wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

PROHOME HOME OFFICE BAROMÉTER

PROHOME HOME OFFICE BAROMÉTER Irodabútor,home office, barométer, prohome

A Legelesősegély Alapítvány Őrangyal magzinjában a következő cikkünk jelent meg:


Prohome Home Office barométer

HOME OFFICE BAROMÉTER LOGO

A Pandémia felgyorsította a távmunka már évek óta tapasztalható térnyerését.


Az Europa Design az irodák ergonómiailag hatékony kialakításában szerzett több, mint negyed évszázados gyakorlatával gyorsan felismerte, hogy az otthoni környezetben végzett munkavégzéshez sok esetben nem megfelelőek a feltételek. Ezért kidolgozta a Home Office barométert, amelynek személyre szóló anonim gyorstesztjével felmérte a hiányosságokat és azonnali segítséget nyújtott a home office-ban dolgozóknak. A kérdőív értékelésével átfogó kép rajzolódott ki a hazai távmunkapiac körülményeiről.


A több száz ember által kitöltött kérdőív eredményei segítséget jelentenek azoknak a munkáltatóknak is, akik számára fontos, hogy a home office-ban dolgozó munkatársak ugyanolyan egészséges és kényelmes körülmények között végezzék tevékenységüket, mint az irodában. A Home Office barométer az otthoni munkahelyet – az irodai terekhez hasonlóan – az egész környezet és az ott tartózkodó emberek viszonylatában vizsgálta. A kérdőíves teszt minden olyan tényezőre kitért, amely befolyásolhatja a munkavégzés hatékonyságát.

A válaszadók többsége, 81 százaléka több, mint 6 órát töltött home office-ban a felmérés időszaka alatt. Megközelítőleg 69 százalékuk ajtóval zárható szobában dolgozott és egyedül tartózkodott a helyiségben, majdnem 30 százalékuknak azonban egy, vagy két személlyel meg kellett osztania a szoba használatát. Utóbbi adat fényében nem meglepő, hogy a kérdőívet kitöltők szintén 30%-a jelölte meg zavaró hatásként – vizuális vagy zaj - a vele egy légtérben tartózkodók által végzett tevékenyégeket. A zajterhelés meghaladta a vizuális ingerek által kiváltott koncentrációzavart. A felmérésben résztvevők mintegy 30 százaléka panaszkodott külső környezeti, illetve a lakáson belülről, például háztartási gépekből érkező zajokra. A cégek többsége bizalmas adatokkal dolgozik, ezért a válaszadók mintegy negyede számára gondot okozott, hogy családtagjaik hozzáférhettek a munkahelyükhöz. A kisgyermekes családoknál az otthoni munkavégzés, a számítógépek és más technikai eszközök használata fokozott biztonsági intézkedéseket kívánt érintésvédelem és balesetvédelmi szempontból. A háziállatok jelenléte elenyésző mértékben jelentett problémát.

HOME OFFICE BAROMÉTER KÉRDÉS 1

A home office ergonómiailag megfelelő berendezése az esetek többségében nem érte el az optimális szintet. Az íróasztal felelt meg leginkább a hatékony munkavégzés szempontjából, a kérdőívet kitöltők megközelítőleg 60%-a dolgozott 72-75 cm magas íróasztal mellett, 7%-uk pedig elektronikusan állítható magasságú asztalnál, ami ergonómiai szempontból a legjobb választás. Szerencsére csak minimális esetben szorult a munkavégzés a konyhapultra, bárpultra, dohányzóasztalra vagy ezek hiányában a munkavállaló ölébe.

A székek több kívánni valót hagytak maguk után. Ugyanis az otthon dolgozók mindössze 30%-a ült ergonómiailag megfelelő, állítható, a hátunk mozgását követő szinkronmechanikás, görgős, deréktámasszal ellátott munkaszékben, ezen belül is csak 12,27% ennek magas kategóriás, több állítási lehetőséggel – ülésmélység, kartámla – felszerelt változatában. Ezek hiányában a többség vagy kizárólag magasságában állítható székben, vagy fix étkezőszéken, bárszéken, konyhaszéken vagy kültéri széken ült. Alternatívaként kis százalékban megjelent a kis fotel, kanapé, az álló testtartást támogató üleptámasz, a puff, fitness labda vagy térdeplőszék. Csak néhányan jelezték, hogy munkahelyükről hazavitték az irodai széküket.

Tárolásra még kevesebb eszközt használnak az otthon dolgozók. Megközelítőleg 40% nem tárol semmit, 25% szekrényen vagy polcon tartja az iratokat, és 24%-nak van az asztalán minimális irodaszer tálcán vagy iratpapucsban. Az irodákban használt mobil görgős konténer cca 9% körül képezi részét az otthoni munkaállomás berendezésének.

HOME OFFICE BAROMÉTER KÉRDÉS 2

A home office információstechnológiai eszköztárában kiemelt szerephez jut a notebook, a válaszadók 78%-a használja. Második helyen nem meglepő módon a desktop computer áll – padlón állva és asztalon - kb 30%, harmadik helyen pedig a tablet cca 18%-kal. Lapmonitort elég sokan használnak, a megkérdezett személyek majdnem fele. Viszont elég kevesen egészítik ki állítható monitorkarral, vagy alkalmaznak laptop, illetve tablet emelő kart. Pedig ezek a magasságukban és mélységükben állítható karok ergonómiailag sokkal kényelmesebbé teszik a munkavégzést, és elég költségkímélő megoldások. A többség wifit használ az adatforgalomhoz, vagy kábelt és wifit. Ami érdekes, hogy a megkérdezettek negyede semmit nem jelölt be.

A kommunikáció fenntartásához legtöbben, 70%-ban a notebook beépített kameráját és hangszóróját használják, ezt követi a mobiltelefon kamerája és mikrofonja 61%-kal. A mobil kommunikáció előretörését mi sem mutatja jobban, hogy az asztali géphez a kérdőívet kitöltők mindössze 8-10%-nál kapcsolódik webkamera, mikrofon és hangszóró. Viszont fülhallgatót csak kevesen használnak ahhoz képest, hogy a megkérdezettek 30%-a jelölte meg a zajt zavaró hatásként, 15% nem a teljes fület, míg 20% a teljes fület eltakarót mikrofonnal. Otthoni nyomtatóval és szkennerrel a home office-ok 37 és 34%-a felszerelt.

Az ergonómiai kiegészítőket illetően a legtöbben, 50%-ban ergonómikus egeret alkalmaznak, zselés csuklótámaszt azonban sokkal kevesebben, mindössze 9%, ergonómikus egérpadot és billentyűzetet pedig ennél is kevesebben 7 és 10%-ban, nem beszélve az ergonómikus alkartámasz 4,5%-áról.

A home office székek ergonómiai felturbózására kevesen gondolnak, a válaszadók mindössze 4,5%-a szerelte fel mobil deréktámasszal hagyományos székét, háttámlára szerelhető segédpárnával, csípő emelést szolgáló ék-párnával pedig 4, illetve 2%.

A lábtámaszt előnyeit – valószínűleg az alacsonyabb felhasználók, akik nem magasságállítható székben és/vagy asztalnál ülnek – kevesen, 12%-ban fedezték fel, és mindössze 3%-uk szerezte be ennek mozgatható vagy fűthető változatát.

Az elektroszmog elleni védelem csak kevés embernek jutott eszébe, kicsivel több mint 1%-nak.

A megfelelő fényviszonyokra a többi ergonómiai tényezőhöz képest sokkal többen gondoltak. A home office dolgozók majdnem 50%-a ült 1 méternél közelebb az ablakhoz és 43,5%-uk pedig 1-3 méterre a természetes fényhez. Ez persze lakásokban könnyebben megoldható, hiszen nem az irodai, sokszor 6-8 méter mély rasztereket használják. És bár mindössze 7% jelezte, hogy csak mesterséges fény mellett tudott dolgozni, ennek ellenére az állítható asztali lámpa majdnem 40%-ban az otthoni munkaasztalok elengedhetetlen tartozéka.

A kérdőíves felmérés adatait az Europa Design szakemberei ergonómusok, környezetpszichológusok, coachok, trénerek, well tanácsadók bevonásával értékelte ki és ez alapján készítették el a piac nagy Home Office barométer jelentését. Szerencsére a rossz otthoni munkakörülmények miatt a válaszadók mindössze 5,38%-a került a veszélyzónába, ezzel szemben mindössze 0,45%-nak van profi home office berendezése. A kérdőívet kitöltők 16,59%-a került a fejlesztendő kategóriába, 77,58%-nak pedig szükséges megoldást találni a különböző otthoni munkahelyi problémáira.

HOME OFFICE HERMAN MILLER

Az Europa Design kezdeményezésében megvalósult nagy Home Office barométer felmérés, amely valós piaci igényeken alapult, hiszen a felmérésben részt vevők 99,55%-ánál olyan hiányosságokra mutatott rá, amelyek megoldása nélkül nem lesz hatékony az otthoni munkavégzés. A kérdésekre természetesen válaszokat is kínál az Europa Design a távmunkában, home office-ban dolgozók számára célzottan kidolgozott Pro Home csomaggal, amelyben konkrét megoldásokat javasol a munkáltatóknak, hogyan tegyék kényelmessé, egészségessé és ezáltal hatékonnyá munkavállalóik otthon munkakörülményeit.

Europa Design ProHome oldala:

https://europadesign.hu/tracker/XZy1z7icLecQEc5Jj9hXOB9LusZQA8ro


A Home Office kérdőív kiértékeléséről a cikk:

https://europadesign.hu/tracker/3ThyOFjIlbUBRRxC1hsAPFDuhommL5DBMEGJELENT CIKK ONLINE LINKJE:

https://legelsosegely.hu/orangyal202104/OrangyalMagazin.html#p=1

ŐRANGYAL MAGAZIN 2021/4 LAPSZÁMACIKK AJÁNLÓ


EGY DINAMIKUS ÜLŐBÚTOR LEKEREKÍTETT ALAPPAL,...

Egy dinamikus ülőbútor lekerekített alappal, amely soha fel nem borul, mozgásban tartva az embert dinamikus, ülőbútor, lekerekített, alappal, shona, nem, borul, fel, mozgásban, tartva, az, embert, Wilkhahn, Stand-up, szék
Egy dinamikus ülőbútor lekerekített alappal, amely soha fel nem borul,...
2021-02-24

WELL IRODA

Well Iroda CSR program, LegelsősegélyAlapítvání, támogatás, ŐrangyalMagazin, Europadesign, Well minősítés, több mint egy iroda, fókuszban az ember,editorial, press, szakcikk,Feuertag Ottó,Well iroda
A CSR programunk része a gondoskodás. A Legelsősegély Alapítvány...
2020-12-17

SAFE DESIGN PROGRAM

Safe Design Program safe, design, program, Élet?, Minőség?, De meddig?, ŐrangyalMagazin, EuropaDesign, Feuertag Ottó, editorial, press, szakcikk
2020-11-15

EHHEZ AJÁNLJUKNuez Table Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Nuez Table

termék raktárlista

Eracle Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Eracle Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

Couvé Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Couvé

termék raktárlista

Talent Actiu
termék információ
termék raktárlista

Talent

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Hula Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Hula

termék raktárlista

Ronda Outdoor Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Ronda Outdoor

termék raktárlista

Cell 72 Sitland
termék információ
termék raktárlista

Cell 72

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Viva Actiu
termék információ
termék raktárlista

Viva

termék raktárlista
# Actiu Nincs

REFERENCIÁK

RI40

RI40
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ri40
 • # Referencia

RICOH

Ricoh
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Ricoh
 • # Referencia

CITROM...

Citrom AutósIskola
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Citrom Autósiskola
 • # Referencia

TEVA...

TEVA Gyógyszergyár Zrt.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Teva Gyógyszergyár Zrt.
 • # Referencia

MULTIREKLÁM...

Multireklám (M-csoport)
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Multireklám (M-Csoport)
 • # Referencia

ABB

ABB
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Abb
 • # Referencia

ATENOR

Atenor
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Atenor
 • # Referencia

CUSHMAN AND...

Cushman and Wakefield
 • # Irodabútor
 • # Europa Design
 • # Cushman And Wakefield
 • # Referencia
 • # Látványterv

HELLO REPUBLIC

Hello Republic
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Hello Republic
 • # Referencia

ALLIANZ...

Allianz Hungária Biztosító Rt.
 • # Irodabútor
 • # Europadesign
 • # Allianz Hungária Biztosító Rt.
 • # Referencia

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...