, de hátfájásban szenvednek."


Herman Miller ZephA Herman Miller Zeph ergonómikus hátracsúszási és -dőlési lehetősége természetesnek tűnik a velünk együtt mozgó székben


A cél érdekében a tervezők új kagylószék animálására törekedtek és a 3D-s nyomtatás segítségével, a monoshell prototípusain keresztül addig integrálták elképzeléseiket, amíg el nem érték azt az elképzelést, amit az ergonómia aranystandardjának tartanak; egy olyan hátracsúszási és -dőlési lehetőséget, amely természetesnek tűnik egy velünk együtt mozgó székben. Az elért kialakítás geometriája lehetővé teszi, hogy a testünk forgópontjai megteremtsék a megfelelő ellensúlyt az ideális ergonómiai üléshez – ez az élmény azt eredményezi, hogy támogatva és energikusan érezzük magunkat, miközben a székben mozgunk.

"Olyan termékre vágytunk, amely tisztességes, becsületes, egyszerű eszköz lehet és a legfontosabb dolgokat biztosítja... A diákok befektetnek a laptopjukba, befektetnek a kerékpárjukba, de legtöbbször kezdetben nem fektetnek be túl sokat egy ülésre alkalmas eszközbe" – mondja Carola Zwick, aki Burkhard Schmitzcel és testvérével, Roland Zwickkel együtt vezeti a Studio 7.5-öt.

A folyamat során végig szem előtt tartották diákjaikat és a projekt kezdeti céljait, tudván, hogy az öröm és az ergonómia keveréke nem adható túl magas áron. "Emlékszem, hogy a Mirrával vagy a Setuval turnéztam és azt tapasztaltam, hogy sokan lelkesedtek a székért, de olyanok, mint: »Három hónapig kell megtakarítanom, hogy megengedhessem magamnak«" – mondja Roland. "Ezért azzal az ötlettel álltunk elő, hogy egy demokratikusabb széket szeretnénk."


Herman Miller Zeph

Herman Miller ZephMíg a legtöbb héjszék statikus, a Zeph-en található kinematikai monoshell természetes vonalvezetést kínál, amely a felhasználó természetes forgáspontjait használja a megfelelő ellensúly létrehozásához


Burkhard elismeri, hogy ez egy "kemény dió volt, amit fel kellett törni". A kényelmi és költséghányadosok megfelelő beállításnak titka az volt, hogy ne csak kemény forgáspontokat helyezzenek el a szék alá, hanem az egész ülés alatti mechanizmust is meg kell építeni, hogy a felhasználó súlyának megfelelően meghajljon. Bőséges 3D-nyomtatott prototípusokat készítettek próba-hiba iterációk révén, amelyek közül néhány "úgy nézett ki, mintha valami Tim Burton-filmből lépne elő", nevet Carola, amíg egy darabból álló ülésre és háttámlára nem váltottak, amely valójában mozog a benne ülővel. A kevesebb illesztés olcsóbb gyártást és természetesebb érzést is jelentett. Miután a Studio 7.5 elégedett volt a modelljükkel, 3D-ben kinyomtatva a széket elrepültek a Herman Millerhez és a két csapat a következő három évét azzal töltötte, hogy kitalálják, hogyan építsék fel a gyártást futószalagon. 

"Az egyik dolog, amit a múlt század közepéből szerettünk volna átvenni, az a jövő optimista és nagyszerű elképzelése volt – egy kicsit játékosabbak és boldogabbak akartunk lenni." – Carola Zwick


Herman Miller Zeph

A Zeph a Herman Miller történetének lenyűgöző remixe, remek lehetőség a megosztott munkaterületek kialakításához. Mivel nem kell beállító gombokat használni a Zeph-be való beüléshez, tökéletes választás a működés közbeni asztalcseréhez, helyváltoztatáshoz.

Herman Miller_Zeph

Carola Zwick – a Herman Miller Zeph kiterjedt színpalettája a múltból is merített ihletet


A palettát "egy doboz zsírkrétának" nevezik és nem előíró jellegű, hanem különféle ízléseket hív életre és hagyja, hogy az emberek jól érezzék magukat. Ezek a textíliák metamerikusak, ami azt jelenti, hogy a világítástól és a környezetüktől függően a színek eltolódnak. A tervezőcsapat a fonalfestés környezetre gyakorolt ​​hatása miatt is aggódott, ezért olyan eljárást választottak, amely kevesebb vizet igényel. A nehézség az volt, hogy ez a módszer kevesebb színlehetőséget kínált, mint szerettek volna, de a Studio 7.5 megtalálta a megoldást; ha két színt köt egymás mellé, az impresszionista festőkhöz hasonlóan becsaphatja a szemünket, miközben az új színeket hoz létre.


Herman Miller Zeph


A Zeph opcionális, levehető és cserélhető 3D-s kötött kiegészítője könnyen illeszkedik a héjba, nincs szükség szerszámokra és bármikor kicserélhető a másik 20 textilszín egyikére, ráadásul 50%-ban újrahasznosított és mivel a szék pontos méreteihez van kötve, nulla a szövethulladék.


Herman Miller Zeph

Herman Miller ZephSzivárvány fonal alkotja a Zeph 3D kötött palettát


Studio 7.5Studio 7.5

HERMAN MILLER ZEPH VIDEO  ZEPH VIDEO  HERMAN MILLER ZEPH VIDEO

 ZEPH VIDEO 

CIKK AJÁNLÓ


A JÖVŐ IRODÁJA – 20 ÉV TÁVLATÁBÓL

A jövő irodája – 20 év távlatából europadesign, hermanmiller, OE1,professional, office, homeoffice,desk, chair, wellbeing, wellbeingszövetség, ergonomia,spaceondemand, communityoffice
„…az iroda mégsem tűnik el, nem is fog soha eltűnni!” – Renata...
2022-03-07

WELLBEING SZÖVETSÉG – JÓLLÉT MENTOR ÉS...

Wellbeing Szövetség – jóllét mentor és jóllét nagykövet képzések wellbeing,munkakörnyezet,jóllét, vállalatimegoldások, HR,IMEC,,wellbeingszovetseg, well,  welliroda, wellpoint,Health, CountryHRLead
2022.03.09-én elindul a Wellbeing Szövetség jóllét mentor (50 óra)...
2022-02-28

ÚJULT ERŐVEL: HOME OFFICE – HERMAN MILLER OE1...

Újult erővel: Home Office – Herman Miller OE1 Workspace Collection hermanmiller, OE1, professional, homeoffice, desk, ergonomia
A pandémia miatti kényszer Home Office nagy mértékben megnövelte az...
2022-03-31

EHHEZ AJÁNLJUKKicca ET AL
termék információ
termék raktárlista

Kicca

termék raktárlista
# ET AL Nincs

Saari Arper
termék információ
termék raktárlista

Saari

termék raktárlista
# Arper Nincs

Hanna Swivel  Akaba
termék információ
termék raktárlista

Hanna Swivel

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Classic + Sitland
termék információ
termék raktárlista

Classic +

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Atlante Alea
termék információ
termék raktárlista

Atlante

termék raktárlista
# Alea Nincs

MOTIA GAMING DESK Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

MOTIA GAMING DESK

termék raktárlista

Elephant Rocking Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Elephant Rocking

termék raktárlista

Rizo chair Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Rizo chair

termék raktárlista

REFERENCIÁK

MULTIREKLÁM...

Multireklám (M-csoport)

CITROM...

Citrom AutósIskola

METALOBOX

Metalobox

EMERSON PROCESS...

Emerson Process Management Kft.

TRIVIUM PACKING

Trivium Packing

ZOETIS

Zoetis

PACIFIC PARK

Pacific Park

DNV-GL

DNV-GL

COLORCON...

Colorcon Képviselet

DREAMCINEMA

Dreamcinema

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...