wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

KÖZÖS CÉL AZ EGÉSZSÉG MEGÕRZÉSE

KÖZÖS CÉL AZ EGÉSZSÉG MEGÕRZÉSE Irodabútor,Közös,egészség,megõrzése

Közös cél az egészség megõrzése
 
Az MFKI konferenciája az egészséges életmód kiemelt szerepérõl, a prevencióról és a cukorbetegség munkahelyi kezelésérõl
 
Budapest, 2014. november 28. – A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) tagvállalatai hatodik alkalommal gyûltek össze, hogy megünnepeljék a 2008-ban útjára indított kezdeményezésüket, az Egészség Chartát. Az évfordulóra szervezett szakmai konferencia középpontjában egyrészt az egészséges életmódot népszerûsítõ társadalmi célú programok álltak, másrészt a rendezvény kiemelten foglalkozott a cukorbetegség munkahelyi kezelésével.
 
A konferenciával az MFKI minden évben lehetõséget biztosít tagjai számára a tapasztalatcserére, a saját programjaik bemutatására és egy közös, pozitív üzenet továbbítására a nagyközönség felé. A résztvevõ vállalatok mind egyetértettek abban, hogy az egészség megõrzése az üzleti világ minden szereplõjének közös célja.
 
Az idei témaválasztást a legutóbbi statisztikák motiválták: jelenleg 380 millió diabéteszes beteg él a világon, közülük mintegy egymillióan Magyarországon. Számuk folyamatosan nõ, elsõsorban a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás következtében. A leginkább az ülõ- vagy állómunkát végzõk érintettek, így az egyéni felelõsség mellett a munkaadók szerepe is jelentõs a megelõzésben. Az MFKI ezért is érzi fontosnak, hogy tagvállalati példákkal utat mutasson az üzleti élet többi szereplõjének az egészséges életmód munkahelyi népszerûsítésében.
 
A Sanofinál szervezett eseményt Jean-Marc Puppi, a Francia Nagykövetség Gazdasági Osztályának vezetõje nyitotta meg. Ezután a házigazda képviseletében Pierre Faury vezérigazgató üdvözölte a jelenlévõket. „A Sanofi egészségközpontú vállalatként támogatja a betegedukációt és igyekszik minél szélesebb körben felhívni a figyelmet az aktív életmód és az egészséges táplálkozás fontosságára. Elkötelezetten támogatjuk kollégáinkat is az egészséges életmód megõrzésében, illetve kialakult betegség esetén, az életminõség javításában. A Sano-Fit Egészségmegõrzõ Program keretében a cukorbetegség megelõzésére, illetve a betegség tüneteinek enyhítésére tettünk vállalásokat. Szeretnénk, ha ezeket a kamara tagvállalatai is magukévá tennék, ezért indítványoztuk, hogy a cukorbetegség megelõzését szolgáló irányelvek kerüljenek be a kamara Egészség Chartájába is” – fogalmazott Pierre Faury.

A Servier Hungaria képviseletében Szlávik Péter külkapcsolati és kommunikációs vezetõ „A gyógyítás világa Servier szemmel – Magyarok a gyógyszerkutatás élvonalában” címmel mutatta be azt a sajátos emberközpontú szemléletet amivel az alapítványi formában mûködõ, 140 országban jelen lévõ vállalat a betegek és a gyógyító szakemberek igényeit szolgálja immár 20 éve Magyarországon is. Az idén 60 éves vállalat nemzetközi sikereit a kezdetekkor egy magyar kutató Dr. Beregi László szabadalmai alapozták meg, aki több évtizeden keresztül a nemzetközi kutatási osztályt vezette. A magyar kutatók ma is a világ élvonalához tartoznak, hiszen a Servier Franciaországon kívül Magyarországon mûködtet alapkutatásokkal foglalkozó intézetet.

A következõ elõadó Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külsõ kapcsolatok igazgatója a cég 16 éve indított „Tegyünk a gyermekekért” (TEGY) társadalmi célú támogató programját mutatta be a szakmai közönségnek. A Danone Kft. tavaly az önkormányzatokkal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tankerületeivel szoros együttmûködésben országosan indította el – a kiegyensúlyozott táplálkozást és életvitelt támogató küldetésével összhangban – az új, egészséges életmódra ösztönzõ programját, melyben ez idáig közel 13 000 általános iskolás és 500 pedagógus vett aktívan részt. Az egészségprogram a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra, a mindennapi mozgásra, valamint a mozgásszegény életmód következményeire hívja fel a
figyelmet – interaktív, játékos formában. Az egyedülálló módon megálmodott, interaktív, játékos program kialakításában és megvalósításában együttmûködõ szakmai partnerek a Magyar dietetikusok Országos Szövetsége, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet és a Gyermekek Egészségnevelõ Prevenciós Alapítványa, mely szervezetek hosszú évek óta szoros szakmai kapcsolatban állnak a vállalattal. A TEGY program – elsõként az FMCG vállalati programok között – ez év elején elnyerte az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakmai ajánlását, az Ajánlott iskolai egészségfejlesztési program címet.

A rendezvény megvalósítását még az Egis Gyógyszergyár Zrt. és a gyõri Cothec Kft. is támogatta.

Az MFKI Egészség Chartáját eddig 105 cég írta alá, de a Kamara minden évben lehetõséget biztosít a csatlakozásra. 2014-ben tíz cég csatlakozott a Sanofi új ajánlásával kiegészült Egészség Chartához: a Carlson Wagonlit, a Cothec, a Danone, az Europa Design Hungary, a Galloman Translation and Interpreting, a JCDecaux Hungary, a PResston PR, a Settlers Relocation, a Szecskay Ügyvédi Iroda és a Ventacid Hungária cégek.


További információ
Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara
(36 1) 317-8268
ccifh@ccifh.hu
A MAGYAR-FRANCIA KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARÁROL (MFKI)
A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara 1991-ben alakult. A Kamara missziója, hogy hozzájáruljon a Franciaország és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez, és segítse a francia cégeket magyarországi beruházásaikban, a magyar vállalkozásokat pedig franciaországi üzleti kapcsolatépítésükben, illetve érdekképviseleti szervezetként közremûködjön a tagok fontos gazdasági kérdésekben képviselt közös álláspontjának eljuttatásában a döntéshozókhoz. Több mint 200, a magyar gazdaság minden szektorában jelen lévõ tagjával, 112 franciaországi kamarával meglévõ napi élõ kapcsolatrendszerével, szövetségben a világ szinte minden országában mûködõ 82 francia kamarával a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara olyan kapcsolati tõkét és információforrást jelent a tagok számára, amely hatékonyan szolgálhatja fejlõdésüket, versenyképességük növelését.
www.ccifh.hu 

CIKK AJÁNLÓ


2. CONNECT CONFLICT NIGHT AZ ÁTRIUMBAN:...

2. Connect Conflict Night az Átriumban: Szakértők és Színészek Együtt a Konfliktuskezelésért
2. Connect Conflict Night az Átriumban: szakértők és színészek...
2024-12-10

KIVÉTELES MINŐSÉG A MODERN OTTHONOK...

Kivételes minőség a modern otthonok kialakításában - Prémium bútormárkák az Europa Design kínálatában Europa Design, Premium, Home, Arper, Herman Miller, Ethnicraft, Montana, minőség, anyaghasználat, garancia, kopásállóság, textilválaszték, tömör fa, újrahasznosított műanyag, személyre szabhatóság,Andreu World
Az otthonunk berendezésekor a bútorok kiválasztása az egyik...
2024-08-08

#HAKEDVESAZÉLETED VOL.01 - BLACKJACK

#hakedvesazéleted Vol.01 - Blackjack
MINDiet #hakedvesazéleted rendezvénysorozatának első eseménye,a...
2024-11-27

EHHEZ AJÁNLJUK



Carma Akaba
termék információ
termék raktárlista

Carma

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Anna BU1405 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna BU1405

termék raktárlista

Alya BQ1592 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BQ1592

termék raktárlista

Ofimat Actiu
termék információ
termék raktárlista

Ofimat

termék raktárlista
# Actiu Nincs

PK Sitland
termék információ
termék raktárlista

PK

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Closed Bench BC6311 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Bench BC6311

termék raktárlista

Mobility Actiu
termék információ
termék raktárlista

Mobility

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Closed Table CB49 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table CB49

termék raktárlista

REFERENCIÁK

ALPHASONIC KFT.

Alphasonic Kft.

SMP

SMP

BUDAPEST II....

Budapest II. kerületi Önkormányzat- Fejlesztési Iroda

HOLD ZRT.

HOLD Zrt.

EVOSOFT

evosoft

ARGON KFT.

Argon Kft.

CEZ...

CEZ Magyarország Kft.

GRAND HOTEL...

Grand Hotel Esztergom

ÖBÖL XI.

Öböl XI.

MAC-TECH KFT.

Mac-Tech Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...