wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

MÉD 2023 - IDÉN ÚJRA ÁTADJUK KÜLÖNDÍJUNKAT!

MÉD 2023 - IDÉN ÚJRA ÁTADJUK KÜLÖNDÍJUNKAT! Irodabútor,

A Média Építészeti Díja célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai közéletben megerősítse a legkiválóbb alkotások jelenlétét, és a média jeles képviselőinek segítségével megismertesse az érdeklődő nagyközönséget a legizgalmasabb magyar épületekkel és tervekkel.

A MÉD hagyományainak megfelelően az Épület, Terv, Épített környezet kategóriában benyújtott munkákat ezúttal is nemzetközi előzsűri bírálta el: ők választották ki azt a 10-10-10 projektet, amelyek az Építészfórum oldalán közönségszavazáson indulhattak. Mindemellett az Épület és Terv kategóriában az 5-5 finalistáról is döntöttek – ők prezentálnak majd a médiazsűri előtt a novemberi gálán.


Média Építészeti Díja 2022 – fotó: Gulyás Attila


Idén 19. alkalommal hirdeti meg az Építészfórum a legjobb kortárs épületek és építészeti tervek versenyét. A díjátadó gálán pedig az előzsűri mellett a szakmai és médiaszűri értékelésére kerül sor november 10-én, az Uránia nemzeti Filmszínházban. 

Különdíjunkat idén is átadjuk, az építészeti és a belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése érdekében, különös tekintettel a közösségi épületekben folyó kommunikációt támogató belsőépítészeti, berendezési és más technológiai megoldások alkalmazására, ezek továbbtervezési lehetőségeire.

 A MÉD 2023 DÖNTŐSEI 


Korábbi különdíjasaink 

2022-ben A Benczúr - Weichinger Studio két építésze, Benczúr László és Weichinger Miklós nyerte az Építészfórum által szervezett MÉD 2022 - Europa Design Belsőépítészeti különdíját, a Normafa kapuja látógatóközpontért.

Az ünnepélyes díjátadó után örömmel láttuk vendégül a két neves építészt, hogy átadhassuk a díjjal jár Wilkhahn On irodai széket, és beszélgethessünk a projektről. VIDEO BESZÉLGETÉS A TAVALYI NYERTESEKKEL A MÉD 2021-en Álmosdi Árpád és Csendes Monika kapta belsőépítészeti különdíjunkat a Szolnoki Várkapu tervéért (újragondolásáért). A díjazottakkal Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója beszélghet.

 PODCAST BESZÉLGETÉS A MÉD 2021 KÜLÖNDÍJASOKKAL Kik zsűriznek idén?

Mint minden évben, idén is elismert hazai újságírók véleményezik a finalista projekteket, szakmai zsűri támogatásával. 

1. Bagi László / Forbes

2. Szilágyi Róza Tekla / Eidolon Centre and Journal for Everyday Photography

3. Rajcsányi Gellért / Mandiner

4. Zubreczki Dávid / szakíró, építészeti mesemondó

5. Sümegi Noémi / Index

6. Zsuppán András / Válasz Online

7. Osvárt Judit / Elle Decoration


A médiazsűri munkáját idén is egy háromfős szakmai zsűri segíti:

Wesselényi-Garay Andor /  Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa

Weiszkopf András / BME Lakóépülettervezési Tanszék adjunktusa

Soltész Noémi / Nanavízió

 A ZSŰRITAGOKRÓL BŐVEBBEN  

CIKK AJÁNLÓ


MILANÓ 2024 BESZÁMOLÓ WORKSHOP AZ EUROPA DESIGN...

Milanó 2024 beszámoló workshop az Europa Design Auditóriumában ITA, SalonedelMobile.Milano, Riva1920, Arper, Caimi, Slalom, Truedesign, Pedrali, Infiniti, Scab, Polflex, Fantoni, Resol, Plust, Serralunga, GandiaBlasco, Arteinmotion, Salonesatellite, BrianzaDesign
Inspiráló délutánt tölthettünk tegnap az Europa Design Wellpoint...
2024-05-14

COLONNADE IRODA REFERENCIÁNK AZ ÉV IRODÁJA...

Colonnade iroda referenciánk Az Év Irodája Verseny győztesei között! EuropaDesign, Colonnade, AzÉvIrodája, AzÉvKözépvállalatiIrodája, győztes, officedesign,,designfurniture,Pedrali,Sits,Hay,Arper
A nyertes koncepció: esztétikus, harmonikus, természetközeli, olyan...
2024-04-22

SALONESATELLITE 2024 GYŐZTESEI

SaloneSatellite 2024 győztesei Europa Design, Salone, SaloneSatellite, special mention, young talents, design
SaloneSatellite - Connecting DesignA  fiatal designerek világszerte egyik...
2024-05-02

EHHEZ AJÁNLJUKUni Mesh Sitland
termék információ
termék raktárlista

Uni Mesh

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Blade Alea
termék információ
termék raktárlista

Blade

termék raktárlista
# Alea Nincs

Oasi Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Oasi Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Dizzie Arper
termék információ
termék raktárlista

Dizzie

termék raktárlista
# Arper Nincs

DV812-ENNA DVO
termék információ
termék raktárlista

DV812-ENNA

termék raktárlista
# DVO Nincs

Ortho Alea
termék információ
termék raktárlista

Ortho

termék raktárlista
# Alea Nincs

Kabi office Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi office

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Catifa 70 Arper
termék információ
termék raktárlista

Catifa 70

termék raktárlista
# Arper Nincs

REFERENCIÁK

MHF MORGAN HITEL...

mhf Morgan Hitel és Faktor

KONYHAKÖR

Konyhakör

SKICC

Skicc

STADLER SZOLNOK...

STADLER SZOLNOK VASÚTI JÁRMÛGYÁRTÓ KFT.

BIO SB

Bio SB

LOYALBANK

Loyalbank

BLOCHAMPS

Blochamps

2O

2o

REPUBLIC GROUP

Republic Group

MAC-TECH KFT.

Mac-Tech Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...