wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

HIBRID BÚTOR: VONDOM KINT ÉS BENT

HIBRID BÚTOR: VONDOM KINT ÉS BENT Irodabútor,europadesign, vondom, outdoor,  belter, kulter, africa, gatsby, faz, hardrockhotel, beastly, citibank, sap, dior

A határok nemcsak az irodai és otthoni, de a beltéri és kültéri berendezések között is elmosódnak. A spanyol Vondom neves designerek által tervezett székei, asztalai, kanapéi, fotelei a teraszok után most az étkezőket, kávézókat és tárgyalókat is meghódították.

A 2010-ben Valenciában alapított cég dinamikus fejlődése ahhoz hasonlítható, mint amikor egy apró mag kicsírázik, a növény szárba szökken és virágba borul. A Vondom története egy kaspó gyártásával kezdődött, majd a különleges formavilágú, elsősorban kültérre gyártott design bútoraikkal meghódították a magán és a közületi vásárlók szívét. A neves designerek – közöttük Fabio Novembre, Stefano Giovannoni, Eugeni Quitllet, Ora Ïto, Ross Lovegrove, Karim Rashid, Javier Mariscal – nemcsak bútorokat terveztek, hanem közreműködésükkel megszületett a Vondom formanyelv, életstílus és hangulat. Az eltelt csaknem negyed évszázadban az egyedi formavilágú Vondom a világ minden pontján megjelent, ma már 120 országban vannak jelen. A bútorok, kaspók többek, mint tárgyak, különleges megjelenésükkel meghatározzák a külső és belső tereket, kapcsolatot hoznak létre az emberek és környezetük között. A korábban elsősorban kültéren, teraszokon, medence partokon megjelenő Vondom bútorokkal a fejlett gyártástechnológiának, a felhasznált alapanyagoknak és a magas minőségnek köszönhetően egyre gyakrabban találkozhatunk az otthonok, szállodák és irodák belső tereiben. Hiszen az ülőbútorok – szófák, fotelek – kárpitjai közületi használatnál is tartósak, ellenállóak és könnyen tisztíthatóak, emellett különleges hangulatot teremtenek egy ebédlőben, nappaliban, lobbiban vagy tárgyalóban.

A Vondom teljes ellenőrzés alatt tartja a gyártás egész folyamatát, minden alkatrészt és terméket – bútort és kaspót – Valenciában gyártanak, beszállítóik is többnyire spanyol és olasz cégek. Egyedül a tik fa érkezik Indonéziából. A bútorok alapanyaga a műanyag, a tik fa, valamint az alumínium. A teljes mértékben újrahasznosítható fröccsöntött és öntött polipropilén, polietilén, polikarbonát székek, fotelek, asztalok időjárásállóak, a beltéri használatra készülő lakkozott változatok elegánsabbak, de érzékenyebbek a környezet hatásaira. Még a kárpitos fotelek, szófák szövetei is vízállóak és jól ellenállnak az időjárás ártalmainak. Ennek kiváló bizonytéka a tengeri használatra alkalmas minősítés. Az ellenálló kiváló anyagoknak köszönhetően a Vondom design bútorai nemcsak különleges formáikkal, hanem tartósságukkal és könnyű tisztíthatóságukkal is kitűnnek a közületi terekben. A Vondom kültéri lámpái és világító bútorai, kaspói energiatakarékos LED égőkkel működnek, csodás fénypontjaikkal kellemes hangulatot teremtenek a meleg nyári éjszakákon.

A Vondom minden évben megjelenik új termékekkel az iSaloni bútorvásárra. A tavalyi év egyik újdonsága az Africa fotel, amelyet Eugeni Quitllet tervezett.


Vondom Africa

Vondom Africa

Az Africa kollekció innovatív „lounge” változata 100%-ban újrahasznosítható polipropilénből, valamint az időjárásálló kárpitozott ülőrészből készül

Vondom Gatsby

Vondom Gatsby2
Ramón Esteve designer a Gatsby modul szófa és kaspó kollekcióval az art decót, az őrült 1920-as éveket idézi.  A szófa öntött műanyagból készül, 100%-ban újrahasznosítható, egyaránt alkalmas bel- és kültéri használatra

Vondom Faz

Faz kaspók
A Faz kollekció, designer Ramón Esteve, egy új napozóággyal és növénykaspóval bővült


Hard Rock Hotel – Marbella

A Vondom Ibiza napozóágyaival, a Vela kör alakú pihenőszigetével igazi mediterrán hangulatot varázsolt a Hard Rock Hotel kültéri medencéjének partjára. A Spritz napozóágyak hullámzó fehér sávjai szép geometriai alakzatot rajzolnak. A Hard Rock Hotel designja a rockzene és az avantgárd tökéletes szinergiájának megnyilvánulása.

Hard Rock Hotel – Marbella

Vondom Kes

Vondom Ulm

A fedett kávézó, bár résznél a Kes és az Ulm moduláris szófák anyaghasználatukban és    formavilágukban is alkalmasak a kül- és beltéri berendezésre 


Beastly – Murcia, Spanyolország

Vondom Beastly Murcia Spanyolország

Beastly Murcia Spanyolország2

A belső tér berendezésére kiváló példa a Beastly extrovertált és vibráló spanyol irodája, amelyet a Vondom Africa székeivel és a Stones kanapéival rendeztek be.


Citi Bank – Milánó

Vondom stones Citi bank Milan

Vondom stones Citi bank Milan2
A Stones – designer Stefano Giovannoni & Elisa Gargan – kültéri megoldása a Citi bank terasza Milánóban


SAP – Isztambul

Vondom Faz Istambul

Vondom Faz Istambul2

A Vondom Faz kaspói a természet szabadságának szimbólumai az SAP isztambuli irodáiban, amelyet a biofília design jegyében rendeztek be

Ramon Esteve kollekciójának karakteres kaspói elegánsan választják el a munkahelyeket a közlekedő folyosótól.


Dior – Shanghai

Vodom Dior Shanghai1

Vodom Dior Shanghai3

Vodom Dior Shanghai2

A Dior shanghai irodájának tetőteraszáról nemcsak a kilátás pazar, de a berendezés is hívogató a luxus márka VIP vendégei számára

A Dior irodáit tervező „Ida Workplace” stúdió a Vondom Africa és Kes székeit, Mari-sol asztalait, Pezzettina foteleit és Vela kollekcióját választotta a fogadások helyszínének berendezéséhez.
CIKK AJÁNLÓ


TRUE DESIGN FENDER, EGY IKONIKUS BÚTOR...

True design Fender, egy ikonikus bútor kapszulakollekciója  kapszula kollekció,,Kvadrat,elegant, upholstery,Francesco Favaretto,True Design,Fender,Europa Design
A True Design Fender bútorcsaládjának kapszula kollekciója igazi design...
2024-03-06

ESG TÖRVÉNY

ESG törvény europadesign,  esg, csr, iroda, irodaberendezes, egeszseg, fenntarthatosag, jomunkahely, well, welloffice, wellbeing, wellbeingoffice
2023. évi CVIII. törvény a fenntartható finanszírozás és az...
2024-01-17

ZÖLD ALTERNATÍVÁK A TEXTILTERVEZÉSBEN SZAKMAI...

Zöld alternatívák a textiltervezésben Szakmai Konferencia a Construma kiállításon
Részletes program14.00 - Merre tovább textilipar? Fenntarthatósági...
2024-04-04

EHHEZ AJÁNLJUKOn time Actiu
termék információ
termék raktárlista

On time

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Closed Table PC10 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC10

termék raktárlista

Carola SO0903 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Carola SO0903

termék raktárlista

Anna Corporate SI1378 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna Corporate SI1378

termék raktárlista

Mirra 2 Triflex Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Mirra 2 Triflex

termék raktárlista
# Herman Miller 593,750-593,750 Ft.

Anna Corporate SO1369 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Anna Corporate SO1369

termék raktárlista

Klasik szék Akaba
termék információ
termék raktárlista

Klasik szék

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Closed Table PC19 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Table PC19

termék raktárlista

REFERENCIÁK

EGYÉB

Egyéb

CIB BANK

CIB Bank

ART FORCE

Art Force

KÁTA CNC KFT.

Káta CNC Kft.

HERMES

Hermes

WIZZ AIR

Wizz Air

BP AGORA HUB

BP Agora HUB

GSK

GSK

BRITISH COUNCIL

British Council

DREAMCINEMA

Dreamcinema

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...