wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN
EKATA volt Whitepages

| Tervezés: 2020-08-26 | Tervező: Nikola Martinovic (SRB) // N-Martin Architectural Studio | Méret: 259 m² | Irodaház: Madách Trade Center |

Korábbi nevén Whitepages
Élõ fa köti függõlegesen össze a Budapest belvárosában található Madách Trade Center tornyának legfelsõ szintjeit, amely a fejlõdés és a folyamatos növekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Természet-központú belsõépítészeti koncepcióval leképezett ars poetica, a 21. századi kihívásoknak megfelelõ ‘open office’ munkakörnyezet, csocsóasztal, sörcsap, és séta a tetõteraszon - mindez a Whitepages európai központjában.

Örökpanorámás európai központot alakított ki a Whitepages a Madách Trade Centerben, amellyel a cég az átlátható online világba pozícionálja magát. A nyitott, egy légterû iroda munkaállomásait nagy közösségi terekben helyezték el, ezzel is ösztönözve a stratégiai problémamegoldásra specializálódott szakemberek csapatmunkáját.

Nikola Martinovic, a projekt szerb belsõépítésze, olyan irodateret teremtett, ahol a belsõépítészeti elemek nem zavarják a látványt, így az iroda panorámás kilátást nyújt Budapestre. Az élénk színû, kellemes környezetben, a munka mellett pihenés is lehetséges a Lounge területeken, ahol, nem szokványos módon csocsózásra és sörcsapolásra is lehetõség van.

A Whitepages irodája a tetõterasszal együtt a Madách Trade Center legfelsõ három szintjét birtokolja. A 10. szinten, a tízfõs ‘open space’ irodatér mellett, belvárosi panorámára nézõ, mozgatható üvegfallal elválasztott tárgyalót találunk, amely tovább bõvíthetõ 30 fõs konferenciateremmé.

Egy szinttel feljebb látható a projekt különlegessége, a domináns élõ fa, amelyet izgalmas kihívások mellett juttattak fel a 11. szintre. A fát körülvevõ faládából 3 képernyõ emelkedik fel, amelyeken folyamatosan követhetõ a programozói munka eredménye.

A Whitepages iroda legfelsõ, 12. szintjén zöldfal erõsíti a fa koncepcióval megkezdett természeti motívumot. Az alsóbb szintrõl felnyúló fakoronát bárasztal veszi körbe. A boltozat alatti Lounge térben aktív és passzív pihenésre is lehetõség van: csocsóasztal és kanapé áll a dolgozók rendelkezésére. A tér hatalmas belmagasságú kupolájára az irányított világítás hívja fel a figyelmet. A centrikus tér elõnye, hogy az irodát minden irányból természetes fény éri, amelyet fényáteresztõ függönyözéssel megszûrve engednek a belsõ térbe. Errõl a szintrõl közelíthetõek meg az irodaház tetõteraszai, amelyekrõl páratlan panoráma tárul Budapest belvárosára.

Az iroda berendezése során az Europa Design bútorainak kínálatából is válogattak. A Whitepages Hungary Kft. összes alkalmazottja az Actiu Mobility elektromosan állítható magasságú asztalnál dolgozik. Minden asztalhoz egy-egy kárpitozott paraván került, ahol a keret színe megegyezik az asztallap fehér színével. Az Actiu spanyol gyártó legújabb hangelnyelõ paravánja képes csökkenteni a környezeti zajt, véd a hangvisszaverõdéstõl és torzulásoktól, amelyek ronthatják a tér akusztikáját. Az asztal széléhez rögzíthetõ CBS Flo monitortartó karoknak köszönhetõen több szabad hely marad a munkavégzéshez. Az open space irodában az amerikai Herman Miller Embody forgószékek garantálják az ülésergonómiát. Mivel az alkalmazottak nem végeznek papírmunkát, így az iroda bútorozása nem igényel kis szekrényeket, konténereket. 

A belsõépítészeti tervezés során a bútorozás mellett a világítótestek kiválasztására és a fények összhangjának megteremtésére is nagy figyelmet fordítottak, így a lehetõ legtöbb fény éri a munkahelyeket és Lounge irodatereket. A lámpatestek nemcsak önmagukban, design elemként állják meg helyüket, hanem szorosan illeszkednek a belsõépítészeti koncepcióhoz is. Jó példa erre a lépcsõház különleges, cikk-cakk formájú világítása.

A burkolatok kiválasztásánál szintén a praktikum, változatosság és teljes összhang dominál, így a bejárat és a konyha gumipadló borítású, a dolgozóterületekre természetes és anti-allergén szõnyeget fektettek, a pihenõ Lounge zónára parkettát helyeztek. Az iroda nagyrészt fehérre festett, a lépcsõ nyersbeton falát kezeletlenül hagyták. A természeti koncepciót követve a központi falak nagy részét tömör fával burkolták, amely polcokat rejt, illetve beépített szekrényként funkcionál.

A budapesti Whitepages iroda, átgondolt belsõépítészeti megjelenésével, valamint az irodaház lokációjából adódó páratlan örökpanorámás kilátásával felveszi a versenyt bármely nemzetközi irodával. A szervezet ars poeticájának leképezése, valamint az élõ fa koncepció markáns, erõteljes hatása méltó helyre pozícionálja az irodát mind az üzleti-, mind a fõvárosi irodapiaci életben.

NEM TALÁLHATÓ LÁTVÁNYTERV

NEM TALÁLHATÓ VIDEO

Carma Akaba
termék információ
termék raktárlista

Carma

termék raktárlista
# Akaba Carma
Embody Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Embody

termék raktárlista
Mia Ped Dieffebi
termék információ
termék raktárlista

Mia Ped

termék raktárlista
Flo monitorkar CBS
termék információ
termék raktárlista

Flo monitorkar

termék raktárlista
# CBS Flo
Mobility Actiu
termék információ
termék raktárlista

Mobility

termék raktárlista
# Actiu Mobility
Delta Dencon
termék információ
termék raktárlista

Delta

termék raktárlista
# Dencon Nincs

NEM TALÁLHATÓ DÍJ

REFERENCIÁK

IMEX...

Imex Filtertechnika Kft. phase 1

NESTLÉ...

Nestlé Hungária Kft.

IMMOBILIA ZRT.

Immobilia Zrt.

OTP FÁY ANDRÁS...

OTP Fáy András alapítvány

OIL & GAS

Oil & Gas

LOYALBANK

Loyalbank

LOUNGE EVENT

Lounge Event

OTP ALAPKEZELŐ

OTP Alapkezelő

GROUPAMA...

Groupama Garancia Biztosító Zrt.

WEST HUNGÁRIA...

West Hungária Bau Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...