wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

A DENCON DELTA TERMÉKCSALÁD EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ MUNKAASZTALAI

A DENCON DELTA TERMÉKCSALÁD EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ MUNKAASZTALAI Irodabútor,Dencon,professional,home office, desk,wellbeing, wellbeing szövetség, egészség,,ergonómia,egészségmegőrző munkaasztalok,egészségmegőrző íróasztalok,állítható magasságú íróasztalok,állítható magasság

A Dencon 1964 óta biztosítja a vállalatok számára Európa szerte az irodák és fogadóterek berendezése terén a hagyományos dán design értékeket. A mély dán gyökerek azt jelentik, hogy nem csak a részletekre fektetnek nagy hangsúlyt az esztétikai kifejezésben, hanem a minőségre és a funkcionalitásra is. A Dencon termékei dán tervezők munkái révén, dániai gyártással garantálják a magas minőséget ergonómiai és tartóssági szempontból; a kifinomult harmóniára és a bútoraikat használó személyre összpontosítanak.

„Szeretnénk a jó alkalmazottakat még jobbá tenni a jó bútortervezés révén.” Michael H. Nielsen építész.


Dencon Delta

Dencon Delta egyoszlopos íróasztalai ideálisak kórházi használatra, előadóterekbe vagy olyan irodákban, ahol korlátozott a hely, ahol az alkalmazottak jönnek-mennek


A hierarchia hiánya alapvető dán érték, amely a dán munkahelyek berendezésében is megmutatkozik. A Dencon-nál büszke hagyománya van a demokratikus munkakörnyezet kialakításának. Az iroda minden vállalkozás nélkülözhetetlen helyisége, ahol minden nap sok produktív és kreatív órát töltünk. Éppen ezért fontos, hogy az irodai kialakítás funkcionális és inspiráló keretet biztosítson a hatékony munkavégzés és a kreatív gondolkodás előmozdításához.

Az íróasztal a munkaállomás alapja. Fontos egy funkcionális és stílusos íróasztal, amely mellett minden nap kényelmesen érezhetjük magunkat. Az íróasztal kiválasztásakor a megfelelő hely mellett a testi épségre is gondolni kell. A dán munkakörnyezeti hatóság szerint a munkáltató felelőssége, hogy a munkát úgy tervezze meg, hogy lehetővé tegye a változatosságot. A Dencon állítható magasságú íróasztalaival az ülőmunkában ez a változatosság érhető el. Különlegessége a független vagy közös vázzal rendelhető 90, illetve 120 fokos asztallap, amelyek azonos magasságba állítva tárgyalóasztalként, eltérő magasságban pedig akár négy fő számára is kialakítható munkaasztalként funkcionálnak. A Delta termékcsalád célja az irodai munka hatékonyságának növelése és a felhasználó közérzetének javítása, egészségének megőrzése; a rugalmasan alakítható kompozíciókkal és az álló magasságig állítható asztalokkal járul hozzá a közületi terek eredményességéhez. E termékcsalád esetében az ember áll a középpontban. A fókuszban lévő személy azt jelenti, hogy figyelembe veszik a testet és annak funkcióit, teszik mindezt azért, mert tudják, a testmozgás befolyásolja a közérzetet, amely pozitív hatással van a munkanapra. Fontos a rendszeres pozícióváltás munka közben, hiszen az izmok és ízületek mozgása jó közérzetet eredményez és a jólét befolyással van a hatékonyságra és a termelékenységre. Amennyiben az igények szerint naponta többször válthatunk az ülő és álló tevékenységek között, nagy megkönnyebbülést jelent az ízületeknek, a hátnak, a gerincnek és az izomzatnak, még az akut panaszokat is képes enyhíteni. Segítségével elkerülhetőek olyan tipikus irodai munka okozta problémák, mint a hát-, derék- és nyakfájás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek. Ha nem szenvedünk semmilyen panasztól, akkor is koncentráltabbak, hatékonyabbak leszünk az így végzett munka hatására.

Dencon Delta

Dencon Delta téglalap alakú lábai és a paneles megoldása a kifinomult design és praktikus megoldások példái


A Dencon Delta asztali álló magasságig elektromosan, illetve manuálisan egyaránt állíthatók. Egyes termékeken a wellness kijelző az állással elégetett kalóriák számolása mellett arra is figyelmeztet, hogy ideje mozogni, felállni. Igazán meggyőző érv a Dencon ergonómiai kutatásai szerint; napi kétórás álló munkavégzéssel egy év alatt annyi kalóriát égethetünk el, mintha lefutnánk hat maratont. A legújabb kutatások szerint már nem óránként negyedóra, amelyet érdemes álló pozícióban végezni, hanem fél óra. Mint tudjuk, ezt igen nehéz kivitelezni egy teljesítményorientált és gyors eredményre törekvő munkavégzés során. A Dencon egyedi megoldásával ez is könnyedén, fókuszváltás és a feladatból való kizökkenés nélkül megvalósítható. Ha már ismerjük a Dencon lehetőségeit, egyetlen gombnyomással, munkaszékünket finoman hátratolva, pillanatok alatt válthatunk ülő munkából álló munkavégzésre. A kijelző segítségével hatékonyan megtervezhetjük és programozhatjuk az ülő- és álló munkavégzés arányát, azok váltakozását, hosszúságát és gyakoriságát, ezáltal a vérkeringés felfrissülése érdekében e mozdulatsor nem jár időveszteséggel és kétszeresen növelheti a munka hatékonyságát.


Dencon V7

Dencon V7 állítható magasságú vezetői asztal egy egyedülálló új megoldás


A Dencon ajánlása szerint így változtassunk az álló- és ülő munka között:

A legfontosabb, hogy változtassa a pozícióját és lehetőleg mozogjon óránként háromszor. Ahelyett, hogy túl sokáig ülne le egyszerre, váltson az álló és ülő helyzet között. Emlékezzen a helyes testtartásra és álljon úgy, hogy a testsúlya egyenletesen oszoljon el mindkét lábán!

  • - Kezdje azzal, hogy felemeli az íróasztalát és óránként 15 percig áll mielőtt elmegy ebédelni.

  • - Közvetlenül az ebédszünet előtt emelje fel az asztalát, így asztala a megfelelő pozícióban lesz, amikor visszatér az ebédből.

  • - Közvetlenül ebéd után álljon 15 percig, mielőtt lesüllyesztené az íróasztalt 45 percig.

  • - Óránként emelje fel újra az íróasztalát, hogy 15 percig felálljon a nap hátralévő részében.

  • - Emelje fel az íróasztalát, mielőtt elindulna a nap végén – akkor készen áll a következő napra.


Változáskor fontos szabályok álló- és ülő helyzetek között:

  • - Ha Ön várandós, visszértágulatai vannak vagy egészségi állapota megakadályozza, hogy óránként egyszerre 5-15 percig álljon, forduljon orvosához további tanácsért.

  • - Ha szeretne helytállni a munkában, e tevékenységet tegye szokássá és szoktassa hozzá a testét a munka alatti álláshoz. Eleinte nem biztos, hogy sokáig tud állni egy időben, ezért kezdje öt perccel.

  • - Ne feledje, hogy váltania érdemes az állás és az ülés között, közben mozogjon minél többet. Az sem egészséges, ha egész nap állva dolgozik – ezért az ideális helyzet, ha a kettő között váltakoztat.


Dencon dupla íróasztala a válaszuk a tipikus kontinentális európai irodafelépítésre


Michael H. Nielsen építész dolgozta ki a Delta program felületválasztékát, amelyben a megszokott laminált és furnér munkalapok mellett megtalálható a linóleum is, valamint technológiai újdonságként a nano laminátum. Ez utóbbi finom tapintása mellett hidrofób és oleofób (nedvesség- és zsírtaszító) tulajdonságai miatt vált rendkívül népszerűvé. 

A fenntartható és környezetbarát választások képezik a Dencon tervezési filozófiájának lényegét, kínálatuk természetes részét. A kortárs belsőépítészeti terek egyre inkább figyelemmel kísérik, milyen hatást gyakorolnak a Földre, amely mindannyiunké; érdemes odafigyelni a bútorok gyártási módjára és hosszú távon gondolkodni, hogy olyan minőségi bútorokat teremtsünk, amelyek időtállóak. A Dencon tervezési filozófiája az, hogy minden döntést a környezetet szem előtt tartva hoznak meg.  2002 óta rendelkeznek ISO 14001 tanúsítvánnyal, azóta az FSC szerint is tanúsítottak, ökocímkés bútorok közül is választhatunk.


Dencon Delta termékcsalád széles választéka

 DENCON DELTA TERMÉKCSALÁD  DENCON DELTA VIDEO  DENCON DELTA VIDEO 

CIKK AJÁNLÓ


MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG

Mindszentyneum – Zalaegerszeg iroda,irodabútor,kávézó,wellbeing,konferenciaterem,múzeum
Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum szomszédságában kapott helyet a...
2023-12-04

A CSR HUNGARY HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJÁT ADTA ÁT...

A CSR Hungary Holnap városáért Díját adta át Feuertag Ottó
A CSR Hungary Holnap városáért Díjának Bíráló Bizottságának tagja...
2023-12-06

A MUNKAHELYEK MEGÚJULÁSA A NEUROLÓGIAI...

A munkahelyek megújulása a neurológiai sokszínűség jegyében europadesign,neurodiverzitás,színek, sensory design,befogadó iroda, támogató környezet,kutatás,szakértői betekintés
A munkahelyek forradalmi megújulása: a neurológiai sokszínűség...
2024-03-06

EHHEZ AJÁNLJUK



Lottus Table Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus Table

termék raktárlista
# Enea Nincs

Alya BQ1594 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BQ1594

termék raktárlista

Cell 72 Sitland
termék információ
termék raktárlista

Cell 72

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Graph table Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Graph table

termék raktárlista

Zeph Chair Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Zeph Chair

termék raktárlista

OE1 Micro Packs Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

OE1 Micro Packs

termék raktárlista

Mem Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Mem

termék raktárlista

Anna SO1406 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna SO1406

termék raktárlista

REFERENCIÁK

ATOS...

Atos Magyarország

BOMBARDIER...

Bombardier Transportation Hungary Kft.

FREEDOM PALACE

Freedom Palace

AMWAY

Amway

MCDONALDS -...

McDonalds - Aréna Plaza

VATERA

Vatera

OKTOGON...

Oktogon Irodaház

NOTEBOOK STORE

Notebook Store

EXELTIS...

Exeltis Magyarország Kft.

SKANSKA

Skanska

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...