wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

OKTATÁS

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

| Tervezés: 2022-11-16 | Tervező: Studio Fragment Kft | Méret: 4207 | Helyszín: Budapest | Kivitelezés: 2022-11-16 | Építész: Csóka Bálint |

Az E5000 rendszer a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának zászlóshajó tantermeihez

A budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karát egy új, ötemeletes épülettel bővítették.

Az egyetem ambiciózus bővítési tervének részeként a kormány 15 millió eurós (több mint 6 milliárd forintos) támogatását élvező új, korszerű épülettel bővült a meglévő komplexum. Az új építményt, amely udvari-kerti kertjeivel a klasszikus reneszánsz épületstílus modern változatát kínálja, a budapesti Studio Fragment tervezte, amelyet egy tervpályázat nyomán választottak ki. Az elegáns terv, amely a kerület történelmi épületeinek homlokzatának tengelyességét és ritmusát ragadja meg, friss, modern formavilágot kínálva. A választott anyagok, színek és tiszta vonalak, a tartósságra való összpontosítás, valamint az emberek gyülekezőhelyeinek nagyvonalúsága az épületet reprezentatívvá teszi a közcélú rendeltetését. A gyakorlati oktatáshoz szükséges laboratóriumokkal és tantermekkel, valamint kifinomult közösségi terekkel felszerelt új épületszárnyban két nagy terem található - 298, illetve 176 férőhellyel -, amelyeket a hatékony oktatásszervezéshez, valamint szükség esetén rendezvények és konferenciák megrendezéséhez terveztek.

A területek modern stílusát, praktikusságát és rugalmasságát a LAMM-rendszerek letisztult vonalvezetése, elegáns kialakítása és különböző testreszabási lehetőségei segítik. Az új oktatási intézmény két kiemelt tantermének berendezéséhez az E5000 integrált ülő- és íróasztal-rendszert választották, amely mindkét teremben egyenes, lépcsősoros sorokban (54 cm-es távolságban egymástól) helyezkedik el. Az összetétel szempontjából rendkívül rugalmas rendszer kiemelkedik az ülés kivételes kényelmével, amelyet az ülés és a háttámla fokozott párnázottsága biztosít. Az ülés, a háttámla és a munkalap grafitszürke laminált anyagból készül, míg a vázak ezüstszínűre vannak festve.

Minden ülés párnázott, automatikus rugóhátú rendszerrel rendelkezik a nagyon csendes és ellenőrzött záródás érdekében. Minden egyes tanulóra szabottan: minden íróasztal fel van szerelve csatornázott elektromos kábelekkel a személyes eszközök töltéséhez és egy praktikus állvánnyal a kisebb tárgyak számára. A többnyire rögzített írótáblákba más, felhajtható, pánikgátló mozgatással ellátott, felhajtható írótáblák vannak beépítve.


NEM TALÁLHATÓ LÁTVÁNYTERV

Új Termék
E5000 conferencia  ülés Lamm
termék információ
termék raktárlista

E5000 conferencia ülés

termék raktárlista
# Lamm Nincs
E5000 Lamm
termék információ
termék raktárlista

E5000

termék raktárlista
# Lamm Nincs
Kabi Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi

termék raktárlista
# Akaba Kabi
Noom 50 Actiu
termék információ
termék raktárlista

Noom 50

termék raktárlista
# Actiu noom
Volt Pedrali
termék információ
termék raktárlista

Volt

termék raktárlista
# Pedrali Nincs
Wow ülőke Pedrali
termék információ
termék raktárlista

Wow ülőke

termék raktárlista
# Pedrali Nincs
Ikon asztal Pedrali
termék információ
termék raktárlista

Ikon asztal

termék raktárlista
# Pedrali Nincs
EVO görgős szék mdd
termék információ
termék raktárlista

EVO görgős szék

termék raktárlista
# mdd Nincs
Ogi Q asztal mdd
termék információ
termék raktárlista

Ogi Q asztal

termék raktárlista
# mdd Nincs
Ogi U asztal mdd
termék információ
termék raktárlista

Ogi U asztal

termék raktárlista
# mdd Nincs
Pedestal KK110 görgős tároló mdd
termék információ
termék raktárlista

Pedestal KK110 görgős tároló

termék raktárlista
# mdd Nincs

NEM TALÁLHATÓ DÍJ

REFERENCIÁK

NOTEBOOK STORE

Notebook Store

IMPACT HUB

Impact HUB

EVOSOFT

evosoft

ACCOR HOTELS

Accor Hotels

MAGÁNLAKÁS -...

Magánlakás - Balaton

CITIBANK...

Citibank International Plc. Magyarország

KONYHAKÖR

Konyhakör

CITROM...

Citrom AutósIskola

JTI HUNGARY

JTI Hungary

EUROPA DESIGN -...

Europa Design - Well Point

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...