wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HAZAI ESEMÉNYEK

Irodaházak Éjszakája VIII.

Irodaházak Éjszakája VIII.

Nyolcadik alkalommal szervezte az Europa Design az Irodaházak Éjszakája című eseményt, amelyre hagyományosan a Design Hét alatt kerül sor. 
 
A pandémia okozta 1 év kihagyás utáni most 4, maga nemében teljesen egyedülálló, hagyományos értelemben véve nem klasszikus irodaházat látogattak meg, amelyek mindegyike csattanós választ ad a járvány alatt és után felvetődő kérdésre: “miért van még szükség irodákra?”.
 
Ráadásul mindezt úgy, hogy mind a négy irodaház koncepcióját még a covid előtt, bátor döntéssel alkották meg, amelyet a megváltozott igények nagyon gyorsan igazoltak!


Az este 4 helyszíne rövid összefoglalója:
 
Market 6.0
Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata a saját "showroom" irodaházában megmutatott minden tudást, amit az elmúlt 25 év tapasztalatai által összegyűjtött. Az irodaház igazi referencia nem csak a vendégek, de a saját munkatársak felé is, ahol tisztelettel adóznak a kétkezi építőmunkások, szakemberek előtt is.

“A legnagyobb értékünk az ember” – ennek a hitvallásnak az esszenciája a Market 6.0 Irodaház. A tervezés során kulcstényező volt az összetartozás erősítése, ezért itt rengeteg közösségi területet tudtunk bejárni és megismerni.
 
Hermes Schleifmittel -  Budawest
Az őrmezői különleges lokáció hihetetlen irodabérleti kihasználtságot eredményezett a poszt-covid korszakban, amikor a városszéli irodaházák az aglomerációból be-bejáró hibrid munkavégzést támogatják remekül.
A Budawest irodaházban található német SSC-nél a fiatalos, a digitalizált világnak megfelelő irodai koncepciót fedezhettünk fel!
 
Tópark
Hogyan kap életre egy betontorzóvá vált beruházás és milyen az élet a Tóparkban, amely olyannyira különbözik koncepciójában és stílusában is az eddig megszokottól? A terület bejárása során az iroda-ingatlanpiaci háttérfolyamatokba is betekintést nyerhettünk, és kiderül, hogy a több ezer kényelmes parkolóhely mellett ingyenes buszjárattal is könnyedén elérhető ez a fantasztikus kis város a városban!
 
Publicis - Irányi palota
Az Irányi Palotában a Pyxis Nautica Építésziroda által tervezett irodában arra a kérdésre kaptunk választ, hogyan került megmentésre a 10 éve ázó bálterem, és hogyan született 21. századi épület hőszivattyús hűtést-fűtéssel, komfortszellőzéssel, lépcsőházi hő- és füstelvezető rendszerrel, LED-világítással? A világ egyik legnagyobb kreatív-ügynöksége által belakott házat a bérlő nem is hívja irodának, hanem inkább otthonként tekintenek rá, és Publicis House-ként nevezték el, nem véletlenül. A semmiképpen sem szokványos irodaépületben a közösségi terek változatosság a kreatív alkotómunkát támogatja, sokszor szó szerint, hiszen a palota minden szintjén készülnek reklámfilmek, tartanak forgatásokat is. REFERENCIÁK

WIZZ AIR

Wizz Air

TELENOR ASTORIA

Telenor Astoria

ACCOR HOTELS

Accor Hotels

IMEX...

IMEX Filtertechnika phase 2

BERLIN CHEMIE

Berlin Chemie

FOUR SEASON...

Four Season Dental Center

LEITNERLEITNER

LeitnerLeitner

AVIS BUDGET...

Avis Budget Group Business Support Centre Kft.

NADOR BOUTIQUE...

NADOR Boutique Bistro

FÜRSTENBERG...

Fürstenberg Porcelán  - Németország

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...