wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

BIG SEE 2020 DÍJ NYERTES AZ EUROPA DESIGN

BIG SEE 2020 DÍJ NYERTES AZ EUROPA DESIGN Irodabútor,bigsee, waberer medical center, díj

Wáberer Medical Center – BigSEE Interior Design díjazott


A Wáberer Medical Center új egészségügyi központja lett az egyik nyertese 2020-ban a BigSEE Interior Design Award nemzetközi díjnak.

A Minusplus építészcsapata által tervezett letisztult, a betegek számára mégis otthonos környezet belső kialakítása méltón nyerte el a különleges építészeti és design megoldásokat díjazó elismerést. A Wáberer Medical Center új szereplő az egészségügyi piacon, 2019 májusában nyitotta meg központját Budán a MOM Park melletti HillSide Irodaház első emeletén, 2400 négyzetméteren. A HillSide Irodaház elhelyezkedéséből adódik a mottója, hogy a természeti – rekreációs és az épített – aktív környezet határán áll. A Minusplus építészei és belsőépítészei a klinika tervezésénél ugyanezt állították, a területeket e szerint az elv szerint alakították ki. Egymáshoz kapcsolódásuk mentén éles határú, tört vonalú átmeneteket képeztek, amelyeket a világítással is kihangsúlyoztak. Ez a karakteres megjelenés adja az intézmény arculatát. Az egészségügyi központ magas minőségű, korszerű diagnosztikai gépparkkal, két csúcskategóriás műtővel várja pácienseit. A tervezők az orvosi funkciót kiszolgáló tereknek a megrendelő igényével összhangban technológiai jelleget adtak, így ezeket a részeket letisztult megjelenés és fehér színek jellemzik. A fekvőbetegek ellátására szolgáló hat kórterem barátságos környezettel segíti a páciensek gyógyulását, itt a zöld szín dominál, és klasszikus fa bútorok, színes kárpittal fokozzák az otthonosság érzetét. A minőségi anyagokkal és bútorokkal berendezett szobákhoz szintén a lakások hangulatát idéző fürdőszobák tartoznak. A járóbetegek számára kialakított rendelők türkiz színt kaptak.

A tervezők a különböző funkciók közötti átmeneteket a falakon, padlón és mennyezeten végig futó ék alakú színbevágásokkal jelölték, így például a járóbetegek várórésze és öltözője türkíz színű, de az orvosi rendelő már fehér színre vált. Az egészségügyi központ belső tereibe könnyen takarítható antibakteriális linóleum padló és monolitikus álmennyezet került. Az előtérben a várakozás perceit a Pedrali Buddy kényelmes és kreatív ülőbútorai teszik kellemessé, amelyek szintén türkíz, zöld és fehér színekben tükrözik vissza a központ funkcióit. A berendezés egy részét szállító Europa Design is megkapta az elismerést, hogy részt vett a BigSEE által díjazott projektben. A BigSEE a dél-európai régió 19 országában díjazza a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat 7 különböző kategóriában, így a magyar projektek például az olasz designnal is versenyben állnak. Gratulálunk a Wáberer Medical Centernek és a tervező Minusplus csapatának!


ÉPÍTÉSZET

Dr. Alexa Zsolt, Rabb Donát, Dr. Schreck Ákos, Bessenyey Sarolta, Lázár Dorottya, Béres Adrienn, Kis Balázs, Kőrösi Emese Edit, Deák Barbara, Kis Ferenc

FOTÓ

Török Tamás

DÁTUM

2019Megnézem a referencia képeket: KÉPEK

CIKK AJÁNLÓ


MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG

Mindszentyneum – Zalaegerszeg iroda,irodabútor,kávézó,wellbeing,konferenciaterem,múzeum
Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum szomszédságában kapott helyet a...
2023-12-04

MEGÉRKEZETT A WILKHAHN ÚJ GÖRGŐS SZÉKE, A...

Megérkezett a Wilkhahn új görgős széke, a Decide
A Decide egyesíti a Wilkhahn elegáns, időtlenül klasszikus...
2023-10-19

HIBRID BÚTOR: VONDOM KINT ÉS BENT

Hibrid bútor: Vondom kint és bent europadesign, vondom, outdoor,  belter, kulter, africa, gatsby, faz, hardrockhotel, beastly, citibank, sap, dior
A határok nemcsak az irodai és otthoni, de a beltéri és kültéri...
2024-03-06

EHHEZ AJÁNLJUKInforma Actiu
termék információ
termék raktárlista

Informa

termék raktárlista
# Actiu Nincs

DV990-Workstation tables DVO
termék információ
termék raktárlista

DV990-Workstation tables

termék raktárlista
# DVO Nincs

Mail Sitland
termék információ
termék raktárlista

Mail

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Carola SO0908 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Carola SO0908

termék raktárlista

Closed Table PC21 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC21

termék raktárlista

Holo Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Holo

termék raktárlista

Eracle Meeting Table Alea
termék információ
termék raktárlista

Eracle Meeting Table

termék raktárlista
# Alea Nincs

PK Sitland
termék információ
termék raktárlista

PK

termék raktárlista
# Sitland Nincs

REFERENCIÁK

PUBLICIS KFT.

Publicis Kft.

BP AGORA HUB

BP Agora HUB

MICROSOFT

Microsoft

MAEMVI

Maemvi

FERRERO

Ferrero

TELEKOM...

TELEKOM Spaceplan

HENKEL

Henkel

TRILAK

Trilak

EUROMEDICS

Euromedics

IMEX...

Imex Filtertechnika Kft. phase 1

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...