wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

ECOPHON

Rendezés relevancia szerint:

Gyártói Termék Szűrés ( Kategória szerint )A csend hangja - tökéletes akusztika az Ecophon-al


Az Ecophon olyan akusztikai paneleket, terelőlemezeket és mennyezeti rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz, amelyek hozzájárulnak a jó munkakörnyezethez, az emberek jólétének és teljesítményének fokozásával.


A svéd központú cég 14 országban rendelkezik üzlettel, de világszerte értékesítik termékeiket. Mottójuk: "Hallhatatlan hangzások."

Két piacvezető cég az Ecophon Group és a Lindab összefogott annak érdekében, hogy elérhetővé váljon a lehető legoptimálisabb akusztikai környezet és beltéri levegőt bármely munkahelyen. Ecophon akusztikus mennyezeti panel-rendszerek és a Lindab fűtő- és hűtőpaneljeinek kombinációjával olyan mennyezeteket hoznak létre, amelyek szabályozzák a beltéri klímát, miközben javítják a hangzáskörnyezetet. 

Ez az új akusztikai-termikus komfort-mennyezeti rendszer 2021 decemberében kerül forgalomba.


Hogyan érhetjük el a megfelelő akusztikai élményt egy térben?

Erre számos megoldás létezik, több különböző termékcsoportból választhatunk. A faltól falig terjedő akusztikus mennyezet a legegyszerűbb módja annak, hogy egy térben nagy hangelnyelő felületet alakítsunk ki, és általában ez a legjobb módja a hangerősség csökkentésének, a visszaverődési idő lerövidítésének, valamint a beszéd tisztaságának és az általános halláskomfort növelésének.

Mennyezeti panelek

Az Ecophon Focus™ és Master™ a legátfogóbb rendszer, a látható felület Akutex™ FT bevonattal, a hátoldal pedig üvegszövettel borított. Rengeteg színben elérhető, a dögös fekete Sombra kiválóan alkalmazható bárok, éjszakai klubok esetében. 

A panelekbe integrált világítással is elérhetőek a mennyezeti elemek.

FOCUS mennyezeti panel

Színes, Focus mennyezeti panel, integrált világítással egy dán irodában

Függesztett panelek

A szabadon alálógó panelrendszer mindegyike 40 mm vastag, és minden olyan formában, színben és méretben kapható, amelyre a tervezőnek vagy végfelhasználónak szüksége van, ahhoz, hogy  elképzeléseit megvalósítsa.

ECOPHONE függesztett panel

Kör alakú függesztett panelek Barcelonában

Falpanelek, paravánok

Az oldalfalakon elhelyezett teljes falas vagy kisebb méretű akusztikai elemek lehetőséget adnak az enteriőr színesítésére. Sőt, akár egyedileg nyomtatott képeket is megjeleníthetünk ezeken a felületeken. Az akusztika fontosságát nem értékelik eléggé. Pedig időnk 90%-át beltérben töltjük.

ECOPHONE egyedi fali panel

Csodálatos "kép" irodánk falán, egyedi akusztikai falpanel.

ECOPHONE akusztikai falpanel

Teljes falas akusztikai falburkolat az Europa Design tárgyalójában.

Az Ecophon termékei jól példázzák, hogy a design és a funkcionalitás hogyan harmonizálhat egymással, hogy exkluzív légkört teremtsen. Szemnek, fülnek és elmének egyaránt kellemes látványt nyújt. Irodákban, iskolákban, óvodákban, egészségügyi intézményekben veszik legfőképp hasznát ezeknek a termékeknek. De, a napjaikban nagyon elterjedt otthoni munkavégzés kapcsán is szükséges és hasznos a zajcsökkentés. A dolgozószobában vagy a családtagokkal közösen használt helyiségekben is sokat tehetünk azért, hogy a munkavégzésünk nyugodt, csendes legyen ugyanakkor ne zavarjuk családtagjainkat sem.

A fenntarthatóság és környezettudatos gyártás az Ecophon számára kiemelkedően fontos. A panelek hátlapját képező üveggyapot 34%-a újrahasznosított üvegből készül. A mennyezeti panelek teljes mértékben újrahasznosíthatóak. A nemrég bevezetett SoundCircularity™ egy újrahasznosítási szolgáltatás, amely az Ecophon mennyezeti panelek élettartamuk végén történő újrahasznosításával segíti ügyfeleiket saját környezeti lábnyomuk csökkentésében. 2050-re zéró károsanyag-kibocsátást elérése a cél. 

ECOPHONE akusztikai falpanelek

Nem csupán esztétikus, de hasznos is a fali akusztikai panelek használata.


NINCSENEK TERMÉKEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN1 / 0 oldal | 1 - 16 / 0 találat

REFERENCIÁK

CUSHMAN AND...

Cushman and Wakefield

HERMES

Hermes

MATHIAS CORVINUS...

Mathias Corvinus Collegium

ERSTE INGATLAN...

Erste Ingatlan Kft.

CSIKÓS...

Csikós Építész Iroda

IP WEST

IP West

GREENCOURT -...

Greencourt - Ecoffix

FREEDOM PALACE

Freedom Palace

JOHNSON &...

Johnson & Johnson

EUROPA DESIGN -...

Europa Design - Well Point

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...