wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL

ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL Irodabútor,építészforum,esemény,füvészkert

Az Építészfórum kétnapos rendezvénye az Építészfesztivál, amely az ABUD és a Field of Sparks szakmai közreműködésével valósul meg.


Az idei Építészfesztivál témája a túlélés. 


A jelenlegi politikai-, környezeti- és gazdasági válságban alapjaiban kell újragondolnunk, hogyan használjuk fel bolygónk erőforrásait és hogyan szervezzük meg közösségeinket ahhoz, hogy visszaszerezzük a város elképzeléséhez való jogunkat. A túlélés tematika keretében az építész szakmát és a város politikáját érintő kihívásokra keresünk lehetséges válaszokat meghívott vendégeinkkel és a közönséggel közösen. Annak járunk utána, hogy milyen hatással van az építőiparra és a tervezésre olyan új technológiák megjelenése, mint például a mesterséges intelligencia; mi gátolja, hogy az építészetről közügyként tudjunk beszélni a nyilvánosságban; milyen konkrét megoldások járulhatnak hozzá egy társadalmi és környezeti szempontokból fenntarthatóbb város elképzeléséhez.   

Vendégeink között a nemzetközi és a hazai szakmai körökben elismert építészek, tájépítészek, városvezetők, kutatók és fenntarthatósági tanácsadók osztják meg tudásukat. Előadónk lesz - többek között - Maria Loreto Flores, a Zaha Hadid Architects társigazgatója, Emanuele Naboni professzor, a Dán Királyi Akadémia Építészeti és Technológiai Intézetének egyetemi docense, Erő Zoltán Budapest főépítésze, Barsi Orsolya a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályának Főosztályvezető-helyettese, valamint számos hazai szakértő.


Pénteken szakmai konferenciát szervezünk Building for Revival: Természet-alapú megoldások az ellenálló városokért címmel, szombaton pedig öt kerekasztal-beszélgetés lesz a közterek, a média, a pályakezdők és a mesterséges intelligencia építészeti-szakmai kérdéseiről, illetve a Field of Sparks alkotóhétről.  

A programot mindkét nap koncertek követik, emellett kiállítással, tárlatvezetéssel, helyszíni füvészkerti bejárásokkal és szakmai bemutatóval is készülünk.


Időpont: 2023. június 2-3.
Helyszín: ELTE Füvészkert, Bp. VIII. Illés u. 25.

Részletes program: link
MÉK továbbképzési akkreditáció: 1,5 pont/nap (2023/155)

Az Építészfesztivál facebook eseménye: https://fb.me/e/2NuB6Mrf4
Az Építészfesztivál weboldala: Survival - Epiteszfesztival 

CIKK AJÁNLÓ


LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE PÁLYÁZAT

LOSZ Év Lakberendezője pályázat
A LOSZ Év Lakberendezője Pályázat a lakberendező szakma egyik...
2023-07-18

CSR HUNGARY DÍJÁTADÓ 2023

CSR HUNGARY DÍJÁTADÓ 2023
Október 27-én, Budapesten, a Gundel Palotában megrendezett CSR Hungary...
2023-10-30

MÉD 2023 - IDÉN ÚJRA ÁTADJUK KÜLÖNDÍJUNKAT!

MÉD 2023 - idén újra átadjuk különdíjunkat!
A Média Építészeti Díja célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai...
2023-11-07

EHHEZ AJÁNLJUKTrama Actiu
termék információ
termék raktárlista

Trama

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Carola SO0903 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Carola SO0903

termék raktárlista

Aline Swivel 231 Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Aline Swivel 231

termék raktárlista

Anna Corporate SO1371 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna Corporate SO1371

termék raktárlista

Alya BU1520 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BU1520

termék raktárlista

Closed Bench BC6313 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Bench BC6313

termék raktárlista

Closed Table PC17 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC17

termék raktárlista

Kabi Wood Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi Wood

termék raktárlista
# Akaba Nincs

REFERENCIÁK

DRIVING CAMP

Driving Camp

WEST HUNGÁRIA...

West Hungária Bau Kft.

ABLON

Ablon

SIÓ-ECKES

SIÓ-Eckes

MILLENIUM TOWER

Millenium Tower

SEMMELWEIS...

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

GROUPAMA...

Groupama Garancia Biztosító Zrt.

IMEX...

Imex Filtertechnika Kft. phase 1

STADLER SZOLNOK...

STADLER SZOLNOK VASÚTI JÁRMÛGYÁRTÓ KFT.

PROPERTY SYSTEM

Property System

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...