wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

DÍJAZZUK A GONDOSKODÓ KÖRNYEZETET

DÍJAZZUK A GONDOSKODÓ KÖRNYEZETET Irodabútor,Díjazzuk, a, gondoskodó, környezetet, LegelsősegélyAlapítvány, Well, minősítés, HAUNI, Hungária, Körber, szűrővizsgálat, EuropaDesign, ŐrangyalMagazin, editorial, press, szakcikk,FeuertagOttó

DÍJAZZUK A GONDOSKODÓ KÖRNYEZETET

 

A társadalmi felelősségvállalásnak számtalan szintje értelmezése van és a szervezetek számára tucatnyi lehetőség nyílt meg az utóbbi időben, hogy a programok választékát színesítsék. A Legelsősegély Alapítvány léte a legkonkrétabb módon védi az életet, az életben maradást. A mi számunkra azonban több lehetőség nyílik az egészség megőrzésére, melyet mi az ergonomikus környezeten keresztül támogatunk. Ezt népszerűsítendő indítottunk egy új kezdeményezést.


Az Europa Designban több, mint negyed évszáda dolgozunk a munkahelyi környezet optimalizálásán és az utóbbi időben a szorosan vett fizikai körülményeken túl már a mentális és társadalmi hatások vizsgálata is tanácsadásunk és megoldásaink tárgyát képezi.

Ebben - Magyarországon elsőként- a  Nemzetközi WELL Building Intézet tanúsítása szerint kialakított központunkból támogatjuk a WELL minősítés hazai elterjedését.

Ennek egyik kiemelkedő programja lett a CSR különdíj megalapítása, amelyben a pályázatok között keressük a WELL minősítés elveinek megfelelő legjobb gyakorlatokat alkalmazó cégeket, szervezeteket.


Első díjazottunk egy vidéki gyár, aki már alap tevékenységében is figyel a részletekre hiszen kisszériás, tehát egyéni vevői igényeknek megfelelő gépgyártási megoldásokat állít elő.  Itt tehát nem millárdos robotok ontják a széria termékeket, hanem képzett, felelős műszaki mérnökcsoportok és óraipari precizitással rendelkező szakemberek állítják elő a professzionális termékeket kis szériában. Tehát a cég legfőbb értéke az ember! És ők ezt meg is becsülik, ezért a CSR Hungary és az Europa Design Különdíját idén a HAUNI Hungária, a német Körber csoport tagja kapja.


Ők valóban a szervezetük minden fogaskerekére egyenként figyelnek, hiszen már az egészségkamionokban végzett rendszeres szűrővizsgálatokat is korcsoport specifikusan végzik. A kockázatelemzésnél figyelme veszik a munkaköröket így például a fehérgalléros mérnökök és más vezetők külön menedzserszűrést kapnak.

A nagy precizitást igénylő monitoros munkavégzés hatásaként jelentkező látási kockázat kezeléseként rendszeres szűrést és 100% ban támogatott védőszemüvegeken túl az egyéb szemüvegek beszerzésének támogatását is megkapják.


A gerincbántalmakra rendszeres gerinctorna programot hoztak létre és építettek egy speciális tornatermet is ehhez!


A számtalan családi- és sport rendezvényeken túl a társadalmi felelősségvállalásban is élen járnak, hiszen számtalan szervezet életét teszik évi 12 önkéntes napi munkájukkal és a gyár anyagi támogatásával jobbá. Ezeket a programokat is demokratikusan választják ki, mint ahogyan a klasszikus szponzorációs célokról is szavazás dönt.

A cég tehát bevonja a munkatársait, és figyel rájuk, értékeli őket jóban-rosszban. A vírusidőszakban a lelki, mentális egészségüket 24 órás díjmentes pszichológiai szolgáltatással támogatták melynek köre nem csupán a munkahelyi, de a párkapcsolati és családi konfliktusok megoldására is adhat megoldást.

A Hauni erőfeszítéseit az aktív munkatársak 3% -os fluktuációval hálálják meg, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a szervezeti wellbeing startégia valós és hatékony alkalmazása működik és ennek jótékony hatásából nem csupán  az egyén, a vállalat, de ezen keresztül a regionálisan elérhető szélesebb társadalmi kör is kap bőven anyagi és morális támogatást.


Köszönjük és gratulálunk minden egyes dolgozónak ezért!


Varga Zoltán HR és kommunikációs vezetőt, valamint Schmidt Szilvia kommunikációs specialistát és egyben a CSR pályázat jegyzőjét Feuertag Ottó, az Europa Design tulajdonosa, a CSR Hungary különdíj alapítója kérdezte a Hauni munkavállaló-barát szemléletmódjáról és a kiemelkedő munkavállalói well-being és motivációs megoldásokról, tapasztalatokról egy Podcast keretében, amit itt hallgathat meg:

https://soundcloud.com/user-751529377/wip-8-csr-hungary-europa-design-kulondij-hauni-hungaria


Várjuk továbbá azon cégek jelentkezését is, akiket a jó példa követésében partnerként üdvözölhetünk!


A cikk és a magazin online itt olvasható:

https://legelsosegely.hu/orangyal202102/OrangyalMagazin.html?fbclid=IwAR0PZCWwSMkMCI6YOfO_tQfPFvkMHsRRi8ybrnf8nGjs_Hn9lwDH23KvRwo#p=22 
CIKK AJÁNLÓ


ŐRANGYAL MAGAZIN - NOVEMBER 2022

Őrangyal Magazin - november 2022
A CSR Hungary 2022 Europa Design WELL Done különdíját a Trivium...
2022-12-01

ŐRANGYAL MAGAZIN - OKTÓBER 2022

Őrangyal Magazin - október 2022
A plusHALLE úgy gondolja, hogy a bútorok céljának egyértelműnek kell...
2022-10-28

EHHEZ AJÁNLJUKTopa Akaba
termék információ
termék raktárlista

Topa

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Closed Bench BC6308 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Bench BC6308

termék raktárlista

Modular Storage Actiu
termék információ
termék raktárlista

Modular Storage

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Elephant outdoor Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Elephant outdoor

termék raktárlista

Alya Executive SO1484 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya Executive SO1484

termék raktárlista

Oasi Alea
termék információ
termék raktárlista

Oasi

termék raktárlista
# Alea Nincs

Capri Lounge BU1696 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1696

termék raktárlista

Cell 72 Sitland
termék információ
termék raktárlista

Cell 72

termék raktárlista
# Sitland Nincs

REFERENCIÁK

LEITNERLEITNER

LeitnerLeitner

UNIFY

Unify

VIRÁNYOS...

Virányos Klinika

PROHOME

Prohome

DÉLI POINT...

Déli Point iordaház

FOUR SEASON

Four Season

NORD CONSULTING

Nord Consulting

MICHELIN

Michelin

DTZ TABÁN...

DTZ Tabán Irodaház

FRIESLAND...

Friesland Campina

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...