wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

NEM MINDEGY HOL ÉLÜNK!

NEM MINDEGY HOL ÉLÜNK! Irodabútor,

PÁLYÁZZ A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJRA!


2023-ban ismét meghirdetésre kerül a Holnap városáért Díj, melyre először - a City Hungary Program részeként - 2013-ban először lehetett pályázni. A Holnap városáért Díj védjegyhasználatára önkéntes a pályázat.

Regisztrációs határidő: 2023. július 14, 24.00 óra

Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.


A COVID világjárvány miatt korlátozások számos város élhetőségét alapjaiban megváltoztatta: a szociális érintkezések minimálisra csökkentése, hisz bezártak az éttermek, kávézók, személyes találkozóhelyek … A helyi gazdaságok is szembesültek a következményekkel: home office általánossá tétele, egyes infrastrukturális, innovatív eszközök intenzívebb használata… A szállítási, közlekedési értéklánc megszakadása … Mind-mind hatással volt és van a városok fenntartható modelljére. Az, hogy mi változott meg esetlegesen, a hogyanokra fogunk választ kapni a pályázóktól.

„Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége.

Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a települések.

Ehhez ösztönző erő lehet, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkáinkra. Erősségeinkre építkezve tudunk tovább fejlődni. Ezért indult útjára a nemzeti városdíj, a Holnap városáért Díj 2013-ban.” idézte fel Takács Júlia a City Hungary alapító-ügyvezetője.

Amikor a 2006-ban elindított CSR Hungary (vállalati felelősség és fenntarthatóság) mellett helyet kapott 2013-ban a társmárka City Hungary, akkor abból indultunk ki, hogy a CSR Hungary fókuszában a cégek/vállalkozások állnak. Viszont minden cégnek, vállalkozásnak harmonikus kapcsolatot kell kialakítani a helyi közösséggel. A településsel, a várossal, ahol tulajdonosai, munkavállalói élnek és dolgoznak. Természetesen a működéshez szükséges fenntartható rendszerek (infrastruktúra, önkormányzat vezetés, közművek, kultúra stb.) színvonala, minősége sem elhanyagolható tényező. Így logikusan következett az, hogy a City Hungary – a cégek fenntartható működését is segítve – a fenntartható városmodellt állította középpontba. Nem kizárólag zöld aspektusból megközelítve. Hisz a város, a település az emberi aspektusokat (kultúra, oktatás, egészség) is figyelembe kell, hogy vegye.”

A Holnap városáért Díj mellé állt az alapítástól kezdve fővédnökként dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, az Ember Erőforrás Minisztérium alapító minisztere.


Főpartnereink, kiírók a kezdetektől:

  • az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága

  • Pest megye Önkormányzat

  • Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége

  • Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

  • Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

  • Magyar Logisztikai Egyesület

  • Magyar Innovációs Szövetség


Pályázható kategóriák:

1/ Az intelligens, okos városért

2/ A tiszta városért – a felelős hulladékgazdálkodásért

3/ Természeti erőforrás-hatékonyság (föld, víz, levegő védelme, energia...)

4/ Üzlet a városért

5/ Fenntartható közösségek – a kultúra, művészet és a szellemi örökség megőrzéséért

6/ Mozgásban a város – a fenntartható szállításért és közlekedésért

7/ Egészséges városért

8/ Fenntartható városért (rendszer szintű fenntartható városmodell)

A regisztráció határideje: 2023. július 14.

A pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.


Lásd a részletek itt:

https://www.cityhungary.eu/holnapvarosaertdij/nevezes/

További információ:

takacs.andrea@atlantispress.hu

361-352-0957

===========================

Mi a City Hungary?

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma. Azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. 2013-ban indult el a nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap városáért Díj.

CIKK AJÁNLÓ


ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 PÁLYÁZAT – FÓKUSZBAN...

Év Lakberendezője 2023 pályázat – Fókuszban a Home Office LOSZ ÉV Lakberendezője 2023,pályázat,lakberendező,workshop
Az LOSZ Év Lakberendező 2023-as pályázatán kiemelt támogatókként...
2023-09-26

AZ ESG ÉS AZ ÉPÜLETEK KAPCSOLATÁRÓL SZÓLÓ...

Az ESG és az épületek kapcsolatáról szóló előadással kezdte meg szakmai munkáját az AmCham szakbizottsága ESG,AmCham
Az ESG és az épületek kapcsolatáról szóló előadással kezdte meg...
2023-04-03

LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE PÁLYÁZAT

LOSZ Év Lakberendezője pályázat
A LOSZ Év Lakberendezője Pályázat a lakberendező szakma egyik...
2023-07-18

EHHEZ AJÁNLJUKAlya BQ1593 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BQ1593

termék raktárlista

Oasi Alea
termék információ
termék raktárlista

Oasi

termék raktárlista
# Alea Nincs

Dna True Design
termék információ
termék raktárlista

Dna

termék raktárlista

Landing Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Landing

termék raktárlista

Esedra Light IVM
termék információ
termék raktárlista

Esedra Light

termék raktárlista
# IVM Nincs

Closed Table PC26 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC26

termék raktárlista

Anna Corporate SO1384 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna Corporate SO1384

termék raktárlista

Graph table Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Graph table

termék raktárlista

REFERENCIÁK

CUSHMAN AND...

Cushman and Wakefield

MICROSOFT

Microsoft

ORIGO FILM GROUP...

ORIGO Film Group Kft.

LUMINIS KFT.

Luminis Kft.

BP AGORA HUB

BP Agora HUB

CITROM...

Citrom AutósIskola

CEU ÜZLETI KAR...

CEU Üzleti Kar Kht.

PARTNER IN PET...

Partner in Pet Food

DREAMCINEMA

Dreamcinema

TELEKOM...

Telekom kollaborációs és irodaterek

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...